שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    דיסקו בצלחת: 3 סלטי פסטה
    זה הזמן לנצל את היצע הירקות הטריים וליהנות משלושה סלטי פסטה קיציים, ארוחה שלמה וקלה להכנה בצלחת אחת. אופן ההגשה - קר או חם - הוא לשיקולכם

    כידוע, סלטי פסטה הם אופציה נפלאה למי שלא מעוניין להכין ארוחה של כמה מנות. מצרפים את הפסטה (שבדרך-כלל הופכת את הסלט למשביע יותר) למרכיבים ונהנים מארוחה שלמה בקערה אחת. מומלץ לבחור בפסטות קצרות ובעלות חריצים המאפשרים לרטבים להיתפס ולהיספג בצורה המיטבית.

     

    עוד מתכונים לפסטות:

     

    בתחום התוספות, כל המוסיף הרי זה משובח. אפשר וכדאי לגוון ולהתפרע בחופשיות עם כל מה שיש במקרר וערב לחיככם, החל מגבינות, עבור בדגים, עוף

    או נקניקים וכלה בירקות, שאי אפשר בלעדיהם. אל תוותרו על עשבי תיבול ירוקים וטריים כמו עירית, בזיליקום, זעתר, אורגנו, פטרוזיליה, כוסברה, ריג'לה וכל עלה אחר שעולה בדעתכם ואפשר למצוא בשוק או בסופר; הם יעניקו לסלט תחושה רעננה וקלילה, יעשירו את טעמיו והשילובים שאפשר לעשות ביניהם כמעט אינסופיים.

     

    כדאי להוסיף את הפסטה לסלט כשהיא קרה. אחרי הבישול וסינון המים, מעבירים אותה לקערת מים קרים ומצננים. לאחר הסינון הנוסף מהמים הקרים, מוסיפים מעט שמן זית ומערבבים כדי שהפסטה לא תידבק.

     

    סלט פסטה עם טונה, פלפלים קלויים ולימון כבוש

    לסלט זה בחרנו בפסטה בצורת רדיאטורה, בעלת החריצים. סלט זה מתאים להכנה מוקדמת, הפסטה תספוג את טעמי המרכיבים וטעם הסלט יתחדד.

     

    המרכיבים:

    500 גרם פסטה רדיאטורה

    3 פלפלים אדומים

    1/2 פלפל אדום חריף טרי פרוס לפרוסות

    קופסת טונה בשמן זית (לא זורקים את השמן - נשתמש בו לתיבול הסלט)

    כפית צלפים

    צרור פטרוזיליה קצוץ

    2 כפות לימון כבוש

    מלח

    שמן זית

     

    אופן ההכנה:
    1. פלפלים אדומים: מניחים את הפלפלים בתבנית מרופדת נייר אפייה. מחממים תנור לחום של 250 מעלות, קולים את הפלפלים במשך כשעה עד שקליפתן חרוכה. מוציאים את הפלפלים מהתנור ומעבירים לשקית ניילון בעודם חמים. קושרים היטב את השקית ומצננים. לאחר שהפלפלים יצטננו ניתן להסיר את קליפתם בקלות ולהרחיק את הגרעינים.
    2. קוצצים את הפלפלים הקלויים לחתיכות גסות בעזרת סכין.
    3. מבשלים ומצננים את הפסטה על פי ההוראות לעיל.
    4. מערבבים יחד את כל יתר מרכיבי הסלט - מוסיפים גם את שמן הזית מקופסת הטונה - שספג בעצמו את טעמי הדג.
    5. מניחים לסלט לעמוד כחצי שעה על מנת לחדד את הטעמים שלו ומגישים.


    הטעמים נספגים בכיף. סלט פסטה עם טונה, פלפל קלוי ולימון כבוש (צילום: ירון ברנר) 

     

    סלט פסטה עם עוף, בטטות ושרי צלויות ברוטב ויניגרט

    סלט פסטה עם חזה עוף צלוי, בטטות ועגבניות שרי בתנור בצל ירוק עוקצני ומרענן ברוטב של ויניגרט חרדל ודבש. לסלט זה בחרנו בפסטה מסוג לזנייטה - פסטה קצרה וגלית שקיבלה את שמה בשל הדמיון לקצוות הלזניה שהופכים לגליים לאחר האפיה בתנור.

     

    המרכיבים:

    500 גרם לזנייטה או פסטה קצרה אחרת

    חזה עוף ("שניצל" אחד) פרוס לפרוסות

    בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות

    1/2 סלסלת עגבניות שרי

    4 ענפי תימין

    4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

    חרדל גרגירים

    דבש

    מלח

    פלפל שחור

    שמן זית

    לרוטב:

    3 כפות דבש

    כף חרדל גרגירים

    1/4 כוס מיץ לימון

    פלפל שחור

    1/2 כוס שמן זית

    שן שום כתושה

    כפית מלח

     

    אופן ההכנה:
    1. העגבניות והבטטות: מחממים תנור ל-220 מעלות. בקערה מערבבים את קוביות הבטטה, העגבניות, ענפי התימין, 3 כפות שמן זית, מעט מלח ופלפל. משטחים בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בתנור במשך שעה עד שהבטטות רכות ומושחמות.
    2. העוף: מערבבבים 2 כפיות דבש עם כפית חרדל ומורחים בהן את פרוסות העוף. מחממים היטב מחבת עם 3 כפות שמן זית, מוסיפים את העוף וצולים היטב משני הצדדים עד להשחמה.
    3. הרוטב: מערבבים יחד את כל רכיבי הרוטב.
    4. מבשלים את הפסטה ע"ל פי ההוראות לעיל.
    5. מערבבים את הפסטה עם הבטטות, העגבניות, בצל ירוק והרוטב. מוסיפים מעל את העוף ומגישים.


    סלט פסטה עם עוף, בטטות ושרי צלויות ברוטב ויניגרט (צילום: ירון ברנר) 

     

    סלט פסטה ברוטב פסטו, עוף ואגוזי מלך

    לסלט זה בחרנו להשתמש בריגטוני - צינוריות חלולות. ניתן להגיש את המנה הזו חמה או קרה.

     

    המרכיבים:

    צרור עלי בזיליקום

    שן שום

    1/2 כוס שמן זית + 3 כפות לצליית העוף

    חזה עוף

    מלח

    פלפל

    כפית גבינת פרמזן

    4 כפות אגוזי מלך טבעיים

     

    אופן ההכנה:
    1. הרוטב: טוחנים היטב במעבד מזון - בזיליקום, שום, פרמזן, 3 כפות אגוזי מלך (משאירים כף לקישוט והגשה) שמן זית, מעט מלח ופלפל.
    2. העוף: ממליחים ומפלפלים את העוף משני צידיו. מחממים היטב שמן זית במחבת. מוסיפים את העוף. צולים על אש גבוהה במשך כחצי דקה מכל צד (עד להשחמה), מנמיכים את האש וממשיכים לצלות עוד כחמש-עשר דקות עד שהעוף עשוי היטב (תלוי בגודל הנתח). מסירים מהאש, מצננים ובעזרת סכין חדה פורסים לפרוסות דקות דקות.
    3. מבשלים את הפסטה על פי ההוראות לעיל.
    4. מערבבים את הפסטה עם הרוטב ופרוסות העוף הדקות. מוסיפים אגוזים לקישוט ומגישים.


    סלט פסטה ברוטב פסטו, עוף ואגוזי מלך (צילום: ירון ברנר) 

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    סלט פסטה עם טונה, פלפלים קלויים ולימון כבוש
    צילום: ירון ברנר
    סלט פסטה עם עוף, בטטות ושרי צלויות ברוטב ויניגרט
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים