שתף קטע נבחר

השכר של טרכטנברג: 77 אלף שקל בחודש

הזדהות עם מעמד הביניים? ראש הוועדה שהוקמה בעקבות הקריאה לצדק חברתי, מדורג במקום ה-18 בטבלת מקבלי השכר במגזר הציבורי. טרכטנברג קיבל את שכרו בתפקידו כראש הוועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת) של המועצה להשכלה גבוהה

במקום ה-18 בטבלת שיאני השכר הציבורי מדורג פרופסור מנואל טרכטנברג, עם שכר חודשי של 77,220 שקל. טרכטנברג, שעמד בראש הוועדה לשינוי כלכלי-חברתי שהוקמה בעקבות המחאה החברתית. קיבל את שכרו בתפקידו כראש הוועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת) של המועצה להשכלה גבוהה.

 

דו"ח השכר

 

בפרק המבוא להמלצות הוועדה, שפורסמו בחודש שעבר ואושרו אתמול בממשלה, שטח טרכטנברג את משנתו בנוגע להגדרת הצדק החברתי, והעקרונות המנחים למדיניות כלכלית חברתית. " "צדק חברתי פירושו הלימה בין התנהגות נורמטיבית, תרומה ומאמץ של הפרט, לבין התגמול שהפרט מקבל", כתב טרכטנברג, "אי שוויון גדול גורר תחושה של אי צדק, הדרה וניכור, אשר עלולים לפגוע בלכידות החברתית ובנכונות לשאת בנטל. מכאן שהמדיניות הכלכלית צריכה לחתור לחלוקה הוגנת של פירות הצמיחה, ובכלל זה בחלוקה בין התמורה להון והתמורה לעבודה, בין עובדים בכירים לעובדים מן השורה".

 

בין השנים 2009-2006 כיהן טרכטנברג (61) כראש המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה - הגוף המייעץ לראש הממשלה בנושא מדיניות כלכלית. באפריל 2009 התפטר מתפקידו עקב החלטתו של נתניהו למנות את יועצו האישי, אורי יוגב, לתפקיד יו"ר הוועדה המייעצת למועצה הלאומית לכלכלה - תפקיד שלא היה קיים עד אז. זמן קצר לאחר מכן, מינה אותו שר החינוך, גדעון סער, לראש הוועדה לתכנון ולתקצוב.

 

טרכטנברג הוא בעל תואר דוקטור לכלכלה מאוניברסיטת הארוורד, המתמחה בחידושים טכנולוגיים. נחשב לחסיד של השוק החופשי התומך בהסרת חסמים ביורוקרטים.

 

בתגובה לפרסום דו"ח הממונה על השכר נמסר מהמועצה להשכלה גבוהה: "שכר יו"ר ות"ת נקבע על ידי אגף השכר באוצר והינו קבוע לכל ראשי ות"ת שכיהנו בתפקיד בעבר. עם כניסתו של טרכטנברג לתפקיד הוא ביקש שהממונה יאשר את חוזהו וכך היה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנואל טרכטנברג
צילום: נעם מושקוביץ
מומלצים