שתף קטע נבחר

אברקרומבי אנד פיץ' בישראל: חנויות עודפים?

מדוע שם החנויות שמוכרות אברקרומבי אנד פיץ' בישראל שונה מחנויות המותג בחו"ל, ומדוע כמעט אף פריט שנמכר בחנות ברמת אביב לא מופיע באתר המכירות הרשמי של החברה? הייתכן שמדובר בחנות שמוכרת קולקציות מעונות קודמות?

האם ההתרגשות היתה מוקדמת מדי? מי שביקר בשלוש חנויות "אברקרומבי אנד פיץ'" שלכאורה נפתחו השבוע בישראל ודאי שם לב לכמה שינויים לעומת חנויות המותג בחו"ל. שם החנות שונה  - A&F Brands (במקום Abercrombie & Fitch) ולא היתה כאן פתיחה גרנדיוזית, כמו הפתיחות האחרונות בברצלונה ובפריז. גם הפריטים בחנויות מעוררים תהיות ושאלות.

 

לתאגיד האופנה האמריקני כמה וכמה חנויות דגל מחוץ לארה"ב - אך החנויות שבישראל בהחלט לא עונות להגדרה הזאת. התאגיד מפעיל גם חנויות עודפים בעולם ונראה לכאורה, שכזאת היא גם החנות בישראל. מבדיקת הבגדים שנמכרים בחנות בקניון רמת אביב עולה כי רוב הפריטים הנמכרים בחנות הישראלית, לא מופיעים בקמפיין האחרון של החברה, או באתר הרשמי שלה.

 

קולקציה ישנה?

הייתכן שרבים מהבגדים שנמכרים פה אינם מהקולקציה האחרונה של המותג, כפי שהיא מוצגת באתר הרשמי של החברה? באתר הצלחנו לזהות כשניים-שלושה פריטים שנראים זהים לפריטים שנמכרים בארץ - ג'ינס, גופייה ופולו, אולי גם חצאית. אך רוב הפריטים שבדקנו (הבדיקה נערכה על פריטי אברקרומבי, אך לא של תת המותגים) פשוט לא מופיעים באתר החברה.

 

אין ספק שהפריטים הנמכרים בחנות הם פריטי המותג, אך היעדרם מאתר החברה מעורר תהיות. גורמים בארץ הסבירו כי האתר של הרשת מאכלס רק 10% מהקולקציה, אולם הייתכן שאותם 10% פריטי דגל לא מופיעים בחנות ברמת אביב? ומדוע המחירים על גבי הטיקטים של הבגדים כתובים בכתב יד?

 

לא ברור אם מדובר בחנות עודפים שמוכרת פריטים מעונות קודמות, או שמא הסחורה החדשה עדיין לא סופקה לזכיין בישראל. את החנויות בארץ מפעילה סאקל הולדינגס, שמסרבת בעקביות להתייחס לשאלות לגבי המותג בתואנה שמדובר בהוראות של התאגיד בחו"ל.

 

החנות ברמת אביב מוכרת גם את תת המותגים הוליסטר וגילי היקס, והיא חנות קיימת של סקאל, לא חדשה, שבעבר מכרה את אברקרומבי נוסף למותגים אחרים כמו פולו תחת השם J. חנויות נוספות שמוכרות את המותגים נפתחו השבוע גם בקניון ארנה שבהרצליה ובממילא בירושלים.

 

המחירים כתובים בכתב יד

ומה לגבי המחירים? בדקנו את המחירים בחנות ברמת אביב, שכתובים בכתב יד על גבי הטיקטים, לעומת המחירים הנקובים באתר הרשמי של התאגיד. ההשוואה קשה משום שכאמור, לא מדובר באותם דגמים. אולם מהשוואה בין דגמים דומים עולה כי מחירי בגדי הנשים לרוב יקרים יותר בארץ ובבגדי הגברים המחירים דומים ולעיתים אף נמוכים מהמחירים בחו"ל.

 

אם אכן מדובר בפריטים מעונות קודמות, אזי המחירים שלהם אמורים להיות נמוכים יותר ממחירי ארה"ב, ובבגדי הגברים נראה שאכן כך. אך פריטי הנשים לרוב יקרים יותר בארץ מאשר בארה"ב.


אברקרומבי אנד פיץ ישראל לעומת ארהב - בשקלים

אברקרומבי אנד פיץ' ישראל לעומת ארה"ב - בשקלים
פריט ישראל ארה"ב
ג'ינס נשים 399.99 360-287
קפוצ'ון נשים 499.99 294.4-220.8
שמלה 249.99 287
ג'גינגס 269.99 250
גופיית שיפון תחרה 229.99 213.44
מכנסונים 229.99-300 147
עליונית צמר 499.99 441.6
פולו גברים 229.99 250
מכופתרת משבצות גברים 249.9 323.84
מכופתרת פסים -גברים 279.99 287
 

 

שימו לב שפריטי הרשת לא זולים גם מעבר לים, והם נחשבים לאיכותיים למדי לעומת רשתות דומות שקהל היעד שלהן צעיר. ועם זאת, נראה שהתקופה אינה מיטיבה עם המותג. בבריטניה מכרו לאחרונה את מוצרי אברקרומבי בהנחות של 30%-60% בעקבות ירידה בביקוש באירופה לבגדים היקרים למדי של החברה. זאת בעקבות צניחת המנייה שלה בכ-20% בראשית נובמבר, על רקע דיווחים כי המכירות בחנויות הדגל שלה בלונדון ומילאנו ירדו ברבעון האחרון.

 

אברקרומבי אנד פיץ' שנוסדה ב-1892, ממצבת את עצמה כחברה לנערי קולג' מיוחסים. מוכריה נראים כדוגמנים והדוגמנים שלה הם לרוב לבנים. חנויותיה מוחשכות כמועדון, ומוזיקה גבוהת דציבלים מושמעת בין כתליהן.

 

החברה מקפידה מאוד על התדמית המעט מתנשאת שלה. לאחרונה אף פורסם שגורמים בחברה פנו לכוכב סדרת הריאליטי "ג'רזי שור'", מייק "דה סיטואישן" סורנטינו, ואמרו שישלמו לו אם יחדל מללבוש את בגדי החברה בתוכנית. סורנטינו, ערס ממוצא איטלקי, לא הולם את התדמית הבלונדינית של החברה, אך רבים סברו שמדובר היה באקט של יחסי ציבור.


פורסם לראשונה 08/11/2011 19:14

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
החנות ברמת אביב
פריט בחנות שלא נמצא באתר הרשמי. האם לא הביאו לארץ פריטי דגל?
לא נמצאים באתר החברה
פריטים בחנות ברמת אביב
מתוך אתר החברה
מתוך אתר החברה
מומלצים