שתף קטע נבחר

הבורסה ננעלה בירידות חדות: ת"א 25 איבד 2%

מדד תל-אביב 100 ירד ב-2.07%. הדולר ירד ב-0.239% ושערו היציג נקבע על 3.762 שקלים. מחזור המסחר היה נמוך במיוחד ועמד על 934 מיליון שקל בלבד

המסחר בבורסה בת"א ננעל היום (ב') בירידות שערים על רקע הירידות באירופה והחוזים בוול סטריט. מחזור המסחר המשיך להיות נמוך במיוחד ועמד על 934 מיליון שקל בלבד.

 

מדד תל-אביב 25 ירד ב-2.18% ל-1,063.47 נקודות. מדד תל-אביב 100 ירד ב-2.07% ל-967.99 נקודות. מדד נדל"ן ירד ב-2.46% ל-266.75 נקודות. מדד בלו-טק ירד ב-1.43% ל-274.6 נקודות.

 

במסחר במט"ח ירד הדולר ב-0.239% ושערו היציג נקבע על 3.762 שקלים. האירו ירד ב-0.673% ושערו היציג נקבע על 4.98 שקלים.

 

"המשק הישראלי, ובכלל זה גם המגזר הפיננסי שלו, עבר את השפל הגלובלי של השנים 2008-2009 במצב סביר יחסית, וההתאוששות שלו מהמשבר הייתה מהירה. אולם הוא מושפע היום מהתחזית הגלובלית המחריפה ומהמתחים הגיאופוליטיים הגבוהים, ו'מחאת האוהלים' הוסיפה מימד חדש לסדר היום החברתי-כלכלי. בנק ישראל עבר בצדק למדיניות מרחיבה של הורדות ריבית". כך קובעים ראשי ארגון המדינות המפותחות (OECD) בפתח הסקירה הכלכלית הראשונה שלהם על המשק הישראלי מאז הצטרפות ישראל לארגון לפני כשנה וחצי. את הסקירה המפורטת, המשתרעת על פני 126 עמודים, מסרו אתמול חברי משלחת ה- OECD לשר האוצר יובל שטייניץ ולנגיד בנק ישראל פרופ' סטנלי פישר.

  

מחברי הסקירה מעריכים כי הביטול הצפוי של מתווה הרפורמה במס הכנסה יסייע לממשלה לעמוד ביעדי הגירעון. במקביל הם מעריכים כי יהיה צורך בנקיטת צעדים נוספים כדי להגדיל את ההכנסות, ואת זה צריך לעשות לדעתם בדרך של ביטול פטורי מס קיימים, הטלת מסים סביבתיים גבוהים יותר והעלאת שיעור המע"מ.

 

בורסות אירופה נסחרות בירידות שערים אחרי שסוכנות הדירוג מודי'ס הצהירה כי היא עדיין מצפה לבחון את דירוג האשראי של כל מדינות האיחוד האירופי ברבעון הראשון של השנה, זאת חרף ההסכמה של מנהיגי המדינות לפתרון המשבר בסוף השבוע שעבר שם 23 מתוך 27 מדינות האיחוד האירופי הסכימו על רפורמות תקציביות, שבמסגרתן יוחרפו הצעדים נגד מדינות שיחרגו מיעד הגירעון. המתנגדת העיקרית הייתה בריטניה.

 

"באירופה החליטו בסוף השבוע האחרון להטיל עונשים על מדינות שיחרגו מיעד הגירעון. זה לא רציני ובשורה התחתונה לא החליטו באירופה כלום" אומר עידן אזולאי, מנהל קרנות הנאמנות של אפסילון בשיחה עם "כלכליסט". באירופה מקדמים את תרבות הפנאי על חשבון תרבות העבודה - וזו הבעיה האמיתית. האפקט הכלכלי הוא הנגזרת של כל התנאים האלה. הבעיות הן הרבה יותר מהותיות" מסביר אזולאי.

 

בתגובה להודעה היום של מוד'יס כי תמשיך לבחון את דירוגי האשראי של מדינות האיחוד האירופי חרף ההסכמות באירופה אמר אזולאי: "חברות הדירוג רואות מה קרה להן במשבר הקודם אז הן מוציאות פעמיים ביום הודעות שהן נזהרות. כל חברת דירוג מגינה על עצמה לקראת ועדת החקירה הבאה. כל הודעה כזו מזינה את העצבנות בשווקים".

 

"אנחנו ממליצים למשקיעים שלנו לרכוש אג"ח קונצרני בדירוגים גבוהים - הן מספקות תשואה גבוהה בסטיות תקן נמוכות. ציפיות האינפלציה עלו במעט אבל לא באופן מהותי. אם נסתכל לטווח ארוך אני לא רואה את האינפלציה בישראל מרימה ראש. אני די אדיש בין האפיק הצמוד לשקלי", מסביר מנהל הקרנות של אפסילון.

 

המסחר בבורסה בת"א ננעל אתמול בעליות שערים על רקע ההסכמות החשובות אליהן הגיעו מנהיגי האיחוד האירופי ביום שישי האחרון. מחזור המסחר הסתכם ב-576 מיליון שקל בלבד.

 

"בכל הקשור לעתיד, התמונה מורכבת מדי", כך אמר דודו זקן, המפקח על הבנקים, בוועידת גלובס לעסקים. "כל ההערכות והתרחישים נבחנים על ידינו, והמציאות הודפת אותנו, ומשנה את הכל", אמר, תוך שהוא מתייחס בעיקר לתחום הבנקאות כפי שרואה אותם הפיקוח על הבנקים.

 

 

מניות במרכז

 

רשמית - 20 מפוטרים באלווריון (ירדה ב-2.12%) אחרי רכישת ווייביון. זאת כחלק מתוכנית ההתייעלות אחרי רכישת חברת הפתרונות הישראלית. אלווריון מעסיקה כיום כ-800 עובדים.

 

סאגת תביעתו של דר' נמרוד נוביק, לשעבר סגן נשיא קבוצת מרחב המוחזקת על ידי אמפל (איבדה 6.29% ) , נגד הבעלים שלה יוסי מימן עלתה אתמול מדרגה. לפני כשעה קלה הגיש מימן כתב הגנה שבו סתר אחת לאחת את טענותיו של נוביק, שלפיהן האחרון זכאי לכאורה לקבל כ-30 מיליון דולר מימן, זאת בגין מענקים שלא שולמו לו בזמן עבודתו למרות הבטחות לכאורה להעבירם.

 

הלוויין "עמוס 5" של חברת "חלל תקשורת " שוגר אתמול לחלל מאתר השיגור בייקונור שבקזחסטן. הוא ירחיב את השירותים של החברה ליבשת אפריקה עם קישור לאירופה ולמזרח התיכון. השיגור הינו בן ארבעה שלבים, והאחרון שבהם נמשך כתשע שעות. המניה ירדה ב-4%.

 

מתברר כי אנטרופי ממליצה למוסדיים, באופן חריג, להתנגד הן לתנאי השכר והן לבונוס שמבקש איזנברג בישרס (ירדה ב-1.49%) . כך נחשף ב"כלכליסט".

 

מליסרון (איבדה כ-3%) פרסמה אמש הערכת שווי למניותיה ולמניות בריטיש ישראל (איבדה אחוז) שערך פרופסור יצחק סוארי לצורך המיזוג בניהן. במסגרת אותה הערכה עומד שווי מניות מליסרון על 2.38 מיליארד שקל בממוצע ושווי מניות בריטיש ישראל עומד על 2.2 מיליארד שקל.


פורסם לראשונה 12/12/2011 10:04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה לניירות ערך בת"א
צילום: דנה קופל
מומלצים