שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: index open
    מתפרה שהפכה לדירה: שיפוץ נוסטלגי בת"א
    בני זוג שחזרו לארץ אחרי שנים של חיים באירופה, מצאו דירה שנבנתה ב-1929 ושימשה כבית עסק. השניים החליטו להפוך אותה לביתם בכוחות עצמם תוך שימור מה שניתן. כך נותרו דלתות העץ הישנות על מקומן ונחשפו ציורים שהתחברו מתחת לשכבות הטיח על הקירות. צפו בתמונות

    מעצב מוצר שחזר לישראל לאחר 26 שנים באירופה, עבר לגור בתל אביב לפני כחודשיים עם בת זוגו, מעצבת פנים וצבע ממוצא שוויצרי. השניים מצאו דירה שנבנתה ב-1929 ושימשה עד אז כמתפרה, והחליטו לשפץ אותה בכוחות עצמם.

     

    עוד בביקור בית:

     

    הדירה כוללת חמישה חדרים, בשטח של 130 מ"ר. השיפוץ נמשך כחודשיים למרות גילה, הם הפכו אותה לדירת מגורים מודרנית ונעימה, באמצעים פשוטים וללא רכישות גדולות, ובשיתוף עם בעל הנכס, אליהו ברוך.

     

    הצצה אל המטבח ופינת האוכל
    הצצה אל המטבח ופינת האוכל

     

    הקו המנחה בעיצוב הבית וההפיכה שלו מבית עסק לדירת מגורים, היה להישאר נאמנים למקור וליצור מקום שיהיה נעים ויאפשר אירוח בכל מיני סוגים. כך הפך החלל הגדול ביותר בדירה למוקד המרכזי של הדירה - מטבח ופינת אוכל, שמופרדים באמצעות אי עבודה.

     

    המטבח
    המטבח
     

     

    בני הזוג מעידים כי זה החלל האהוב עליהם ביותר: השניים מארחים הרבה, והדירה ממוקמת במרכז העיר, מה שגורם להרבה חברים להגיע באופן די קבוע לכאן, להתנחל במטבח ולהשתתף בבישול ובארוחות.

     

    רצפת חדר האוכל
    רצפת חדר האוכל

     

    את המטבח המקורי הפכו לחדר אמבטיה גדול ובמקום בו הייתה האמבטיה לפני כן, יצרו חדר שירות. כדי ליצור חדר אורחים הוחלט לבנות קיר נוסף בבית ולסגור חלל.

     

    חלל האירוח
    חלל האירוח

     

     

    משום שהכניסה לדירה היא מחדר מדרגות נפרד, הוחלט להפוך את חלל הכניסה למשרד מרווח. גובה התקרות של חלל זה הוא כמעט ארבעה מטרים.

     

    חלל הכניסה הפך למשרד
    חלל הכניסה הפך למשרד

     

    במהלך השיפוץ הוחלט לשמר את הדלתות הפנימיות עד כמה שאפשר, וליצור אווירה רגועה על ידי תאורה נמוכה בחדרים השונים. תוך כדי השיפוץ גם התגלו בדירה ציורי קיר, שנחשפו ושומרו.

     

    הדלתות הפנימיות שומרו
    הדלתות הפנימיות שומרו

     

    את המרפסת שפונה אל הרחוב החליטו להפוך לגינה פרטית עם צמחיה גבוהה שתוחמת את הדירה מהבניין השכן ועם לא מעט צמחי תבלין לשימוש יומיומי ועם שתי פינות ישיבה.

     

    המרפסת שפונה אל הרחוב
    המרפסת שפונה אל הרחוב

     

    האתגר האמיתי של הזוג היה לחסוך בהוצאות השיפוץ ולעשות כמה שיותר ממנו בעבודה עצמית. השימור של מה שהיה קיים, יחד עם הרבה עשייה עצמית, הוכיח את עצמו בסוף התהליך.

     

     

    חדר השינה
    חדר השינה

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור" 

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מתפרה שהפכה לדירה: שיפוץ נוסטלגי בת"א"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים