שתף קטע נבחר

הכי נוח לי על עקבים או שקרים שנשים מספרות

כולנו יודעים שדייטינג הוא טנגו של העמדות פנים, הכולל אינספור שקרים, שמשום מה – נשים מוסיפות לחזור עליהם. למשל, כשהיא אומרת שהיא עוד דקה יורדת – זה הזמן להחזיר שיחה לדודה החופרת שלך, כי יש לך לפחות שעה שלמה להעביר עד שהיא באמת תרד

כל מי שיוצא לדייטים יודע שישנה מערכת חוקים בלתי כתובים, שלא מדברים עליהם אבל הם ידועים לכל. החוקים האלה מכסים טווח רחב של נושאים, החל ממי מתקשר ראשון (רמז: הוא), ממשיך בשאלות אותן יש לשאול במסגרת הצ'ק ליסט של ראיון העבודה (כדאי ש"מה הפורנו האהוב עליך?" לא יהיה ברשימה), וכלה בפרק הזמן הסביר עד לקיום מגע גופני (פרק זמן קצר מידי יוביל לכך שתצפה לבד בפורנו האהוב עליך).

 

עוד בנושא בערוץ יחסים:

נשים ותלונות שווא: מה אומר החוק?

בבקשה אל תשאל אותי עם כמה בחורים שכבתי

על שיכורים ועל שקרים: יחסים בהאנג אובר

אחד באפריל: יצרנו מפלצת של שקרים עצמיים 

 

אם הדייטינג צולח את הפגישות הראשונות ומתפתח לקשר, הזרות ביניכם מתבהרת, ואתם מתחילים להכיר זה את זה לעומק. תחילת הקשר רצופה במבחנים של הזוג אחד לשני: הוא נאלץ לפתור בעיות הגיון, היא צריכה לעבור מבחן אוראלי.

 

 

גברים ונשים: משוואה בשני נעלמים

למרות כללי ההתנהגות המוסכמים, לא תמיד אנחנו מצליחים להבין אחד את השני כראוי, ולעיתים אנו קוראים זה את זה כמו ספר פתוח שכתוב בסינית. ככה זה עם גברים ונשים, אם תחברו משתנה נשי וגברי ביחד, תקבלו משוואה בשני נעלמים שלא ניתן לפתור ללא מידע נוסף.

 

הסיבה לכך היא שדייטינג הוא טנגו של העמדות פנים, בו אנחנו עוטים על עצמנו דמות המשקפת את האופן בו אנו שואפים להיתפש ע"י בן הזוג. הניסיון לעשות רושם טוב מחבל בהבנת דברינו והתנהגותנו "פשוטו כמשמעו", ויוצר צורך בקריאה בין השורות (בהנחה שלמדתם לקרוא סינית).

 

ניהול הרושם כולל גם שקרים שאנו מספרים לבן הזוג. ישנו ארסנל שקרים לבנים בו אנו משתמשים במהלך תקופת הדייטינג. הנה מספר שקרים בהם נשים נוטות להשתמש כדי להיתפש באור חיובי יותר בעיני בן הזוג.

 

"לא ראיתי שהתקשרת"

לא זאת בלבד שהיא ראתה שהתקשרת, היא הסתכלה על הטלפון במשך שלוש שעות וניסתה לגרום לו לצלצל בכוח המחשבה. מידי פעם היא ניגשה לבדוק אם לא נגמרה לו הסוללה. למרות זאת, היא לא ענתה לך כשהתקשרת, וחזרה אליך למחרת עם ההודעה: "חיפשת אותי? רק עכשיו ראיתי שהתקשרת".

 

בניגוד לאיך שזה נשמע, לא מדובר בבחורה פסיכית (לרוב), אלא באחת שהפנימה את כללי החיזור. היא מעוניינת ליצור אצלך ציפייה, מתח ועניין מחד, ואת הרושם שהיא בחורה עסוקה עם חיי חברה עשירים מאידך. לא אחת שיושבת במשך שלוש שעות ומסתכלת על הטלפון, למשל.

 

"אני יורדת עוד דקה"

כשאתה מתקשר מלמטה והיא אומרת "אני יורדת עוד דקה, רק זורקת על עצמי משהו ובאה", זה הזמן להחזיר שיחת טלפון לדודה שחופרת לך במשך שעה. אתה צריך להבין, היא לא תרד עוד דקה, מהסיבה הפשוטה שהיא מודדת כרגע את כל תכולת ארון הבגדים שלה. היא יודעת שהיא לא תרד עוד דקה, אני יודעת שהיא לא תרד עוד דקה, ואם גם אתה תדע את זה יחסכו לך עצבים מיותרים.

 

נכון שלא לכל הבחורות לוקח שעות להתארגן. למעשה, שמעתי על בחורות שמסוגלות להתארגן תוך כמה דקות. מצד שני, גם שמעתי סיפורים על ביקור חוצנים בכדור הארץ, זה עדיין לא אומר שזה אמיתי.

 

"הכי נח לי על עקבים"

השקר "אני יורדת עוד דקה" הוא חלק מניהול הרושם של הבחורה כמי שלא צריכה להשקיע בשביל להראות מהממת. לא בא לה שתדע שהיא בילתה שעה שלמה במדידת בגדים, ושעה נוספת בהסרת שיער, מריחת איפור ופן. שקרים נוספים מאותה משפחה הם "אני אוהבת את המראה הטבעי" (כי הטבע חנן אותה בסיליקון), "ככה אני נראית כשאני קמה בבוקר" (כולנו מתעוררות מאופרות), ו"הכי נח לי על עקבים".

 

לא רק שאנחנו משקיעות מאמץ רב בשביל להיראות טוב, אנחנו משקיעות מאמץ נוסף כדי לשכנע אתכם שזה התבצע ללא כל מאמץ. במקרה של נעלי עקב, למשל, לא מספיק שאנחנו מדדות על שני שפיצים מכאיבים ומועדות לפורענות, אנחנו עסוקות בשכנוע שזו האופציה הנוחה ביותר, בשכנוע עצמי בעיקר.

 

"נשלם חצי-חצי"

אתם יושבים במסעדה. היא הזמינה חצי מהתפריט תוך כדי מלמול השקר "לא אכלתי היום כלום", שהרי גברים ידועים בחוסר העקביות שלהם ומצפים מנשים ליהנות מאוכל אבל גם אוהבים אותנו רזות. כאשר מגיע החשבון היא מכריזה "נשלם חצי-חצי", צוללת לעומקו של התיק שלה ולא מוצאת בתוכו את הארנק.

 

חשוב להבהיר שלא תמיד מדובר בתכסיס זול להימנע מתשלום, שכן מתקיים קשר הפוך בין גודל התיק של האישה לבין כמות החפצים שהיא תשים בתוכו. בנוסף, קיים קשר הפוך בין גודל התיק שלה לבין משך הזמן שייקח לה למצוא בתוכו את הארנק. מעבר לכך שכמובן, אין לה שום כוונה לשלם את החשבון.

 

היא מציעה לשלם בגלל התפיסה העצמית והדימוי שהיא מנסה להעביר – של אחת שאינה תלויה בחסדי אחרים. אולם גבר שיבין את דבריה פשוטם כמשמעם, יפספס את הדואליות המתקיימת בין הדימוי לבין המוסכמה החברתית הגורסת כי תפקיד הגבר לשלם.

 

בואו נבהיר את העניין: גבר בעל הבנה בסיסית של אופן ההתנהלות החברתית, צריך לשלם את החשבון במלואו. למה? כי ככה מקובל ולרגע היא לא התכוונה לשלם בעצמה. אגב, אם היא אמרה "אני אשלם בפעם הבאה", דע לך שהיא לא מתכוונת לראות אותך יותר.

 

"אני אף פעם לא שוכבת בדייט ראשון"

השקרים הנפוצים ביותר אצל נשים הם כאלה שקשורים לסקס. הסיבה לכך היא המוסר הכפול המתקיים לגבי נשים וגברים. גבר שעוסק בפעילות מינית ענפה ייתפש כ"גב-גבר" ואילו אשה כ"שרמוטה". דבר זה לא מותיר ברירה בידינו אלא לשקר במצח נחושה ובואגינה קפוצה לגבי היותנו בתוליות וזכות.

 

 

השקר האהוב על נשים הוא "אני אף פעם לא שוכבת בדייט ראשון", שהוא בסה"כ תזכורת לעצמה לא לעשות את הטעות הזאת שוב. "אני לא בחורה של סטוצים" מלמד על הדרך שבה היא רואה את עצמה, ואילו "זאת הפעם הראשונה שאני עושה את זה" פותר את הדיסוננס שהיא חשה מול המוסר הכפול.

 

השאלה "עם כמה גברים שכבת?" זהה לשאלה "כמה את שוקלת?", מבחינת רצון האשה לענות עליה ואמינות התשובה שתתקבל. בשני המקרים מדובר בשאלה מעליבה, ובתשובה שתעגל את המספר כלפי מטה. אם אתה חייב להיות חסר טאקט, עדיף שתשאל אותה בת כמה היא, וגם כאן היא עשויה לשקר.

 

צעדי השקרים הלבנים של טנגו הדייטינג נראים במבט ראשון, כדבר המחבל בתקשורת שבין בני הזוג. עם זאת, הם משקפים את מכלול הציפיות מאופני ההתנהגות של שני המינים, כפי שהוגדרו בספר כללי הדייטינג. צריך להבין אותם ומהיכן הם מגיעים על מנת שלא נמעד על רגלו של בן זוגנו במהלך הריקוד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נוחות במקום הראשון. עקבי פטיש לוהטים
צילום: Index Open
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים