שתף קטע נבחר
 

הוכרזו המועמדים לפרסי התיאטרון

"קברט" של תיאטרון הקאמרי צבר תשע מועמדויות בקטגוריות המחזמר, הבימוי, שחקני המשנה ועוד. תיאטרון "הבימה" ויתר על השתתפותו בעקבות המעבר למשכן החדש

הנהלת האקדמיה הישראלית לתיאטרון חשפה הבוקר (ד') במסיבת עיתונאים שנערכה בבית האופרה בתל אביב את רשימת המועמדים הסופיים לפרסי התיאטרון לשנה החולפת. 19 הצגות הוגשו השנה כמועמדות לפרסים ב-18 קטגוריות. את רשימת המועמדויות הוביל המחזמר "קברט" של תיאטרון הקאמרי בבימויו של עמרי ניצן.

 

"קברט" מוביל את רשימת המועמדויות (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"קברט" מוביל את רשימת המועמדויות(צילום: מוטי קמחי)

 

ההפקה גרפה תשע מועמדויות בקטגוריות המחזמר, הבימוי, פרסי המשנה לשחקנית ולשחקן, פרס התרגום ופרסי עיצוב התפאורה, התלבושות והתאורה. מועמדות נוספת קטף השחקן איתי טיראן על תפקידו כמארח בקברט "Kit Kat Club" בברלין של שנות ה-30. המועמדות לפרס השחקן בתפקיד הראשי, מעוררת מחלוקת בעיקר בשל העובדה שבמחזה שכתבו פרד אב, ג'ו מאסטרוף וג'ון קנדר, מדובר בתפקיד שמוגדר כמשני בהצגה. בתיאטרון הקאמרי אומרים מצדם כי בהפקה החדשה, הורחב התפקיד משמעותית וכי היקפו החדש משנה בהתאם את הגדרתו. עם זאת בפרסומי ההפקה לא מצוין כי מדובר בעיבוד למחזה. "אכן לא מדובר בעיבוד אלא בגרסה מעט שונה", מבהירים בקאמרי.

 

גונב את ההצגה

חברי האקדמיה שהחמיאו לתפקידו של טיראן במחזמר אמרו היום ל-ynet: "אין ספק שהשחקן איתי טיראן גונב את ההצגה ב'קברט' ועושה תפקיד מעולה בכל קנה מידה שהוא, אבל באותה נשימה ברור לכולם שזהו תפקיד משני במחזה. התחושה היא שעשו עלינו מניפולציה בגלל שבקאמרי לא רצו שאף תיאטרון אחר יזכה בקטגוריה של שחקן ראשי".

 

"אחים בדם". בית ליסין עם 15 מועמדויות (צילום: דניאל קמינסקי) (צילום: דניאל קמינסקי)
"אחים בדם". בית ליסין עם 15 מועמדויות(צילום: דניאל קמינסקי)

 

תיאטרון הקאמרי מוביל גם השנה את הרשימה עם 27 מועמדויות לפרסים שנחלקות בין חמש הפקות שונות בהן הקופרודוקציה, "כולם היו בניי", בבימויו של משה נאור, מנהלו האמנותי של תיאטרון חיפה. אחריו ברשימה נמצא תיאטרון בית ליסין עם 15 מועמדויות לפרסים שנחלקות בין חמש הפקות שונות. אל המקום השלישי העפיל תיאטרון באר-שבע עם 10 מועמדויות, הישג בלתי מבוטל בעיקר כיוון שמדובר במועמדויות שנחלקות בין שתי הפקות בלבד: "גלילאו", עיבוד של הבמאי עידו ריקלין למחזה מאת ברכט וכן "למה לא באת לפני המלחמה" - עיבוד לספרה עטור השבחים של ליזי דורון.

 

בתיאטרון באר שבע אומרים היום: "אנחנו מוצאים את החלטת האקדמיה להעניק להצגה 'גלילאו' שבע מועמדויות מרכזיות שהופכות הצגה למה שהיא וזאת מבלי לכלול במועמדויות את הבמאי שחיבר בין כל האלמנטים האלה, תמוהה בלשון המעטה". ההצגה בבימויו של עידו ריקלין מועמדת לפרסי המחזה המתורגם, שחקן בתפקיד ראשי שמגלם אמיר קריאף, התרגום של עידו ריקלין, עיצוב התלבושות של נטע הקר, עיצוב התאורה של עדי שימרוני ומועמדות לפרס השחקן המבטיח לתום חגי.

 

"גליליאו". אמיר קריאף ותום חגי מועמדים לפרסים (צילום: אייל לנדסמן) (צילום: אייל לנדסמן)
"גליליאו". אמיר קריאף ותום חגי מועמדים לפרסים(צילום: אייל לנדסמן)
 

 

תיאטרון החאן הירושלמי גרף שמונה מועמדויות, מתוכן ארבע על ההצגה "חוקר פרטי" בבימויו של מיכאל גורביץ'. תיאטרון חיפה גרף שבע מועמדויות ואחריו ברשימה תיאטרון גשר עם שש מועמדויות. בתיאטרון הלאומי הבימה, החליטו השנה לוותר על השתתפותם. יו"ר ועדת הפרס, שופט בית המשפט המחוזי בדימוס, שלי טימן, אמר כי הסיבה לפרישת הבימה כפי שנמסרה להם קשורה במעבר המורכב של התיאטרון למשכן הקבע שלו אחרי חמש שנים שהציג באולמות שונים ברחבי תל אביב.

 

בתגובה לדבריו של טימן, אומרת ל-ynet מנכ"לית הבימה: "פרשנו מהפרס כיוון שכל התיאטרונים, כולל כולם, איימו עלינו בהגשת בג"צ שהעיב עלינו במשך שמונה חודשים. באחת התקופות הקשות ביותר שידע התיאטרון הלאומי, הקולגות שלנו הפנו לנו עורף.

 

"פרס התיאטרון מדבר על סולידריות בין תיאטרונים שפועלים למען מטרה משותפת. לצאת נגד תיאטרון הבימה לא עומד בקנה אחד עם התפישה שאמור לייצג הפרס. האיום בבג"צ לא הופנה נגד הנהלת התיאטרון אלא נגד עובדיו, שחקניו ויוצריו במידה שווה. לא פרשנו מהפרס מתוך קפריזה, החלטנו לעשות פאוזה בשיתוף מלא ובגיבוי של השחקנים והיוצרים כדי לשקול את ההמשך".

 

על פרס המחזה המקורי יתמודדו השנה ההצגות: "אורזי מזוודות" ו"סוף טוב" של תיאטרון הקאמרי, "יוליסס על בקבוקים" של תיאטרון חיפה וההצגה "יונה ונער" של תיאטרון גשר. על פרס הצגת המחזה המתורגם יתמודדו: "אמא שלו" של תיאטרון בית ליסין, "גלילאו" של תיאטרון באר שבע, "כולם היו בניי" שהופק במשותף על ידי הקאמרי ותיאטרון חיפה וההצגה "מולי סוויני" שעלתה בחאן.

 

על פרס הקומדיה יתמודדו "אוכלים" של תיאטרון החאן, "אמנות" של תיאטרון חיפה והצגות תיאטרון בית ליסין "שפ פרטי" וכן "מנדרגולה" שהעלתה קבוצת הצעירים.

 

למרות שבכל אחת מן הקטגוריות נבחרו בשלב הסופי ארבעה מועמדים, בקטגורית המחזמר הועמדו השנה שלוש הפקות בלבד והן: אחים בדם" של בית ליסין, "קברט" של תיאטרון הקאמרי וכן "צלילי המוזיקה" של תיאטרון הספרייה.

 

על פרס לשחקנית בתפקיד ראשי יתמודדו אסי לוי ("אמא שלו"), מיה דגן ("אחים בדם"), ענת וקסמן ("סוף טוב") ושירי גולן ("למה לא באת לפני המלחמה"). על פרס לשחקן בתפקיד ראשי יתמודדו ליאור אשכנזי ("שם פרטי"), איתי טיראן ("קברט"), חליפה נאטור ("יוליסס על בקבוקים"), אמיר קריאף ("גלילאו").

 

רשימת המועמדויות לפרס שחקנית בתפקיד משנה כוללת את זהרירה חריפאי ("סוף טוב"), חנה מרון ("אורזי מזוודות"), מיקי קם ("קברט") ומרים זהר ("מקסי ואני"). רשימת המועמדים לשחקן בתפקיד משנה כוללת את גדי יגיל ("קברט"), יגאל נאור ("מקסי ואני"), נורמן עיסא ("אמנות") ונדב אסולין ("קומדיה של טעויות").

 

מועמדות לפרס הבימוי חולקים אודי בן משה ("אורזי מזוודות"), יבגני אריה ("יונה ונער"), מיכאל גורביץ ("אוכלים") ועמרי ניצן ("קברט"). מועמדות לפרס המחזאי חולקים גלעד עברון ("יוליסס על בקבוקים"), הלל מיטלפונקט ("מקסי ואני"), עינת ברנובסקי ("למה לא באת לפני המלחמה") וענת גוב ("סוף טוב").

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר פרטוש
עמרי ניצן. "קברט" בבימויו מוביל את המועמדויות בתשע קטגוריות שונות
צילום: מאיר פרטוש
לאתר ההטבות
מומלצים