שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: index open
    שיפוץ יסודי בנס ציונה: עיצוב שמתחיל מלמטה
    עיצוב מחדש של דירה בבניין ישן, שלא שופצה מזה כ-30 שנה, הוליד חדרים רחבי ידיים, ריהוט בהזמנה אישית, מראה רטרו ובעיקר הרבה אוויר. איך הכול התחיל? בבחירת הרצפה. צפו

    זוג הורים ושני ילדים שעברו לגור בדירה בנס ציונה, ביקשו להרחיב את חלל המגורים שלהם - אך לא לעזוב את השכונה. לכן רכשו דירה ישנה בקרבת מקום בגודל 130 מ"ר. מכיוון שגם בדירתם הקודמת נעזרו בשירותיה של מעצבת פנים והכירו בחשיבותה של פונקציה זו בתהליך העיצובי - שכרו את שירותיה של אדריכלית הפנים ליאת פלד, שתעזור להם לעצב את בית חלומותיהם.

     

    עוד על עיצוב הבית בביקור בית :

     

    מדובר בדירה בבניין בן כ-30 שנה, שהושכרה כל השנים ולא שופצה מעולם. לדיירים היה חשוב שהדירה שתתקבל תהיה מרווחת, עם חלל אירוח פתוח והפרדה

    בין האזור הפרטי לציבורי. הדבר הראשון עליו הוחלט לפני השיפוץ היה שימוש בריצוף סומסום טבעי בגוון ירוק בהיר, משולב באריחים מצוירים, ומשם התפתח הקונספט העיצובי בחלל הבית לכיוון שניתן לכנותו כפרי-מודרני. האריחים המצוירים שמעניקים לדירה מראה רטרו מיוחד שולבו ברצפות המטבח, המסדרון, חדר העבודה ובחדר הרחצה של ההורים.

     

    מכיוון שמדובר בדירה ישנה, בוצע בה שיפוץ מהיסוד שכלל החלפת צנרת, חשמל ומערכות מיזוג אוויר. החדרים בדירה חולקו מחדש, אך נשמרה המסגרת הכללית של חמישה חדרים; החלל הציבורי הורחב על חשבון חדר העבודה; לחדר ההורים התווסף שטח מחדרי הילדים; וחדר האמבטיה הראשי הוגדל. כל הריהוט בבית בוצע בהזמנה אישית והתהליך העיצובי כולו נמשך כתשעה חודשים, כאשר השיפוץ עצמו ארך חודשיים וחצי. מה יצא? בואו לגלות.

     

    הכניסה: חלל הכניסה מכיל את הסלון, את המטבח ואת פינת האוכל ועוצב בגווני לבן, אפור ועץ אלון. מתוך חלל זה נפתחת דלת לכיוון חדר העבודה, ומסדרון מוביל לעבר חדרי השינה. כדי לקבל הפרדה בין חלל האירוח לאזורים הפרטיים הורכבה דלת ללא משקוף, שנכנסת לתוך כיס בקיר - וכך כאשר אינה בשימוש היא כמעט בלתי נראית. זאת בעוד שכאשר ההורים מארחים, פתרון חכם זה מאפשר לילדים להשתולל בחופשיות.

     

    מראה אוורירי. הסלון  (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    מראה אוורירי. הסלון (צילום: שי אפשטיין)

     

    הסלון: הסלון, שבו חלון רחב, עוצב בקווים נקיים וישרים בגווני אפור ולבן ותאורת קיר עילית שוטפת את החלל באור רך. שולחן הקפה, שחלקו העליון עשוי זכוכית, לא מכביד על החלל ושובר את הקווים הישרים שבחדר. ממול נמצא מסך הטלוויזיה שהוצב על מזנון מרחף, אשר תורם גם הוא למראה האוורירי ועוצב כמסגרת עץ אלון עם חזיתות צבועות לבן.

     

    תאורה שוטפת את החלל. הסלון (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    תאורה שוטפת את החלל. הסלון(צילום: שי אפשטיין)

     

    המטבח: המטבח החדש הוצב בהתאם למיקומו של המטבח המקורי, באופן שפתח את החלל וריווח אותו. ארונות לבנים עם ידיות נירוסטה מודרניות ושיש אפור שולבו עם משטחי עץ וכיסאות במראה כפרי, ובמרכז המטבח עמוד תומך שנוצל כדי לעגן את האי ולספק חציצה ויזואלית חלקית בין המטבח לשאר החלל הציבורי.

     

    זווית נוספת במטבח (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    זווית נוספת במטבח(צילום: שי אפשטיין)

     

    מצדו האחד של העמוד תוכננה יחידת מגירות ומעברו השני דלפק אכילה המתאים לארבעה סועדים ועשוי בוצ'ר אלון. בצדו השני של המטבח, במקום שבו לפני השיפוץ הייתה דלת לחדר שירות, מוקמו הכיור שמעליו קלאפה והכיריים שמעליהם נפתחו פתחים מלבניים רחבים לכיוון חדר השירות - ואלה מספקים אוורור חיוני.

     

    פינת האוכל: פינת האוכל תוכננה כך שתעמוד במרכז החלל, ללא קירות תוחמים, והשולחן עוצב מעץ אלון זהה בגונו לזה של דלפק הישיבה במטבח. צורתו עגולה ומאפשרת ישיבה נינוחה וזרימה אנרגטית נעימה בחלל. מעליו נתלה גוף תאורה מיוחד עשוי זכוכית שצורתו עגולה גם כן. השולחן, שמאפשר ביומיום ישיבה לשישה סועדים, נפתח לאורך של שלושה מטר ומאפשר אירוח של עד 22 סועדים בשעת הצורך.

     

     

    22 סועדים במקום אחד. פינת האוכל (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    22 סועדים במקום אחד. פינת האוכל(צילום: שי אפשטיין)

     

    עוד זווית (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    עוד זווית(צילום: שי אפשטיין)
     

     

    חדר העבודה: הגישה אל חדר העבודה היא דווקא מהסלון, והחלל עוצב כך שיתאים בנוחות לעבודה של שני אנשים. הספרייה שניצבת כאן תוכננה כמבנה מדורג מיוחד, והיא יוצרת נקודת עניין בחדר בלי להכביד ולהעמיס עליו.

     

    ספרייה מעניינת. חדר העבודה (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    ספרייה מעניינת. חדר העבודה(צילום: שי אפשטיין)
     

     

    חדר הילדים: חדר הבן עוצב בפשטות בגווני אפור, עם נישה שהייתה בקיר והודגשה על ידי טפט מיוחד שנראה כמו קולאז' משערי עיתונים מהעולם. ריצוף פרקט מקנה תחושת חמימות לחדר.

     

    כל עולם העיתונות על הקיר. חדר הילדים (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    כל עולם העיתונות על הקיר. חדר הילדים(צילום: שי אפשטיין)

     

     עוצב בפשטות (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    עוצב בפשטות(צילום: שי אפשטיין)

     

    חדרי האמבטיה: באמבטיית ההורים המרווחת ריצוף צהבהב שמשולב באריחים מצוירים, מקלחון זוגי וארונות לבנים המשלימים את המראה הנעים. באמבטיית הילדים אריחים עגולים בגוונים שונים של ירוק שמוסיפים עניין, צבע ושובבות לחדר הלבן. האמבטיה הגדולה מחופה פסיפס וסגורה עם זכוכית, ובקיר נבנתה נישה ייעודית לכל מה שצריך.

     

    מקלחון זוגי. חדר הרחצה (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    מקלחון זוגי. חדר הרחצה(צילום: שי אפשטיין)

     

    עיצוב מיוחד. האמבטיה (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    עיצוב מיוחד. האמבטיה(צילום: שי אפשטיין)

     

    כך, עם שיפוץ שהתחיל בבחירת הריצוף שנתן את הטון העיצובי לכל התהליך, הסתיים האתגר עם תוצאה של דירה חמימה ויפה המותאמת בצורה מושלמת לדייריה.

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שי אפשטיין
    הדירה בנס ציונה. 130 מ"ר של עיצוב
    צילום: שי אפשטיין
    מומלצים