צילום: index open
ירושלמי טיפוסי: ביקור בבית אבן מעוצב בעין כרם
מה קורה כשמחברים בין עיצוב לבין אופי הדיירים? דירת סטודיו, שנבנתה בתוך בית אבן ערבי עתיק בשכונת עין כרם הפסטורלית, הופכת למהפנטת, נוסטלגית, מודרנית ומלאת קסם. צפו בתמונות

לפני כמה שנים שופץ בית פרטי גדול בשכונת עין כרם הפסטורלית בירושלים והפך לקומפלקס דירות. אחת מהדירות הללו, דירת סטודיו מקסימה בגודל 80 מ"ר, נרכשה על ידי זוג שעוסק ברפואה - אבל גם חובב אמנות. את דירת המיני לופט העירומה ביקשו הדיירים להלביש בעיצוב פונקציונלי ואחיד בכל החללים, ופנו לטלי רוזנשטיין ורקפת גולדפרב, שהצליחו לייצר קו סגנוני אחיד ומיוחד בדירה החדשה באמצעות עיצוב פנים והום סטיילינג בלבד.

 

עוד על עיצוב הבית בביקור בית :

 

הרעיון היה למצוא עיצוב שיתאים לאורח החיים של הדיירים ויציג את אופיים, אבל גם לא ישנה את האווירה הבסיסית של הבית הערבי העתיק, על קשתותיו

ועל האבן הירושלמית שבו. הדיירים האמיצים נתנו למעצבות - טלי רוזנשטיין ורקפת גולדפרב - יד חופשית, לא לפני שפירטו את השאיפות והחלומות שלהם, וכמובן גם הצרכים שלהם. אך לאחר מכן כבר לא התערבו וביקשו לקבל את הדירה מוכנה "כמו הפתעה". מה הם קיבלו?

 

החלל הציבורי: בתוך חלל המגורים ממוקמת פינת אירוח קטנה ואקלקטית, והיא בעצם האזור המרכזי של הדירה. הפינה משלבת אביזרים נוסטלגיים לצד רהיטים חדשים. תמצאו כאן כיסא לאונג' מודרני, בעיצובם של צ'ארלס וריי איימס, שהוצב במרכז החלל מתחת לשנדליר הגדול שנתלה מהתקרה; ולידו שולחן זכוכית קלאסי וקליל וספה סקנדינבית אפורה מעוטרת בכריות צבעוניות.

 

מאחורי הספה נתלו לוחיות רישוי ישנות אמריקאיות וציורים ופסלים שיצרו בני הזוג, ועל אדן החלון יצרו המעצבות פינת ישיבה נוספת באמצעות ארבע כריות מושב שהונחו על ספסל האבן.

 

מרכז הבית. החלל הציבורי (צילום: שי אפשטיין)
מרכז הבית. החלל הציבורי (צילום: שי אפשטיין)

 

זוית בסלון (צילום: שי אפשטיין)
זוית בסלון (צילום: שי אפשטיין)

 

במבואת הכניסה לחלל המגורים נבנתה ספריה בתוך אחת מקשתות האבן. באותה ספרייה סודרו האוספים האישיים של הדיירים, ולידה הועמד סולם במבוק הומוריסטי. ליד המכלול הזה הוצבו שתי כורסאות קריאה ישנות שרופדו מחדש ושטיח צבעוני תוחם את האזור.

 

כל כך מתחשק לשבת ולקרוא. הסלון (צילום: שי אפשטיין)
כל כך מתחשק לשבת ולקרוא. הסלון (צילום: שי אפשטיין)

 

חדר השינה: משני צדי המיטה שבחדר השינה ניצבים פריטים מעניינים, שמדגישים את אופיים המיוחד של הדיירים. מצד אחד, שלוש מזוודות מסע ישנות שמאכסנות בתוכן את הצבעים והמכחולים של הזוג וציורים לא גמורים שיוצרים אווירה של גלריה. מהצד שני של המיטה מוקמה ספריה מיוחדת בעלת שימוש כפול: גם להציג את ספרי האמנות ואת אוסף התקליטים המיוחד של הדיירים, וגם ליצור חציצה מעניינת ומסקרנת בין פינת הקריאה בקסומה לאזור השינה.

 

שני צדדים מעניינים למיטה. חדר השינה (צילום: שי אפשטיין)
שני צדדים מעניינים למיטה. חדר השינה (צילום: שי אפשטיין)

 

עושה חשק לפתוח את המזוודות. חדר השינה (צילום: שי אפשטיין)
עושה חשק לפתוח את המזוודות. חדר השינה (צילום: שי אפשטיין)

 

עוד זווית. חדר השינה (צילום: שי אפשטיין)
עוד זווית. חדר השינה (צילום: שי אפשטיין)

 

פינת האוכל והיציאה למרפסת: שולחן וינטג' שנצבע בצבע תכלת-טורקיז חיוור הוצב בפינת האוכל בסמוך לקיר מחופה לבנים ירושלמיות. מסביב לשולחן הוצבו ארבעה כיסאות שחורים עם רגלי ניקל של צ'ארלס וריי איימס, ובפינה ליד היציאה למרפסת הפונה לנוף הועמד כיסא עץ בצבע אפוקסי צהוב ביצה, שמתכתב עם ספסל באותו הצבע הנמצא במרפסת.

 

לא כיף לשבת לאכול כאן? פינת האוכל (צילום: שי אפשטיין)
לא כיף לשבת לאכול כאן? פינת האוכל (צילום: שי אפשטיין)

 

מבט כללי על החלל הציבורי (צילום: שי אפשטיין)
מבט כללי על החלל הציבורי (צילום: שי אפשטיין)

 

האמבטיה וחדר השירותים: השילוב של רהיטי העץ עם האבן הירושלמית יוצרים אווירה רגועה והרמונית בחדר הרחצה. האווירה האקלקטית שמופיעה בשאר הבית נמצאת גם כאן, אבל במינונים קטנים, ובולטת בשילוב בין השטיח האתני לבין האבן הירושלמית והעץ הטבעי.

 

גם אבן וגם עץ. חדר האמבטיה (צילום: שי אפשטיין)
גם אבן וגם עץ. חדר האמבטיה (צילום: שי אפשטיין)
 

 

כך, אחרי שבועיים וחצי בלבד של שיפוצים - זמן שיא שהושג באמצעות שיטת עבודה ייחודית - קיבלו הלקוחות את מפתחות הדירה בחזרה ופגשו את הדירה המוגמרת. הם מצאו כאן ניגודים הרמוניים, כמו סקאלת הצבעים בבית שמצליחה להיות גם עליזה וגם שקטה; חומרי גלם קשים ורכים שמצליחים להשתלב יחדיו; ופריטים מזרחיים ומערביים שעוברים כור היתוך בדירה וחיים נפלא זה לצד זה.

 

בזכות הניגודים הללו ובזכות החציצה האוורירית והמרומזת בין האזורים השונים בבית, מתקבל חלל מהפנט, נוסטלגי ומודרני כאחד, המלא בקסם אישי ובעצם מייצג את הדיירים: פיוז'ן שבין רפואה, מדע ואמנות.

 

   ()
 

הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

 

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה ירושלמי טיפוסי: ביקור בבית אבן מעוצב בעין כרם
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שי אפשטיין
    הבית בשכונת עין כרם. פסטורלי כמו השכונה
    צילום: שי אפשטיין
    ynet ספיישל