שתף קטע נבחר

מיליון דולר בייבי? איך לחסוך כשטסים עם תינוק

מתי מזמינים טיסה כדי לקבל מקום לעריסה? האם מותר להעלות מנשא למטוס? ואיך חוסכים כסף בטיול עם הזאטוט? המדריך המלא לטיול עם תינוק

היום הורים כבר אינם מוותרים על נסיעה לחו"ל בגלל הקטנצ'יק, ולוקחים אותו איתם. הם מרוויחים את האפשרות לטייל, והתינוק מרוויח את האפשרות לבלות עם הוריו. הורים רבים מדווחים על הקפיצה ההתפתחותית המתרחשת אצל התינוק או הילד, כשהוא מבלה ימים רצופים עם משפחתו.

 

אז איך עושים את זה ובכל זאת נהנים מהחופשה? הנה כמה טיפים לפני שאתם מחתימים את הדרכון של הזאטוט לראשונה.

 

עוד כתבות לפני שאתם "אורזים את הילדים":

 

היעד

בניגוד למה שחושבים, היעד לא כל כך משנה, בעיקר כשמטיילים עם תינוק. אפשר לטייל בעיר עם עגלה, אפשר לטייל בטבע עם מנשא, אנחנו אפילו עשינו טרקים ממש, כשהמגבלה היתה

מזג אוויר, הגובה, והמשקל על הגב.

 

לילדים קצת יותר גדולים, יש להתאים את קושי המסלול ליכולתם (להתחיל לטייל בארץ זה גם נפלא וגם אימון טוב), ולשלב אטרקציות כי הטיול הוא גם בשבילם. יש לכלול בשיקולים גם את אורך הנסיעות. נסיעה ארוכה מדי קשה לילדים, ומקשה גם עלינו.


היעד לא משנה. תינוקת בבולגריה (צילום: באדיבות אתר lesham.net)

 

לפני הטיסה

יש לבדוק כחודש מראש שכל הדרכונים בתוקף. כדי להוציא דרכון לתינוק, יש להגיע עם הילד ושתי תמונות פספורט למשרד הפנים. ניתן לשלם ולמלא את הטפסים מראש באתר משרד הפנים.

 

כדאי להיפגש עם רופא הילדים ולקבל המלצות לתרופות שאותן יש לקחת איתנו, בהתאם למצבו הבריאותי של התינוק. לתינוק קצת יותר גדול (שנה וחצי ומעלה), ניתן לספר על הטיול הצפוי בהתאם להבנתו. להראות לו תמונות, לספר לו מה תעשו בטיול, מה זה מטוס וכדומה.

 

הטיסה

את הטיסה כדאי להזמין זמן רב לפני הנסיעה. כך ניתן לנסות ולהזמין את הספסלים הקדמיים כדי שהתינוק יוכל לישון בעריסה המסופקת על ידי חברת התעופה.

 

טיסה עם תינוקות היא לא קלה, אבל גם לא כל כך נוראה. אם הטיסה ארוכה עדיף לטוס בלילה, כך התינוק יישן את רוב הטיסה. יש לברר עם חברת התעופה, את כמות הציוד שהיא מאפשרת להעלות למטוס עבור כל תינוק. לא כל חברות התעופה מאפשרות להעלות גם עגלה וגם כסא בטיחות ללא תשלום נוסף, בעיקר מעל גיל שנתיים.

 

כדאי לקחת לטיסה בגדים חמים ושמיכה, כי לעיתים קר. ניתן לקחת גם מעט ספרים וצעצועים, כדי להעביר את הזמן. עדיף לקחת אתכם לטיסה ציוד עודף, למקרה שהמזוודה לא תגיע. מוצץ, בקבוק, או הנקה, יעזרו לתינוק לאזן לחצים באזניים בזמן המראה או נחיתה.

 

עבור תינוק שאוהב לישון במנשא, כדאי גם לקחת מנשא, כדי להרדים אותו. אפשר לנסות להזמין ארוחת ילדים גם לתינוק מתחת לגיל שנתיים, שאינו משלם.


אם הטיסה ארוכה, עדיף לטוס בלילה עם תינוק (צילום: Indexopen)

 

חסכון

יש כאלה שאומרים שבטיול עם תינוק משלמים פי שניים ונהנים חצי. זו אכן אמרה משעשעת, אך רחוקה מהמציאות.

 

טיסה: הדרך הקלה ביותר לחסוך היא לטוס לפני שמלאו לתינוק שנתיים. לפני גיל שנתיים, מחיר כרטיס הטיסה של התינוק הוא כ-10 אחוז ממחיר כרטיס למבוגר. יש לשים לב כי בגיל זה התינוק אינו מקבל מושב במטוס. ילד גדול יותר משלם מחיר הקרוב למחיר כרטיס של מבוגר ומקבל מושב.

 

לינה: מתחת לגיל שנתיים, רוב המלונות אינם דורשים תשלום עבור הלינה של התינוק. עם ילדים גדולים יותר יש שוני בין מלון למלון. בזמן השוואת מחירים יש לחפש מקום לינה שאינו גובה תוספת עבור ילדים.

 

אוכל: קניית מצרכים בסופר ובישול עצמאי מהווים חסכון משמעותי, לעומת אכילה במסעדות. מקום לינה עם מטבחון, גם יחסוך עלויות וגם יאפשר לנו גמישות רבה כשהילד רעב.


כדי לחסוך עדיף לטוס לפני שהתינוק בן שנתיים. טיול בקנדה

 

לינה

יש משפחות המעדיפות להזמין מקומות לינה מראש, ויש המעדיפות למצוא במהלך הטיול. היתרונות והחסרונות ברורים: הזמנה מראש מגבילה אותנו במהלך הטיול, אך נותנת לנו את השקט כי יש לנו מקום לינה, ולא צריך לבזבז זמן בחיפושים.

 

ההחלטה תלויה גם באופי המשפחה, וגם ביעד. היער השחור, למשל, יעד פופלרי מאוד בקרב משפחות, ידוע כאזור שבו יש להזמין מקומות לינה חודשים מראש.

 

אם לא הזמנתם מקום לינה מראש, כדאי להכין רשימת מקומות לינה מומלצים, עם מספרי טלפון, כבר מהארץ. באופן זה איננו מוגבלים, אך כשהגענו ליעד אנחנו יודעים היכן ללון. ניתן להתקשר למלון יום-יומיים קודם, כשאנחנו בטוחים ביעד.

 

החלטה נוספת שיש לקחת היא האם אנחנו מעדיפים טיולי כוכב, סביב מלון אחד או שניים, או לעבור מלון כל יום-יומיים. בטיולי כוכב הנסיעות ארוכות יותר, אך יותר נוח לא לארוז כל יום, ונוח לתינוק להגיע בכל יום למקום מוכר.

 

הדרישות מהמלון עצמו, אינן שונות בהרבה מדרישות של מבוגר: שיהיה נקי, אסתטי, שקט. יש שיעדיפו לבחור מקומות לינה המספקים מיטת תינוק, אם אין, התינוק יכול לישון עם ההורים, או על מיטה נוספת, או אפילו על שמיכה על הרצפה.

 

בריכה במלון יכולה להיות עיסוק נפלא, כאשר יש לנו זמן פנוי. אופציה נוספת שאפשר לשקול היא קרוון - יש משפחות שלא יחליפו את הקרוון שלהן בשום מלון.


בנסיעות ארוכות לא נוח לארוז כל יום (צילום: באדיבות אתר lesham.net)

 

הרגלים

בבית רובנו שומרים על ההרגלים של התינוק. שינה בזמן, ארוחות מסודרות, טקס השכבה. בטיול יש שינויים רבים, ועדיין במסגרת השינויים ניתן לשמור על שגרה של אוכל, ושינה.

 

אוכל: כדאי לשמור על ארוחות מסודרות לתינוק ככל האפשר. כדאי לטייל עם אוכל בכל עת. ממרחים, פירות ירקות, לחם, גרבר, פריכיות. כך לא נגיע למצב שהתינוק רעב וצריך למצוא מסעדה ולחכות שהאוכל יהיה מוכן. ברוב המדינות, אין בעיה לקנות מצרכים בכל מקום. לא לשכוח לקחת גם אוכל לטיסה, שלא נהיה תלויים בזמני הגשת האוכל במטוס.

 

תינוק ששותה תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות): אפשר לקנות תרמוס קטן, כך יש מים חמים לבקבוק בכל עת. תמ"ל הוא מוצר התינוקות המתכלה היחיד אותו אני ממליצה לקחת איתנו מהארץ, בהתאם להעדפותיו של התינוק (חיתולים מגבונים וכדומה ניתן לקנות בכל מקום).

 

שינה: תינוק יכול לישון בכל מקום - אם זה בעגלה, ברכב או במנשא. לילדים קצת יותר גדולים אפשר לתכנן הפסקת צהריים כדי שיוכלו לישון. לגבי הערב, אני מקפידה על שעת שינה גם בטיול. תינוק עייף הוא תינוק לא רגוע ולא מאושר.

 

רוב ההורים מבצעים טקס השכבה קבוע של אמבטיה, סיפור ולישון. מומלץ להקפיד על הטקס גם בטיול. מתחילים באמבטיה, אם אנחנו צופים כי לא תהיה אמבטיה במלון, אפשר לקנות בתחילת הטיול אמבטיית תינוקות זולה או להביא בריכה קטנה מתנפחת. סיפור - מומלץ לקחת איתנו ספר אהוב. וזהו...לילה טוב.


כדאי לשמור על ארוחות מסודרות לתינוק (צילום: Shutterstock)

 

ולסיכום... טיול בחו"ל הוא תענוג צרוף. טיול עם ילדינו האהובים - הוא תענוג גדול אף יותר. אתגר, ללא ספק, אבל בהחלט אפשרי.

 

  • מידע נוסף ניתן לקבל באתר Lesham.net  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות אתר lesham.net
תינוק מקומי ותינוק מטייל בקירגיסטאן. אפשר לטייל גם עם הקטנים
באדיבות אתר lesham.net
מומלצים