שתף קטע נבחר

 

בשנה הבאה: ייסגרו עוד 3 בתי ספר "אתיופיים"

ניצחון לעולי אתיופיה: משרד החינוך מיישם את ההנחיה של גדעון סער, ויסגור מוסדות נוספים שפעלו כ"גטאות"

האם הגיע סופם של בתי הספר שיועדו לתלמידים יוצאי אתיופיה בלבד? אחרי שבקיץ שעבר נסגר בית הספר נר עציון בפתח תקווה, הוחלט לאחרונה במשרד החינוך גם על סגירתם של בתי הספר רשב"י בבאר יעקב ורמב"ם וסיני בנתניה, שהרוב הכמעט מוחלט של תלמידיהם הוא ממוצא אתיופי. הוראת הסגירה תיכנס לתוקפה מייד בתום שנת הלימודים הנוכחית, ובשנה הבאה יפוזרו התלמידים במוסדות חינוך אחרים.

 

כתבות נוספות בנושא:

 

מדובר ביישום החלטה של שר החינוך גדעון סער, שהנחה בפתיחת השנה לפעול בהדרגתיות לסגור את כל מוסדות החינוך מסוג זה. למעשה מדובר בהישג של הקהילה האתיופית בישראל, שבמשך שנתיים ניהלה מאבק עיקש בעד האינטגרציה - מאבק שהגיע לשיאו בספטמבר שעבר בהשבתת הלימודים ובדרישה לסגירת בית הספר נר עציון בפתח תקווה.

 

מנתונים שהוצגו לפני כשנה בוועדת העלייה, הקליטה והתפוצות בכנסת, עולה כי בישראל יש עשרה גני ילדים ובתי ספר יסודיים שלומדים בהם רק ילדים ממוצא אתיופי. כמו כן פועלים 17 בתי ספר יסודיים, שבע חטיבות עליונות וארבע חטיבות ביניים שבהם מהווים יוצאי אתיופיה יותר מ-50 אחוז מכלל התלמידים.

 

עם זאת, סגירתם הצפויה של שלושת בתי הספר בבאר יעקב ובנתניה איננה סוף פסוק, ובמשרד החינוך מתכוונים להודיע בקרוב על סגירת מוסדות חינוך נוספים בעלי צביון אתיופי.

 

דניאל אוריה, יו"ר מטה יוצאי אתיופיה ומראשי המאבק, אמר הערב (א') כי המאבק עדיין לא תם והכוונה היא לוודא שאכן ייושמו כל ההחלטות בנושא.

 

"אנו נמשיך להילחם כדי שילדינו יזכו לחופש בחירה שבמסגרתו יוכלו ללמוד בבתי ספר שונים וכשווים לכולם", אמר. "אנחנו נלחמים נגד ההתנהלות הקלוקלת של רשויות המדינה, שהפכו את בתי הספר שבהם למדו התלמידים האתיופים למוסדות חינוך נכשלים ומקוטלגים כנחותים".

 

מנגד, ב"אגודה הישראלית למען יהודי אתיופיה", שבזמנו התנגדה לסגירה החפוזה של בית הספר נר עציון בפתח תקווה, סבורים שהפתרון אינו בפיזורם של התלמידים בבתי ספר שונים ברחבי העיר ומחוצה לה, אלא דווקא בחיזוקם של בתי הספר ומשיכת אוכלוסיות חזקות.

 

"בית הספר רשב"י בבאר יעקב הוא בית הספר הממלכתי-דתי היחיד ביישוב ואני לא בטוחה שהפתרון המיטבי הוא לסגור את המוסד ולשלוח את הילדים ללמוד בערים אחרות", אמרה דוברת האגודה, אפרת ירדאי. "לפחות השנה משרד החינוך נערך מראש ולא מחליט על סגירת בית ספר מהיום למחר. אבל במקום לסגור היה עדיף שבמשרד החינוך יחליטו לחזק את בתי הספר ולהפוך אותם לבתי ספר ללימודי מדעים או אומנויות, כדי שימשכו אליהם אוכלוסיות חזקות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לא בטוח שהפתרון המיטבי הוא לסגור את בתי הספר" (ארכיון)
צילום: נמרוד גליקמן
מומלצים