שתף קטע נבחר

 
צילום: יאיר שגיא

תיעוד: בנחישות וברגישות. יום עם פקחי יחידת עוז

ביום השני של המבצע למעצר הזרים ששוהים בארץ בניגוד לחוק, התלווה צוות של ynet לאנשי רשות ההגירה באילת ועמד מקרוב על פעילותם. פקחי יחידת עוז שעומדים בחזית המבצע: "אנחנו בני אדם שמתעסקים עם בני אדם"

ביום השני למבצע הגירוש "חוזרים הביתה", אומרים הערב (יום ג') ברשות ההגירה והאוכלוסין כי יותר מ-300 זרים חתמו על בקשת "יציאה מרצון". 280 מתוכם חתמו היום. היום נעצרו 66 מהגרי עבודה אפריקנים, רובם מדרום סודן. "אנחנו עושים את המשימה שהוטלה עלינו בנחישות וברגישות, זה המוטו שמוביל אותנו ושמחדירים לנו כל הזמן", אמר ראש צוות מנהל האכיפה בדרום, עידן לוי. צוות ynet התלווה היום לפעילות יזומה של אנשי הרשות באילת. צפו בתיעוד מעצר:

 

צוות ynet נלווה לפקחים: צפו במעצר אזרח מגאנה באילת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גירוש הזרים - דיווחים נוספים ב-ynet:
 

אחרי גל המעצרים המסיבי אתמול, התקשו אנשי רשות ההגירה למצוא אזרחים מדרום סודן שטרם הסדירו את עזיבתם מרצון. באילת ניתן היה לחוש שחלק מהאזרחים הזרים עדיין מסתגרים בבתיהם וללא מידע מודיעיני מדויק, אנשי הרשות מתקשים לאתרם. ראש צוות מנהל האכיפה בדרום סיפר על התחושות שמלוות את עבודת הפקחים: "זו העבודה שלנו, אנחנו בני אדם שמתעסקים עם בני אדם".

 

הצוות של לוי באילת לא נתקל באלימות ונראה כי בין הצדדים התפתחה תרבות של הסכמה בשתיקה. "האזרחים הדרום-סודנים הבינו מהו המהלך שקורה ומביעים רצון לשוב הביתה", מספר לוי. "יש בשטח המון מקרים בעייתיים שבהם אנחנו מפעילים שיקול דעת ומתייעצים עם הממונים, כדי להתייחס לכל מקרה באופן פרטני".

 

"אנחנו מפעילים שיקול דעת". פקחי יחידת עוז באילת בפעולה, היום (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"אנחנו מפעילים שיקול דעת". פקחי יחידת עוז באילת בפעולה, היום(צילום: AFP)

  

"זה לא נוח לעצור נשים וילדים". המבצע באילת (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
"זה לא נוח לעצור נשים וילדים". המבצע באילת(צילום: יאיר שגיא)

 

לוי מעיד כי אנשיו משתדלים לבצע את פעולת האכיפה עם כל הרגישות המתבקשת. "כמובן שיש מקרים שנוגעים גם בנו. אנחנו משתדלים לעשות את המשימה תמיד כמו שצריך. כמובן שזה לא נוח לעצור ילדים, נשים או בני אדם בכלל ולהרחיק אותם ממדינה שהם חיו בה ובנו בה חיים כמה שנים למדינה אחרת, אבל זוהי ההחלטה שהתקבלה ואנחנו בעצם הזרוע שמבצעת את המדיניות".

 

לכל צוות של הרשות הצטרף גם חוקר שמתמחה באכיפה נגד מעסיקים. אנשי היחידה מסתובבים ברחובות העיר, בודקים את אשרות השהייה בצורה יעילה שלא אורכת יותר מכמה שניות והחוקרים שמתלווים למשימה בודקים היכן העצורים עובדים ואם בעל הבית שלהם משלם את משכורותיהם בזמן.

 

במקביל, מבצע לכידת המסתננים נמשך גם בתל-אביב (צילום: AFP) (צילום: AFP)
במקביל, מבצע לכידת המסתננים נמשך גם בתל-אביב(צילום: AFP)

 

"יש בשטח המון מקרים בעייתיים". מתכוננים לגירוש בתל-אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"יש בשטח המון מקרים בעייתיים". מתכוננים לגירוש בתל-אביב(צילום: מוטי קמחי)

 

באילת פגשנו את דין אקוט, אזרח דרום-סודן שכבר הספיק לבקר בשעות הבוקר במשרדי רשות ההגירה בעיר ולהסדיר את עזיבתו מרצון. "אני רוצה לעזוב את ישראל, אבל יש מספר דברים שאני צריך להסדיר לפני, כמו למשל לקבל את השכר המלא שמגיע לי ממקום עבודתי. אני חושב שב-30 ביוני, כבר אוכל לצאת מישראל".

 

אחרי שעה וחצי של פעילות, נתפס מהגר בלתי-חוקי. בפני החוקרים הציג האזרח הזר דרכון גנאי עם שם אחד ותעודת קופת חולים עם שם אחר. כאשר נשאל על-ידי החוקרים בנוגע לתאריך לידתו, האיש התבלבל לרגע ולא ידע להשיב את התאריך המדויק. לאנשי היחידה היה ברור שבמקרה המדובר ניצב מולם מסתנן, שלא נכנס לישראל דרך המעברים המוסדרים.

 

 (צילום: יאיר שגיא, בני דויטש, אילנה קוריאל, רויטרס) (צילום: יאיר שגיא, בני דויטש, אילנה קוריאל, רויטרס)
(צילום: יאיר שגיא, בני דויטש, אילנה קוריאל, רויטרס)

 

האזרח הגנאי נלקח על ידי הצוות למקום מגוריו באילת ומשם

 הוא יועבר לתשאול במשרדי רשות ההגירה והאוכלוסין. "לא קיבלתי את הכסף שמגיע לי מהמעסיקים שלי", אמר האזרח הזר, אבל ציין עם זאת כי גם הוא מעוניין בעזיבה מרצון.

 

עד לשעות הצהריים נקלטו במתקני שירות בתי הסוהר בגבעון, קציעות וסהרונים 64 זרים שמועמדים לגירוש מישראל. על פי חלוקת הרשות, הזרים שנתפסו במרכז הארץ נכלאו בכלא גבעון שברמלה, אלו שנתפסו בדרום הועברו לאוהלים בכלא קציעות, ואילו הנשים והילדים נקלטו במתקן סהרונים.

 

בשב"ס הדגישו כי הם ערוכים לקלוט כ-3,000 בני אדם במסגרת המבצע, אולם העריכו כי כמות הזרים הכלואים לא תגיע למספרים אלה, משום שחלק מהם יגורש מהארץ ו"יפנה מקום" לעצורים אחרים. תקן הכליאה הרשמי לא תקף בכל הנוגע לעצורים זרים ברי גירוש.

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הידיעה השתתף עומרי אפרים
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בדרך הביתה. עוד מעצר באילת
צילום: AFP
מומלצים