שתף קטע נבחר

צילום: יאיר שגיא

תושבי דרום ת"א: הפכנו למיעוט, התעוררו מאוחר

לפני שהגיעו לכנסת, טענו תושבי השכונות בדרום תל אביב כי גירוש המסתננים היה צריך להתבצע מזמן. "אנחנו בשכונת התקווה כבר הפכנו מיעוט, מרגישים בעצמנו זרים בארץ"

"התעוררתם מאוחר מדי, מקווים שיהיה כוח להמשיך", זה המסר שאיתו יצאו הבוקר (יום ג') פעילי ועד השכונות של דרום תל אביב לפגישה בכנסת עם ח"כ דני דנון (ליכוד).

 

גירוש הזרים - דיווחים נוספים בחדשות ynet:

לפני גירוש: הבן הקבור, הפרוטזה שלא תוחלף

האשה תגורש, הבעל נשאר: 'לא נתנו להגיד שלום'

הגירוש הגדול: משפחות זרים בדרך לקציעות

הדרום סודנים מוותרים: "חופשיים לחזור למדינתנו"

 

שלמה מסלאווי, חבר מועצת העיר תל אביב ויו"ר ועד הפעולה בנושא המסתננים של שכונות הדרום, אמר: "אני חושב שזו התחלה טובה, אבל אסור לשכוח שמדברים על 1,500 איש מדרום סודן. יש עוד 50 אלף". לדבריו, אנשי השכונות נפגשו עם שר הפנים ועם ראש הממשלה כדי לקדם את הקמת עיר האוהלים על גבול מצרים.

 

"צריך לדאוג להם לצרכים בסיסיים ולבדוק מעמד פליטות. אני מאמין שמי שלא תהיה לו עבודה, ימצא את דרכו החוצה", אמר מסלאווי. נוכח דיווחים על פגיעה בתדמיתה של ישראל בעולם הסביר: "לדעתי לא נהגו נכון. לא צריך להשתמש במילה גירוש, אלא לדבר על החזרה. לעשות זאת בשלבים, ברגישות ובמתינות. אז הם יתחילו לעזוב לבד".

 

יוצאים לכנסת. ועד השכונות בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
יוצאים לכנסת. ועד השכונות בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)
 

פקחי רשות ההגירה בדרום תל אביב (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פקחי רשות ההגירה בדרום תל אביב(צילום: AFP)

 

באזור גינת לוינסקי והתחנה המרכזית בתל אביב נראתה נוכחות מוגברת של פקחי רשות ההגירה כבר בשעות הבוקר. הם ביצעו בדיקת אשרות של זרים. אחד הפקחים של היחידה נשמע שואל במכשיר הקשר, "יש פה סודני מהצפון לא מהדרום. הוא אמר שהוא רוצה לחזור. מה עושים עם זה?".  

 

קורין גלילי, שאמה אסתר ז"ל נרצחה בידי זר לפני שנתיים, אמרה כי היא חשה ש"נזכרו מאוחר מדי. אני רוצה להגיד שלא ירפו, עדיין יש בעיה להחזיר את האריתריאים. כבר לפני שנתיים צעקתי שיש פה הפקרות. אם היו שומעים, היו מונעים כניסה".

 

איציק גיני מכפר שלם סיפר כי בשטח עדיין לא רואים שינוי, אך הדגיש: "זה צעד בכיוון הנכון. אנחנו מחזקים את ידיו של ישי ורוצים לראות עוד ח"כים תומכים". לדבריו הצטרף יעקב סינואני: "התעוררו מאוחר מדי, אנחנו ב'תקווה' כבר הפכנו מיעוט. אני מרגיש זר בארץ הזאת. השאלה עכשיו היא אם יהיה כוח להמשיך בזה".

 

אסתר מהתחנה המרכזית אמרה כי התהליך סבוך ביותר ומתיש. "מליציות הסיוע יערימו קשיים. אני לא מסכימה עם מה שאומרים הפליטים, שישראל הפכה למקום שרע להיות בו. התרעומת של התושבים הצטברה במשך שנים, היא באה מהפשע והאלימות המינית". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מועמדים לגירוש
צילום: AFP
בדיקת תעודות בתל אביב
צילום: מוטי קמחי
יוצאים לדרך
צילום: מוטי קמחי
מומלצים