שתף קטע נבחר

אישה תוכל לתבוע על אפליה בשכר 7 שנים לאחור

ועדת שרים לענייני חקיקה אישרה היום הצעת חוק שלפיה אישה תוכל לתבוע בגין אפליה בשכר שבע שנים לאחור מיום הגשת התביעה ולא שנתיים כפי שמאפשר החוק הנוכחי. כך למעשה ניתן יהיה לתבוע בגין אפליית שכר גם אחרי עזיבת מקום העבודה. ההצעה צפויה לזכות לתמיכת הקואליציה בכנסת

ועדת שרים לענייני חקיקה אישרה היום (א') הצעת חוק שלפיה אישה תוכל לתבוע בגין אפליה בשכר שבע שנים לאחור מיום הגשת התביעה, במקום שנתיים בלבד כפי שקובע החוק כיום. לפיכך, ההצעה צפויה לזכות לתמיכת הקואליציה בהליכי החקיקה בכנסת.

 

למה גברים ונשים בוחרים במקצועות שונים?

משכורתו של גבר לא אמורה להיות גבוהה יותר

סוף לאפליית השכר על רקע מגדרי

 

השרים תמכו בהצעת החוק שהגישו יו"ר סיעת קדימה ח"כ דליה איציק ויו"ר ועדת העבודה והרווחה, ח"כ חיים כץ מהליכוד. לפי ההצעה, יתוקן חוק שכר שווה לעובדת ולעובד, כך שיורחב מאוד טווח הזמן שבמהלכו תתאפשר תביעה גם אחרי עזיבת מקום העבודה.

 

חוק שכר שווה נחקק ב-1996 במטרה לקדם שוויון ולמנוע אפליה בין המינים בכל הנוגע לשכר או גמול בעבודה. אלא שהחוק, על פי המציעים, לא מאפשר לתבוע הפרשי שכר מעבר לשנתיים. בעקבות זאת, מתקשות נשים רבות שמחליטות לתבוע, לקבל את המגיע להן בגין תקופת עבודה ארוכה. למעשה, מגבלה זו מאלצת את אותן נשים מופלות לבסס תביעות על חוקים אחרים כמו חוק שוויון הזדמנויות בעבודה ולעמוד ברף גבוה מאוד על מנת להוכיח את האפליה בשכר. "התיקון, יהפוך את החוק לכלי יעיל לקידום שכר שווה לנשים בשוק התעסוקה הישראלי", אומרת ח"כ דליה איציק.

 

הצעת החוק זכתה לתמיכה רחבה של ארגונים הפעילים למען זכויות עובדים ולקידום מעמד האישה בישראל. "לא יתכן שבישראל של שנת 2012 עדיין משלמים לנשים שכר עבודה נמוך משמעותית משל גברים", אומרת איציק. "החוק הנוכחי בלתי נסבל. אין כל צידוק שעובדת התובעת לפי החוק, ובית הדין מוצא אותה זכאית להפרש שכר, תהיה זכאית להפרשים של שנתיים בלבד מיום הגשת התביעה. תמיכתה של ועדת השרים בהצעת החוק היא צעד חשוב לקידום השוויון התעסוקתי בין נשים לגברים בישראל".

 

ח"כ חיים כץ הוסיף "מדובר בתיקון עוול, באי שוויון, זו בשורה של ממש שתכליתה שוויון בין המינים בשוק העבודה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים