שתף קטע נבחר

וול סטריט ננעלה בירידות; HP צנחה ב-8%

דאו ג'ונס ירד ב-0.9%, נאסד"ק איבד 0.7% ו-S&P 500 השיל 0.8%. מלאנוקס טיפסה ב-1.7% והיא נושקת לשיא כל הזמנים בבורסת נאסד"ק. הנתונים שפורסמו ברקע למסחר: נתון תביעות האבטלה איכזב, מכירות הבתים עלו

בורסות וול סטריט ננעלו היום (ה') בירידות למרות פרוטוקול הריבית של הפד שפורסם אתמול שסיפק הבטחה להרחבה כמותיתי נוספת במקרה של אי שיפור הכלכלה.

 

מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.88% ל-13,057.46 נקודות, מדד נאסד"ק ירד ב-0.66% ל-3,053.4 נקודות ומדד S&P 500 ירד ב-0.81% ל-1,402.08 נקודות.

 

בעוד המשקיעים בעולם ממתינים להכרזה על הרחבה כמותית בארה"ב (QE3), הבנק הפדרלי המרכזי (הפדרל ריזרב) ממשיך להבטיח כי אכן ינקוט בפעולה כזו בקרוב. הפרוטוקולים של דיוני הריבית האחרונים מראים כי בכירי הבנק המרכזי של ארה"ב הסכימו כי הרחבה כמותית נוספת היא בלתי נמנעת, אלא אם הכלכלה תציג שיפור דרמטי. "הרחבה נוספת מובטחת אלא אם הכלכלה תשתפר. עם זאת, שיעור האבטלה צפוי להישאר גבוה".

 

"מפרוטוקול ריבית הפד שפורסם אמש עלה כי הפד מתכנן להפעיל תוכנית הרחבה כמותית שלישית, אלא אם מצב הכלכלה ישתפר. עיני המשקיעים נשואות למפגש הבנקאיים המרכזיים בג'קסון הול בסוף החודש", כותב אמיר כהנוביץ' מכלל פיננסים.

 

"אירוע שהוא אירוע השיא של קובעי המדיניות המוניטארית העולמית כשנפגשים בו בנקאים מרכזיים מכל העולם עם מומחים למדיניות מוניטארית ואנשי אקדמיה כדי לבוא יחד בדברים הן בנושאים בוערים והן במבט אל העתיד. הנוכחות העיתונאית שם מוגבלת מאד כדי לתת למפגש נופח מקצועי ופחות יח"צני. לא היינו ממליצים למשקיעים לצפות ל"תוכנית בזוקה", הוסיף כהנוביץ'.

 

לפי דיווח של "הוול סטריט ג'ורנל", שותפיה הזוטרים בקואליציה של קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, מתנגדים נחרצות להלוות ליוון עוד כסף ומאיימים כי יעזבו את הממשלה ויביאו לפירוקה - אם לא יושג רוב מוחץ בממשלה לצעד או אם לא תוצג להם תוכנית מתקבלת על הדעת לכיסוי החור בתקציב של אתונה.

 

המחלוקת נעוצה בעובדה שממשלת יוון הודיעה כי תזדקק ליותר מזומן ממה שהסכימו אירופה, קרן המטבע ומדינות גוש האירו להעניק לה (הטרויקה). באביב האחרון הסכימה הטרויקה להגדיל את חבילת החילוץ של יוון אל מעבר ל־173 מיליארד האירו שהובטחו לה, אך בגרמניה - הנחשבת למממנת והערבה העיקרית לעסקה - מתנגדים לכך נחרצות.

 

מאקרו

מספר האמריקאים שהגישו בקשה לדמי אבטלה עלה בשבוע שעבר לשיא של חודש, סימן להתקדמות מועטה בשוק העבודה. תביעות האבטלה עלו ב-4,000 זה השבוע השני ברציפות והגיעו ל-372 אלף בתקופה שהסתיימה ב-18 באוגוסט, לפי נתוני משרד העבודה האמריקאי שפורסמו היום בוושינגטון. התחזית החציונית של 41 כלכלנים בסקר בלומברג הייתה ל-365 אלף. הממוצע הנע ל-4 שבועות, מדד פחות תנודתי, עלה ל-368 אלף בקשות.

 

מכירות הבתים החדשים ביולי עלו ב-3.6% ל-372 אלף בתים בקצב שנתי, בעוד שהצפי בוול סטריט עומד על קצב שנתי של 363 אלף בתים.

 

נתון מאקרו נסף שפורסם היום מצביע על עלייה של 0.7% במחירי הבתים בחודש יוני, מה שמעיד על התאוששות קלה של שוק הדיור.

 

מניות במרכז

מניית מלאנוקס (טיפסה ב-1.7%) נושקת לשיא כל הזמנים בבורסת נאסד"ק כשהיא עלתה ב-1.7% למחיר של 113.4 דולרים - מה שמשקף לחברה שווי שוק של 4.72 מיליארד דולר. השיא נקבע השבוע עם הגיעה למחיר של 116.109 דולרים.

 

הרווח הנקי של אלון US גדל ב-214% ל-172.4 מיליון שקל, בעוד שהרווח התפעולי עלה ב-67% ל-450 מיליון שקל. כך עולה מדוחות החברה לרבעון השני של השנה.  

 

גזית גלוב דיווחה ברבעון השני על עלייה של 11% ברווח מהשכרת נכסים ל-865 מיליון שקל. הרווח הנקי עלה ב-3% והסתכם ב-288 מיליון שקל. הרווח התזרימי של החברה (FFO) קפץ ב-45% ל-138 מיליון שקל.

 

ענקית המחשבים HP (צנחה בכ-8%) דיווחה אמש לאחר נעילת המסחר על מעבר להפסד רבעוני כתוצאה מהוצאות חד פעמיות. הכנסות החברה ירדו ב-5% והסתכמו ב-29.7 מיליארד דולר. למרות הירידה בצאות החברה עקפה את התחזיות המוקדמות של האנליסטים. בתוך כך, מנכ"לית HP מג וויטמן אמרה שהחברה כבר קיצצה 4,000 עובדים ברבעון האחרון, וכי בתוכניתה לקצץ 11,500 עובדים בסך הכול עד אוקטובר.

 

מניית זינגה, חברת פיתוח משחקי הרשת, נמצאת בשפל חסר תקדים והמנכ"ל שלה, מארק פינקוס, מסרב בתוקף להפצרות משקיעים למכור את החברה. כך דיווחה אמש סוכנות הידיעות בלומברג. מאז הנפקתה בדצמבר האחרון, איבדה מניית זינגה 70% מערכה. מבדיקת בלומברג עולה שמזומנים והשקעות מהווים 73% מנכסי זינגה - השיעור הגבוה ביותר בקרב חברות שמוערכות ביותר ממיליארד דולר. לזינגה יש נכסים ומזומנים בשווי של 1.64 מיליארד דולר ושווי השוק הכולל שלה עמד על 2.26 מיליארד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים