שתף קטע נבחר

בלי לחץ: קינוחים שפויים לחגים

החגים בעיצומם אבל הבטן כבר מלאה מאז סעודת ראש השנה. כרמית אלקיים מציעה לכם קינוחים בריאים שיכולים להקל על הבטן ולהפוך את החג למהנה יותר בלי לחצים מכיוונים שונים

 

לפעמים נדמה שתקופת החגים היא לא יותר ממרתון של אכילה תחרותית לכל המשפחה. אנחנו נודדים מארוחה לארוחה, מאירוע משפחתי אחד לאחר. הצלחות לא מספיקות לעבור הדחה והופ, הן שוב על השולחן. את הזמן שנותר בין האירוחים אנחנו מבלים בבישול ואפייה והכנות לארוחה הבאה.

  

עוד בערוץ האוכל:

 

אפילו כשאני לא מארחת, אני לא יכולה להתחמק מהבקשה "תביאי משהו לקינוח". אז השנה ה"משהו לקינוח" שלי הוא בריא, עם פירות טריים ובלי בצקים כבדים. כדי שנוכל לעכל בנוחות את ארוחות החג הענקיות ונוכל לזרום בקלות לדיאטה של אחרי החגים.

 

מעדן תאנים אפויות ומייפל

קינוח פשוט, קל ובריא. כשמגישים אותו עם כדור גלידה וניל איכותית הוא קוצר שבחים. תכל'ס מגיע לו.

 

מעדן תאנים אפויות ומייפל (צילום: אסף רונן ) (צילום: אסף רונן )
מעדן תאנים אפויות ומייפל(צילום: אסף רונן )

 

המרכיבים (ל-12 סועדים, תאנה לכל סועד):

12 תאנים טריות

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות

50 גרם אגוזי מלך, חתוכים גס

4 כפות סירופ מייפל (מייפל טהור ולא סירופ בטעם מייפל) או 3 כפות דבש איכותי

גלידת וניל איכותית

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית אפייה מלבנית בנייר אפייה.
  2. חותכים כל תאנה לארבעה חלקים אבל לא מפרידים את ארבעת החלקים, 1/2 מהדרך לערך, לא עד הסוף. מפזרים את ריבועי החמאה בתוך התאנה, מזלפים את המייפל ומפזרים אגוזי מלך.
  3. אופים כ-20 דקות - לאחר 10 דקות, מוציאים את התבנית ומזלפים את הרוטב שנצטבר בתחתית התבנית על התאנים.
  4. להגשה: מניחים תאנה במרכז קערית לפתן קטנה ועליה, במרכז, כדור גלידת וניל. מזלפים מעט מהרוטב והאגוזים שבתבנית ומגישים.

 

"קומפוט" תפוח ואגס

שילוב של ג'ינג'ר טרי, ענפי רוזמרין ומקלות קינמון ווניל משדרג את הטעם המוכר של הקומפוט המסורתי. המייפל הטהור נותן טוויסט מתוק ומשאיר את הטעם הטבעי של הפירות.

 

"קומפוט" תפוח ואגס (צילום: אסף רונן ) (צילום: אסף רונן )
"קומפוט" תפוח ואגס(צילום: אסף רונן )

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

4 תפוחים קלופים, מגולענים וחתוכים לפרוסות

4 אגסים קלופים, מגולענים וחתוכים לפרוסות

1/2 1 כוסות יין אדום או לבן

1/2 1 כוסות מיץ תפוחים טבעי ללא תוספת סוכר

1/4 כוס מייפל טהור

1 כף תמצית וניל

מעט מלח

 

לזר תבלינים (כרוך בבד גבינה):

2 גבעולי רוזמרין

1/2 תרמיל וניל חתוך לשנים לאורך

2 ס"מ ג'ינג'ר טרי

4 גרגרי פלפל שחור

3 ציפורן

1 מקל קינמון

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים בסיר קטן על להבה בינונית את האגסים, התפוחים, היין, מיץ התפוחים, מייפל, תמצית וניל, מלח וזר התבלינים. מכסים ומביאים לרתיחה. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שהפירות מתחילים להתרכך, בערך רבע שעה
  2. בעזרת מרית או מסננת מוציאים את הפירות ומניחים אותם בקערה בצד.
  3. מביאים את הנוזל שבסיר, עם זר התבלינים, לרתיחה. מצמצמים את הנוזל לכדי מחצית וטועמים. משפרים תיבול במידת הצורך (ממתיקים עם מייפל).
  4. מוציאים את התבלינים, מוזגים את הנוזל על הפירות, מקררים, מכסים ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות. ניתן להגיש קר או לחמם שנית לפני הגשה.

 

קעריות פילו ותפוחים מקורמלים

מנה אישית יפיפיה ולא כבדה. את קעריות הפילו ניתן להכין מראש ולשמור בניילון , גם את התפוחים אפשר להכין מראש ולהרכיב את המנה ממש לפני ההגשה

 

קעריות פילו ותפוחים מקורמלים  (צילום: אסף רונן ) (צילום: אסף רונן )
קעריות פילו ותפוחים מקורמלים (צילום: אסף רונן )
 

 

המרכיבים (ל-10 תבניות פאי קטנות):

לקעריות בצק:

6 דפי בצק פילו (בכל פעם 3 דפים)

1 כף סוכר חום

2 כפיות חמאה מומסת

 

לתפוחים:

2 תפוחים חמוצים פרוסים דק בעזרת מנדולינה (עיגולים שלמים או חצאים)

1 כף מיץ לימון

1 כף חמאה

2 כפיות סוכר חום

1 כף רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר

מעט קינמון, מעט ג'ינג'ר טרי מגורד

קוביות קטנות של ג'ינג'ר מסוכר לקישוט ואגוזי מלך

 

אופן ההכנה:
  1. משמנים תבניות פאי אישית, ומחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.
  2. מכינים את קעריות הפילו: משטחים 3 דפי פילו על משטח העבודה.
  3. בעזרת רינג או כוס חותכים עיגול בקוטר רחב יותר מתבנית הפאי שלנו.
  4. מורחים על כל עיגול בצק מעט חמאה מומסת בעזרת מברשת ומפזרים מעט סוכר, מניחים בתבנית.
  5. עושים את אותה פעולה עם 2 שכבות הבצק הנותרות, כך שבכל תבנית יש 3 עיגולי בצק פילו מרוחים בחמאה עם מעט סוכר.
  6. אופים כ-10 דקות או עד שהבצק מזהיב. מניחים על רשת לקירור.
  7. מכינים את התפוחים: שמים את התפוחים החתוכים בקערה עם מיץ הלימון.
  8. ממסים חמאה במחבת (מחבת עם ציפוי טפלון), על להבה נמוכה, מוסיפים סוכר ומערבבים כ-3 דקות עד שהסוכר מתקרמל. מסירים מהאש. מוסיפים את רסק התפוחים, את התפוחים, הקינמון והג'ינג'ר המגורד ומחזירים לכיריים. מבשלים על להבה נמוכה, תוך ערבוב בכף עץ עד שהתפוחים מתרככים.
  9. מוציאים את קעריות הבצק מתוך התבנית ומסדרים אותם על צלחת הגשה.
  10. ממלאים כל קערית בצק בתפוחים המקורמלים ומפזרים קוביות קטנות של ג'ינג'ר לקישוט ומעט אגוזי מלך.

 

תפוחים מיובשים

מעבר לערך הבריאותי (ללא סוכר, ללא חומצה ציטרית, ללא גופרית דו-חמצנית) הטעם אלוהי (הרבה יותר מתוק מהתפוח הטרי) ואפשר להעניק אותם כמתנה למארחים. אחסנו בצנצנת זכוכית, צרפו ברכה אישית ותקבלו ים של תודות.

 

תפוחים מיובשים (בצנצנת משמאל) (צילום: אסף רונן ) (צילום: אסף רונן )
תפוחים מיובשים (בצנצנת משמאל)(צילום: אסף רונן )

 

המרכיבים:

3 תפוחים מסוג גרנד סמית, פרוסים דק בעזרת מנדולינה (אין צורך לגלען או לקלף)

קערה עם מים קרים

1/2 לימון סחוט טרי

 

אופן ההכנה:
  1. סוחטים את מיץ הלימון לקערת המים הקרים. מוסיפים את פרוסות התפוחים.
  2. מחממים תנור לתוכנית טורבו 60 מעלות.
  3. מסננים את התפוחים ומסדרים אותם על גבי הרשת של התנור (2 רשתות יספיקו לכמות הזאת).
  4. אופים כ-1/2 3 שעות. זמן האפייה עשוי להיות ארוך יותר במעט, תלוי בסוג התפוח ובתנור.
  5. שומרים בכלי סגור ומשתמשים לנישנוש, כתוספת לסלט וכחלק מהאפייה.

 

עוגת תפוחים ליד הקפה

עוגה פשוטה, טעימה ומלאת ניחוחות קינמון ותפוחים לקפה שאחרי הארוחה

 

עוגת תפוחים לקפה שאחרי (צילום: אסף רונן ) (צילום: אסף רונן )
עוגת תפוחים לקפה שאחרי(צילום: אסף רונן )

 

המרכיבים (לתבנית קוגלהוף):

2 כוסות (280 גרם) קמח כוסמין

שקית אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

50 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר חום

1/2 כוס חלב

2 ביצים

1/2 1 כפיות תמצית וניל

2 תפוחי עץ, קלופים, ללא ליבה, חתוכים לפלחים דקים

1/2 כוס אגוזי מלך קלויים (במחבת ללא שמן)

2 כפיות קינמון

אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קוגלהוף.
  2. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, קינמון ומלח בקערה. מניחים בצד.
  3. מערבלים את החמאה והסוכר במיקסר או במיקסר יד עד שהתערובת תפוחה מעט, מוסיפים את הביצים, החלב ותמצית הווניל. מוסיפים את קערת הקמחים ומערבלים כ-2 דקות.
  4. מערבבים את קוביות התפוחים, האגוזים הקלויים והקינמון לתערובת. מערבבים בעזרת כף עץ.
  5. מעבירים לתבנית המשומנת ואופים כ-40 דקות. מוציאים מהתנור, מקררים ומחלצים את העוגה מהתבנית לקערת הגשה. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר.

 

  • כרמית אלקיים היא שפית המתמחה בבישול בריא ומאמנת אישית למטבח בריא
  • צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום

  • סטיילינג: שרון תמיר 052-8393236 


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אסף רונן
    תפוחים חגיגיים
    צילום: אסף רונן
    צילום: אסף רונן
    ובתוך העוגה
    צילום: אסף רונן
    מומלצים