שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מיקי שמו מפנק בפיקניק: 4 מאפים ועוגות לסוכות
    העמסתם את המנגל, בחרתם את היעד והאוכל כבר מוכן. מה עם קינוח או משהו מפנק לארוחת בוקר בצד הדרך? מיקי שמו מכין סקונס, סינרול, עוגת פולנטה ללא גלוטן ועוגת סילאן לטייק אווי

    ערבי שבת והימים שלפני החגים הם הכי עסוקים ומרגשים בקונדיטוריה שלנו. הם מזמינים אותי לעמוד מקרוב על ההעדפות של הלקוחות שלי ומאפשרים לי לגלות אילו מאפים נעלמים ראשונים מהמדפים ואילו מתכונים הלקוחות מבקשים לנסות בבית. זאת זכות גדולה שמאפשרת לנו ללמוד ולהשתפר.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    - מיקי שמו מבשל עם אמא מתכונים לחג

    - מזרח תיכון צמחוני: קובה וספיחה בטוויסט טבעוני

    - לטיול יצאנו: 10 מסעדות שוות ברחבי הארץ  

     

    החודש השקתי ספר בישול, "שבות וחגים", שכולו תוצאה של תהליך הלימוד המתמשך הזה. העוגות והמאפים שתמצאו בו הוכיחו את עצמם כלהיטים בביתי,

    בבתים של חבריי ובני משפחתי וכמובן אצל הלקוחות שלי.

     

    לרגל הסוכות, אני שמח להציג בפניכם טעימה מהספר, של מאפים ועוגות מומלצים לפיקניקים - צריך רק לארוז בקופסה יפה ולהוציא בחיק הטבע, בעצירה לארוחת בוקר או כקינוח מתוק לארוחה כיפית.

     

    סינרול

    מאפה בצק עלים בניחוח קינמון, אחד המאפים הכי ממכרים, בעיקר אם אתם אוהבים קינמון. חשוב להשתמש בבצק עלים איכותי על בסיס חמאה ולהפשירו לפי ההוראות שעל האריזה.

     

    המרכיבים (לכ-25 מאפים):

    1 ק”ג בצק עלים מופשר לפי ההוראות שעל האריזה

    100 גרם חמאה מומסת

    100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן

    100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר

    1 כפית קינמון

     

    להברשה:

    1 ביצה טרופה

     

    לקישוט:

    אבקת סוכר

     

    סינרול (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
    סינרול(צילום: דן לב)

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
    2. פורשים את בצק העלים על משטח מעט מקומח ומברישים בחמאה מומסת. מערבבים שני סוגי סוכר וקינמון בקערה ומפזרים על הבצק. מגלגלים מערוך על פני הבצק, כדי להטמיע בו את תערובת הסוכר ומטפטפים מעט חמאה מומסת.
    3. חותכים ל-25 פסי אורך, מגלגלים כל פס לספירלה ויוצרים שבלול.
    4. מקפלים את קצה השבלול מתחת לבסיס (כדי שלא יפתח במהלך האפייה), מניחים בתבניות ומברישים בביצה.
    5. אופים 20-15 דקות עד הזהבה.
    6. מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.

     

    גיוונים:
    • לטעם קינמון מודגש יותר מוסיפים עוד כפית קינמון (סה”כ 2 כפיות).
    • צ’וקולדרול - במקום קינמון משתמשים ב-2 כפות אבקת קקאו.

     

    סקונס

    אצל האנגלים מגישים את הלחמניות הטעימות וקלות ההכנה הללו לצד תה מנחה ריבות וחמאה, אבל הן נהדרות גם לארוחת בוקר. אופים בטמפרטורה גבוהה, כדי לקבל מעטה פריך ופנים רך.

     

    המרכיבים (לכ-12 סקונס):

    350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח לחם (שטיבל מס’ 2)

    50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

    2 כפות סוכר חום בהיר

    1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

    1/4 כפית מלח

    240 מ”ל (1 כוס) חלב

     

    להברשה:

    1 ביצה טרופה

     

    אופן ההכנה: 

    1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. מערבלים קמח, חמאה, סוכר, אבקת אפייה ומלח במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים חלב בהדרגה תוך כדי ערבול עד לקבלת כדור בצק.
    3. מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1 ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס”מ. מניחים בתבנית ומברישים בביצה.
    4. אופים 15-10 דקות עד הזהבה.
    5. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים.

     

    גיוונים:

    • מוסיפים לתערובת הבצק 1/2 כוס צימוקים או חמוציות מיובשות אחרי הוספת החלב.
    • מוסיפים לתערובת הבצק קליפה מגוררת דק מ-1/2 תפוז יחד עם החלב.

     

    עוגת פולנטה עם דבש, תפוזים וצנוברים

    זו עוגה שיש בה קמח תירס ולכן היא מתאימה גם לסובלים מרגישות לגלוטן. לעוגות עם קמח תירס יש מרקם מעט דחוס וגרגרי, ובזה קסמן. כאן הוספתי גם קמח טפיוקה (להשיג בחנויות טבע) לעידון הטעם והמרקם. מייד בצאתה מהתנור משקים את העוגה בסירופ, וכך היא נשארת עסיסית למשך שבוע.

     

    המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק נמוכות באורך 30 ס"מ):

    2 ביצים גדולות (L)

    100 גרם (1/2 כוס) סוכר

    2 כפות דבש

    1 כפית תמצית וניל אמיתית

    150 גרם (1 כוס) קמח תירס

    140 גרם (1 כוס) קמח טפיוקה

    1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

    60 מ"ל (1/4 כוס) שמן תירס

    120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים

    1/4 כוס צנוברים

     

    לסירופ:

    200 גרם (1 כוס) סוכר

    300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים

    קליפה מגוררת דק מ-1/4 תפוז

     

    עוגת פולנטה עם דבש, תפוזים וצנוברים (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
    עוגת פולנטה עם דבש, תפוזים וצנוברים(צילום: דן לב)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה סוכר, מים וקליפת תפוז בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כדקה עד שמתקבל סירופ שקוף ומעט צמיגי. מצננים לטמפױ החדר.
    2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבניות.
    3. מכינים את העוגה: מקציפים ביצים, סוכר, דבש ותמצית וניל בקערת מיקסר כ-5 דקות במהירות בינונית לתערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שני סוגי קמח, אבקת אפייה, שמן תירס ומיץ תפוזים ומערבלים לתערובת אחידה.
    4. יוצקים לתבניות, מחליקים ומפזרים צנוברים.
    5. אופים כ-25 דקות עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
    6. יוצקים את הסירופ על העוגות מייד כשהן יוצאות מהתנור.
    7. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד שבוע.

     

    • גיוון: מוותרים על הצנוברים ומערבבים בבלילת העוגה 8 תמרים מיובשים מזן מגױהול חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.

     

    עוגת סילאן, חלבה ופיסטוק

    טחינה וסילאן אחראיים לטעם החלבה; שמנת מתוקה (במקום חמאה או שמן) - לעסיסיות, ופיסטוקים - לפריכות.

     

    המרכיבים (ל-3 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס”מ):

    4 ביצים גדולות (L)

    200 גרם (1 כוס) סוכר לבן

    200 גרם (1 כוס) סוכר חום בהיר

    420 גרם (3 כוסות) קמח רגיל

    1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

    160 גרם (2/3 כוס) טחינה גולמית

    200 גרם (2/3 כוס) סילאן

    2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה

    1/2 כוס פיסטוקים גרוסים גס

     

    עוגת סילאן, חלבה ופיסטוק  (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
    עוגת סילאן, חלבה ופיסטוק (צילום: דן לב)

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבניות.
    2. מקציפים ביצים עם שני סוגי סוכר בקערת מיקסר כ-5 דקות במהירות בינונית לתערובת תפוחה ובהירה.
    3. מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה שנייה. מערבבים סילאן וטחינה בקערה שלישית. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח והשמנת המתוקה לסירוגין תוך כדי ערבול עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הטחינה ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
    4. יוצקים לתבניות, מחליקים ומפזרים פיסטוקים.
    5. אופים כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
    6. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 4 ימים.

     

    • גיוון: לחובבי החלבה - מוסיפים לתערובת 100 גרם חלבה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס”מ אחרי הוספת תערובת הטחינה.

     

    • המתכונים מתוך "שבתות וחגים עם מיקי שמו" מאת מיקי שמו, מבית "על השולחן", מחיר לצרכן: 128 ש"ח

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    עוגת סילאן, חלבה ופיסטוק
    צילום: דן לב
    הקונדיטור מיקי שמו
    צילום: דן לב
    מומלצים