שתף קטע נבחר

נהריה: נפטרה בת 28 ששכחה טמפון בגופה

צעירה בת 28 שאושפזה בחודשים האחרונים בביה"ח "גליל מערבי" בנהריה לאחר ששכחה טמפון בגופה ולקתה בתסמונת ההלם הרעלי נפטרה אמש בשל אירוע לבבי וקריסת מערכות. מצבה של בת ה-18 המאושפזת עם אותה תסמונת משתפר

השימוש השגרתי בטמפונים הסתיים באסון: בבית החולים גליל מערבי שבנהריה נפטרה אמש צעירה בת 28 שאושפזה במצב קשה לפני כשלושה חודשים לאחר ששכחה בגופה טמפון.

 

הטמפון שנשכח בנרתיקה במשך יותר שעות מהמומלץ גרם לה ללקות בתסמונת ההלם הרעלי ומערכות גופה החלו לקרוס.

 

הצעירה הובהלה במצב קשה מאוד לבית החולים, שם טופלה במשך כמה שבועות במחלקה לטיפול נמרץ וקיבלה טיפול תרופתי אינטנסיבי. במהלך האשפוז ניסו הרופאים לשקם את האיברים הפנימיים שניזוקו.

  

סכנות השימוש בטמפונים:

 

אמש (ד') חלה הידרדרות במצבה של הצעירה, והיא נפטרה כתוצאה מאירוע לבבי.

 

תסמונת ההלם הרעלי נגרמת כתוצאה מרעלן שמופרש מחיידק הסטפילוקוקוס אאורוס. חיידק זה הנמצא בגוף כל הזמן ובכל מקום, אך הוא מפריש את הרעלן רק כשהוא מצליח לחדור למערכת הדם. ב-10% מהמקרים התסמונת מסתיימת במוות.

 

"התסמונת גורמת לקריסת מערכות", מסביר ד"ר מסעד ברהום, מנהל בית החולים גליל מערבי בנהריה. "הצעירה הגיעה לכאן עם קריסת מערכות טוטאלית, קשה בהרבה מזו של הצעירה בת ה-18 מהשבוע שעבר. התסמונת גרמה לדימום מוחי נרחב עם נזק בלתי הפיך למוח, והיא היתה מחוסרת הכרה ומונשמת כל הזמן.

 

"היו עליות וירידות במצבה, רוב הזמן היא הוחזקה על תרופות, בניסיון לאפשר ללב שלה להמשיך לפעום ולהפיק את התפוקות מהדם בגלל הפגיעה החמורה בלחץ הדם שלה, במערכת הקרדיו-וסקולרית. היה צורך לאזן אותה כל הזמן. באיזשהו שלב הלב כנראה התעייף מהמאמץ וכך אירע דום לב".

 

בתוך כך, חל שיפור ניכר במצבה של הצעירה בת ה-18 שאושפזה באותו בית חולים בשבוע שעבר בשל אותה תסמונת. מצבה מוגדר כעת קל עד בינוני, והרופאים מקווים שהיא תוכל להשתחרר בקרוב לביתה.

 

הצעירה הובהל לחדר המיון ביום חמישי האחרון, כשהיא סובלת מתסמינים של הרעלה - חום גבוה, שלשולים, חולשה ומדדים חיוניים חלשים. בדיקות שנערכו לה הראו כי היא סובלת מתסמונת ההלם הרעלי, כתוצאה משימוש לקוי באמצעי היגיינה נשי.

 

גם בת ה-18 שכחה להחליף בזמן את הטמפון שבו השתמשה בזמן הווסת, והדבר יצר זיהום מסוכן שאיים על חייה, אך היא הגיעה בשלב מוקדם יותר לבית החולים. הרופאים טיפלו בה באנטיביוטיקה ובמתן נוזלים, כדי לשקם את הפגיעות הפנימיות.

 

"הצעירה טופלה בזמן וכבר יצאה מכלל סכנה", אומר ד"ר ברהום. "היא נמצאת כעת במחלקה פנימית, מצבה קל ובקרוב היא משתחררת הביתה".

 

-מה ההבדל בין שתי הצעירות?

"בת ה-18 הגיעה מהר יחסית לבית החולים. היא שכחה את הטמפון בגופה ומיד הופיעו סימני המחלה. כשהיא הגיעה הטמפון היה בנרתיק כ-16 שעות, ולעומת זאת הצעירה שנפטרה הגיעה אחרי כמעט יממה שבה הטמפון הושאר בנרתיק, והיה יותר זמן לחיידק להפריש את הרעלן המסוכן במערכת הדם שלה".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בעשרה אחוז מהמקרים - התסמונת מסתיימת במוות
צילום: זום 77
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים