שתף קטע נבחר

גילה קצב בבקשת החנינה: "נכדינו מושפלים"

רעייתו של הנשיא לשעבר, שנכלא אשתקד לשבע שנות מאסר, היא שהעבירה לבית הנשיא את בקשתו לשחרור מוקדם. היא התמקדה בטיעונים הרגשיים: "אנו עוברים ייסורי גיהנום מידי יום". היא טענה כי בכלא "התנכלו לו והוא הפך למושא לבוז"

גילה קצב הגישה בעצמה לבית הנשיא את בקשת החנינה של בעלה משה קצב, שנכלא בשנה שעברה לשבע שנות מאסר. במקביל, הבקשה הועברה גם למשרד המשפטים. רעייתו של הנשיא לשעבר כתבה בעצמה את הדברים, והתמקדה בטיעונים הרגשיים. בבקשתה לחון את בעלה ציינה רעיית הנשיא לשעבר את הסבל שעברה המשפחה במשך השנים ושגם כעת, נכדיה מושפלים בבתי הספר שבהם הם לומדים. בנוסף היא כתבה כי בכלא מתנכלים לבעלה, מקללים אותו ומאיימים עלו אסירים, שאותם לא חנן בתקופת נשיאותו.

 

הנשיא לשעבר קצב לא הביע חרטה על מעשיו וגם לא הודה בהם, ולכן ההערכה היא שהנשיא שמעון פרס - שאמור להכריע בנושא - לא יחון את קודמו בתפקיד.

 

במכתב כתבה גילה קצב כי מאז פרוץ הפרשה ב-2006 "חייו וחיינו כמשפחה הפכו לקשים ובלתי נסבלים. אני, ילדיי, נכדיו, אמו הקשישה, אחיו ואחיותיו עוברים מסכת ייסורים איומה, משפילה ומבזה - קשה מנשוא, שלא הייתה כדוגמתה בתולדות המדינה. ההרשעה הציבורית והמסע המכפיש בתקשורת עוד בטרם הורשע היו נחלת כולנו מדי יום במשך יותר משש שנים, והם לכשעצמם עונש איום לו ולמשפחה כולה. אין איש שיכול היה לעמוד בהם ללא צער עמוק". לדבריה, מאז שנכנס בעלה לכלא "אנחנו נענשים בעונש נוסף ואנו עוברים ייסורי גיהנום מידי יום".

 

היא רמזה לעימות בין כותלי הכלא בין קצב לבין האסיר עמי פופר, שהורשע ברצח 7 פועלים פלסטינים, שהגיע לכדי העברתו של פופר לכלא איילון. אחד הגורמים להתנכלות הוא בקשת חנינה שהגיש פופר לקצב שדחה אותה על הסף. "הוא נמצא במקום שבו הוא נמנה על המבוגרים ביותר, במקום בו נמצאים אנשים שפנו אליו בבקשות חנינה בתוקף תפקידו כנשיא המדינה, ונדחו על ידו. הם נוטרים לו טינה על כך. פעמים רבות, התנכלו לו על כך והוא הפך למושא לכעס, לבוז ולנקמה בשל כך. במקום שבו השמיעו נגדו קללות, איומים וגידופים במשך לילות אחדים", כתבה גילה והוסיפה כי "בתנאים שבהם הוא נתון אנו דואגים לחייו, לשלומו ולביטחונו".

 

היא ציינה כי "משה הביע צער הן בבית המשפט והן בתקשורת, והתנצל בפני מי שנפגע ממנו. יש לכך משמעות, במיוחד על רקע מאבקו הנחרץ והעקבי על הוכחת חפותו".

  

מבית הנשיא נמסר היום (ב') כי בקשת חנינה רשמית הוגשה מטעם הנשיא לשעבר משה קצב על ידי גילה קצב. הם אמרו כי בקשת החנינה תטופל על ידי מחלקת החנינות בבית הנשיא על פי הנוהל המקובל.

  

בקשת חנינה שמוגשת עוברת במחלקת החנינות במשרד המשפטים וזו בוחנת אותה, ובהמשך אמור נשיא המדינה לאשר אותה, כשהוא מבסס את החלטתו על המלצת שר המשפטים. חנינה מתאפשרת במרבית המקרים רק לאחר שאסיר הודה במעשיו והביע חרטה. במקרה של עבריין מין, עליו גם להסכים לעבור תוכנית שיקום. לכן, מרבית הסיכויים שהבקשה תידחה.

 

קצב נכנס לכלא ב-7 בדצמבר 2011, לאחר שכמה שבועות לפני כן דחו שופטי העליון - מרים נאור, עדנה ארבל וסלים ג'ובראן - את ערעורו של הנשיא שאנס. בבית המשפט המחוזי נידון הנשיא לשעבר לשבע שנות מאסר בגין אונס שתי עובדות שעבדו תחתיו, מעשים מגונים בכוח, הטרדה מינית ושיבוש מהלכי משפט, ועונש זה נותר על כנו לאחר הערעור לעליון.

 

במאי האחרון דחתה שופטת בית המשפט העליון אסתר חיות את בקשתו של קצב לקיים דיון נוסף בעניינו, ובעקבות זאת נותרה לו רק האפשרות לבקש חנינה. קצב שוהה באגף התורני בכלא מעשיהו שברמלה. ב-20 במאי הוא יצא לראשונה מחוץ לכלא, והשתתף בחתונת בנו.

 

בהכנת הידיעה השתתף נועם (דבול) דביר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גילה ומשה קצב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים