שתף קטע נבחר

"הופעת שרית חדד בליכוד - עבירה על החוק"

יו"ר ועדת הבחירות קבע כי הופעת הזמרת בהשקת הקמפיין - שעלתה לליכוד-ביתנו 80 אלף שקל - מהווה עבירה על חוק האוסר תעמולה על ידי אמנים. בליכוד טענו כי עוד מפלגות הזמינו זמרים, והשופט רובינשטיין ענה: "הפתרון אינו התעלמות מהחוק". הליכוד: גם בהחלטה נאמר שיש להתאים החוק לעידן הנוכחי

"אתה תותח" שרה שרית חדד לראש הממשלה בנימין נתניהו - ועברה על חוק הבחירות. כך קבע הבוקר (יום ו') יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, שופט בית המשפט העליון אליקים רובינשטיין. 

 

עוד עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

לאחר בדיקה קבע השופט רובינשטיין כי הופעת הזמרת בהשקת קמפיין הליכוד-ביתנו מהווה עבירה על החוק הקובע כי אין לבצע תעמולת בחירות באמצעות אמנים. הוא העביר את החומר ליועץ המשפטי לממשלה, שישקול אם להפעיל את סמכותו בעניין האחריות הפלילית בנוגע להופעה. יו"ר ועדת הבחירות אף רמז כי יורה ליועץ לבחון הופעות נוספות שהתקיימו בכנסים של מפלגות אחרות,

 

בהחלטה כתב רובינשטיין כי "יעביר את החומר למבקר המדינה וכן ליועץ המשפטי לממשלה, כדי שיפעל בהתאם לסעיף 17 לחוק דרכי תעמולה". סעיף זה קובע כי שמפר את חוק הבחירות דינו מאסר שישה חודשים או קנס מקסימלי של 29,200 שקל.

 

חדד הופיעה בכנס שנערך בבנייני האומה בירושלים ושרה שני שירים, ועליהם קיבלה על פי הפרסום ב"ידיעות אחרונות" כ-80 אלף שקל. המהלך גרם לביקורת נרחבת על הליכוד-ביתנו, ששיאה תלונה לוועדת הבחירות המרכזית של יש עתיד, באמצעות פרקליטיה רונן אביאני וגיא בוסי. ב"אולפן שישי" בערוץ 2 חשף אמנון אברמוביץ' כי הופעתה של חדד היא עבירה על חוק הבחירות.

 

בליכוד-ביתנו דחו על הסף את טענת מפלגתו של יאיר לפיד ואמרו כי "מדובר באירוע סגור של המפלגה שמטרתו להמריץ את הפעילים לקראת האתגרים הניצבים בפניהם, להעלות את המורל ואת רוח הצוות וללכד את השורות, ולא בכזה שנועד למשוך את הציבור הרחב. לפיכך, לא מדובר בעבירה על חוק הבחירות". 

 

שרה ושרית, לצד ראש הממשלה (צילום: יוסי זמיר) (צילום: יוסי זמיר)
שרה ושרית, לצד ראש הממשלה(צילום: יוסי זמיר)

 

יו"ר ועדת הבחירות קבע עם זאת כי "אירועים שהאפקט הדומיננטי בהם הוא בהשפעה על הבוחר, ושאין להם אפקט דומיננטי אחר, הם תעמולת בחירות". רובינשטיין גם לא קיבל את טענת הליכוד, שלפיה ההופעה הייתה סגורה לקהל ולכן לא היוותה תעמולה. הוא הסביר כי הכנס זכה לחשיפה תקשורתית נרחבת, ולכן התכנים שבו הועברו גם לקהל שלא נכח באירוע בבנייני האומה.

 

בליכוד-ביתנו טענו עוד כי הופעות כאלה נהוגות אצל הרבה מפלגות והפנו את ועדת הבחירות להופעה שערכה הזמרת אפרת גוש בכינוס מפלגת העבודה, וכן להופעות של האומנים אבטיפוס, רונה קינן ורננה רז באירוע של מפלגת מרצ. בנוסף, בליכוד ציינו כי בבחירות הקודמות, דנה אינטרנשיונל הופיעה בכינוס שערכה ציפי לבני, אז במפלגת קדימה. "איני יכול לקבל את הטענה כי פרקטיקה זו מכשירה את הפרת החוק", קבע רובינשטיין. "הפתרון הוא אכיפה שוויונית ולא התעלמות מהוראות החוק".

 

יו"ר ועדת הבחירות גם התייחס לפרסום ב-"ידיעות אחרונות" על כך שהופעתה של הזמרת עלתה לליכוד ביתנו כ-80 אלף שקל. "הואיל ואין בידי לבחון את נכונותם של הפרסומים, איני נדרש להיבטיהם השונים, לרבות היבטים ערכיים מוסריים", אמר. למרות זאת, רובינשטיין העביר את ההחלטה לידיו של מבקר המדינה שיבחן בין היתר את סוגיית מימון ההופעה.

 

השופט ציין בהחלטתו כי צפה בסרטונים אליהם הפנתה מפלגת הליכוד ביתנו, של הופעות אמנים בכנסי מפלגת העבודה ומרצ וכתב כי הוא מפנה את תשומת לבו של היועץ המשפטי לממשלה לעניין.

 

מהליכוד-ביתנו נמסר בתגובה להחלטת יו"ר ועדת הבחירות כי "אנחנו מכבדים את ההחלטה ונפעל לפיה. בהחלטה צוין כי גם מפלגות אחרות משלבות בכנסים הפוליטיים שלהן הופעות של אמנים, ובהן מפלגת העבודה, מרצ ובעבר גם קדימה. יו"ר ועדת הבחירות הביע את עמדתו לפיה יש להתאים את חוק הבחירות דרכי תעמולה, שהתקבל בשנת 1959, להשתנות העתים".

 

במפלגה אמרו כי התקבלה עמדתם לפיה היה זה כנס פעילים, "אלא שבהחלטה נקבע כי הזמנתם של אמצעי תקשורת לכנס, היא זו שבעצם מהווה תעמולת בחירות. ראוי להדגיש כי החלטה זו, שיש לה השלכות על זכותה של התקשורת לדווח לקהל ולהעביר לו מידע על כנסים פוליטיים, ניתנה מבלי שנציגי התקשורת היו צד לדיון. כמו כן ההחלטה דחתה את הטענה לפיה הליכוד-ביתנו הפר את הוראת המבקר".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
חדד ונתניהו, על הבמה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים