שתף קטע נבחר

בליכוד ביתנו שילמו לחדד 80 אלף ש' לשני שירים

700 אלף שקלים, זה הסכום ששילמה מפלגת השלטון על כנס השקת קמפיין הבחירות. גם המבקר שהתריע כי הופעתה של שרית חדד לא עולה בקנה אחד עם חוק הבחירות לא השבית את השמחה. הליכוד ביתנו: ההוצאה סבירה

מבקר המדינה התריע, המחיר הרקיע שחקים – אבל בליכוד ביתנו סירבו לוותר על הופעתה של שרית חדד בכנס השקת קמפיין הבחירות שלהם. תמורת שני שירים, כולל "אתה תותח", שהקדישה לראש הממשלה - שילמו אנשי המפלגה לכוכבת כ-80 אלף שקלים מתקציב הבחירות שלהם.

 

 

 

שבוע לפני כן, התריע מבקר המדינה בפני הליכוד ביתנו כי הופעתה של הזמרת שרית חדד באירוע הפתיחה של קמפיין הבחירות אינו עולה בקנה אחד עם סעיף 8 לחוק הבחירות, לפיו אסור שתעמולת בחירות תהיה מלווה בהופעת אמן. אבל בליכוד ביתנו בחרו להתעלם מהדברים והסתמכו על חוות דעת שחיבר היועץ המשפטי של הליכוד, עורך הדין אבי הלוי, שקבע כי ניתן להזמין את חדד ולשלם לה מתקציב הבחירות. העלות הכוללת של האירוע עמדה על 700 אלף שקלים.

 

 

לא פנו לוועדה

ל"ידיעות אחרונות" נודע כי ב-17 בדצמבר פנתה אורלי יוסיפון, מנהלת חשבונות מטעם מפלגת "ישראל ביתנו" למשרד מבקר המדינה והפנתה שאלה פשוטה בהמשך לשיחת טלפון שקיימה: "האם יש אפשרות להזמין זמר מוכר וידוע שיופיע בכנס הפתיחה?".

 

יומיים לאחר מכן, ב-19 בחודש, קיבלה יוסיפון מכתב תשובה ממנהלת האגף לביקורת בחירות ומימון מפלגות במשרד מבקר המדינה, חנה רותם. בתשובה הפנה משרד המבקר את הסיעה לוועדת הבחירות המרכזית כדי שהיא תקבע אם עצם הזמנת הזמר היא הוצאת בחירות.

 

עם זאת, בסעיף השני של התשובה ביקש משרד מבקר המדינה להפנות את תשומת לבה של רשימת "הליכוד ביתנו" כי "לפי סעיף 8 לחוק הבחירות (דרכי תעמולה) התשי"ט-1959 בתקופת 90 הימים שלפני הבחירות לכנסת: 'לא תהא תעמולת בחירות מלווה תוכניות בידור, לרבות הופעות של אמנים, נגינה, זמרה, הצגת סרטים ונשיאת לפידים'".

 

הזוג נתניהו עם חדד (צילום: יוסי זמיר) (צילום: יוסי זמיר)
הזוג נתניהו עם חדד(צילום: יוסי זמיר)

 

ב"הליכוד ביתנו" בחרו להתעלם מהדברים של משרד המבקר וגם לא פנו לוועדת הבחירות המרכזית. הם הסתמכו על חוות הדעת של היועץ המשפטי של הליכוד עו"ד הלוי שהכשיר את הזמנתה של הזמרת ומימון הופעתה מתקציב הבחירות של המפלגה שמבוסס על חוק מימון מפלגות. הלוי טוען בחוות הדעת שלו שאין מדובר באירוע תעמולה אלא בכנס פתיחה של קמפיין המפלגה.

 

הופעתה של חדד לצדו של נתניהו הייתה מסמר האירוע, הובלטה בכל כלי התקשורת והועברה דרכם למיליוני ישראלים. קשה לטעון אם כך שאין מדובר בתעמולה, בייחוד מפני שמימון ההופעה של חדד יגיע בסופו של דבר מכספי מימון מפלגות ולאור העובדה שאנו נמצאים פחות מחודש לפני הבחירות.

 

ממשרד מבקר המדינה נמסר בתגובה לפניית "ידיעות אחרונות": "נשאלנו על ידי נציגי הליכוד ביתנו אם הם יכולים להזמין זמר ידוע לכנס בחירות. הודענו להם שעל פי הוראות חוק מימון מפלגות, הסמכות לקבוע אם הוצאה מסוימת היא הוצאת בחירות נתונה ליו"ר ועדת הבחירות והם רשאים להפנות את השאלה אליו. עוד הפנינו את תשומת לבם להוראת סעיף 8 לחוק הבחירות (דרכי תעמולה) התשי"ט-1959 שעל פיו אסור שתהיה תעמולת בחירות שמלווה בהופעת אמן".

 

"זו לא תעמולה"

ממטה "הליכוד ישראל ביתנו" נמסר בתגובה: "מי שפנה למבקר המדינה היה משרד רואה החשבון של ישראל ביתנו, ולא של הליכוד. מבקר המדינה כלל לא התריע בפני הליכוד שהופעתה של שרית חדד מנוגדת לחוק, רק הפנה את ישראל ביתנו לקבל חוות דעת משפטית או לפנות ליו"ר ועדת הבחירות ולשאול אותו.

 

"הליכוד אכן קיבל חוות דעת משפטית מיועצו שקבע חד משמעית שכנס השקת הקמפיין אינו בגדר תעמולת בחירות כיוון שהקהל המוזמן לכנס מורכב מפעילי שתי המפלגות שהם משוכנעים כבר בהצבעתם למפלגה ולפיכך הופעת אמן בפניהם אינה בגדר תעמולת בחירות שהחוק מגדיר.

 ניתן לראות שמפלגות נוספות מקיימות באירועי הבחירות עם הפעילים שלהן הופעות עם אמנים, כך מפלגת עבודה עם הזמרת אפרת גוש ומפלגת מרצ עם רונה קינן ולהקת אבטיפוס. עלות האירוע הייתה סבירה והתחלקה בין שתי המפלגות".

 

מוועדת הבחירות המרכזית נמסר בתגובה: "אכן יש אפשרות שהסיעה תפנה אלינו ותשאל אם הוצאה מסוימת מוכרת כהוצאת בחירות. הסיעה לא פנתה אלינו. אם היא לא תפנה, אז מבקר המדינה, בתום הבחירות, יעשה דו"ח ויקבע אם זו הוצאה מוכרת או לא. הסיעה יכולה לפנות לפי החוק גם בדיעבד, אבל יש בכך סיכון מבחינתה שהבקשה לא תאושר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
שרית חדד שרה לראש הממשלה נתניהו
צילום: גיל יוחנן
מומלצים