שתף קטע נבחר

התמ"ת: ירידה בביקוש לעובדים - אך גם בפיטורים

הביקוש לעובדים ירד ברבעון הרביעי של 2012, בעיקר בענפי התעשייה, הבנייה, השירותים, התחבורה והתקשורת. עם זאת, חלה עלייה באיוש משרות והיקף הפיטורים ירד. מנהל מינהל מחקר וכלכלה: מצב שוק העבודה היה פחות טוב מאשר ב-2011

הביקוש לעובדים במגזר העסקי ירד ב-7.7% ברבעון הרביעי של שנת 2012 לעומת הרבעון המקביל אשתקד, ל-61.9 אלף משרות. כך עולה מניתוח שערך מינהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת, המתבסס על ממצאי סקר מעסיקים. מנגד, חללה עלייה באיושי משרות וירידה בפיטורי עובדים.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה :

 

הירידה במספר המשרות הפנויות אפיינה בעיקר את ענפי התעשייה, הבנייה, השירותים העסקיים, התחבורה והתקשורת. בהשוואה לרבעון הראשון של השנה, אז עמד מספר המשרות הפנויות על 62.6 אלף ברבעון הראשון - מדובר בירידה קלה של כ-1.1%.

 

בנוסף חלה ירידה במשך הזמן הממוצע בו משרה היתה פנויה, מ-4 שבועות ברבעון הקודם וברבעון המקביל אשתקד, ל-3.7 שבועות. בתמ"ת מציניים כי זה מעיד על ירידה ברמת הקושי של מעסיקים בחיפוש עובדים.

 

ירידה בפיטורי עובדים

עם זאת, חלה עלייה של 5.7% באיושי משרות, מרמה של 74.3 אלף משרות לחודש ברבעון הקודם לכ- 78.5 אלף – עלייה של 4.2 אלף משרות. בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד נרשמה עלייה של 7.6%, מ-73 אלף איושים לחודש.

 

בנוסף עולה מהנתונים כי חלה ירידה קלה בפליטות של עובדים למשק: מהנתונים עולה כי סך מספר פליטות העובדים, שמשקלל התפטרות ופיטורים, ירד ב-0.7%, מ-72.2 אלף לחודש ברבעון הקודם לכ-71.7 אלף.

 

סך המשרות הפנויות לפי רבעונים בין 1999 ל-2012, מנוכה עונתיות (באדיבות משרד התמ"ת) (באדיבות משרד התמ
סך המשרות הפנויות לפי רבעונים בין 1999 ל-2012, מנוכה עונתיות(באדיבות משרד התמ"ת)

 

בתוך כך, היקף הפיטורים של עובדים על ידי מעסיקים ירד ב-30%, מ-21.4 אלף בחודש ברבעון הקודם ל-15.1 אלף ברבעון הנוכחי. עם זאת, חלה גם עליה בשיעור הפליטות שיזמו עובדים - כלומר התפטרות, מ-65.8% ברבעון הקודם לרמה של 78.7% ברבעון הנוכחי.

 

בסך הכל, מאזן התעסוקה, שמודד איושי משרות פחות פליטות עובדים, עמד ברבעון האחרון על מאזן חיובי של 6.9 אלף משרות לחודש לעומת מאזן של 2.1 אלף ברבעון הקודם ולעומת הרבעון המקביל אשתקד אז היה המאזן חיובי ברמה של 6.7 אלף משרות.

 

אופטימיות נמוכה

באשר לרבעון הנוכחי, אחוז המעסיקים שצופים כי יגדילו את מצבת כוח האדם ירד, והציפיות לגידול בפעילות העסקית נותרו שליליות, כפי שהיו ברבעון הקודם. "התמונה המצטיירת מאותתת על רמת אופטימיות נמוכה יחסית של המעסיקים לגבי גיוסי כוח אדם", מציינים בתמ"ת. 

 

בני פפרמן, מנהל מינהל מחקר וכלכלה בתמ"ת, אומר כי התמונה המתקבלת לגבי שוק העבודה היא מעורבת. "בחלק מהמשתנים אחריהם אנו עוקבים בשוק העבודה, חלה ירידה קלה ברבעון האחרון של שנת 2012", הוא אומר. "במיוחד בולטת ירידה זו במשרות הפנויות, ובציפיות לגיוס כוח אדם ולצמיחה בפעילות העסקית.

 

"לעומת זאת חזינו בעלייה באיושים, ובמאזן התעסוקה במקביל לירידה בפליטת עובדים ובהיקף הפיטורים", הוא מוסיף. "ככלל מצבו של שוק העבודה בשנת 2012 היה פחות טוב מאשר בשנת 2011 והתבטא ברמה נמוכה יותר של משרות פנויות ומאזן תעסוקה נמוך יותר כמו גם ציפיות שנהפכות ליותר שליליות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים