שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    זה לא השומן הרווי: למה בשר אדום פוגע בלב?
    במשך שנים נהוג היה לחשוב כי השומן הרווי שבבשר אדום הוא שגורם לעלייה בכולסטרול, ולמחלות לב. אך מחקר אמריקני חדש מצא כי את האשם העיקרי: חלבון בשם קרניטין, הנמצא גם במשקאות אנרגיה. החוקרים: מומלץ להפחית צריכתו

    בשר אדום מזיק ללב, אבל לא רק בגלל השומן שבו: חוקרים אמריקנים מצאו כי חלבון בבשר, בשם קרניטין, מתפרק במעיים וגורם לעלייה בכולסטרול, הפוגמת בסופו של דבר בלב. החלבון מצוי גם במשקאות אנרגיה, ומהווה לדברי החוקרים סכנה חמורה לבריאות הלב. המחקר פורסם בכתב העת Nature Medicine בגיליונו החדש.

     

    עוד על התקפי לב:

    מחקר: באיזו שעה הכי מסוכן לחטוף התקף לב?

    המצעד: 20 המזונות שמונעים כולסטרול והתקף לב

    8 פעולות פשוטות שיגנו עליכם מפני התקף לב

     

    עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet

     

    עד כה הייתה מקובלת הסברה שהשומן הרווי שבבשר הוא הגורם למחלות לב. אך לחוקרים היה ברור כי כמות השומן הרווי בבשר אינה גבוהה דיה כדי להביא לעלייה כה משמעותית בשומנים בדם.  

     

    במחקר, שבוצע על עכברים, מצאו החוקרים כי הקרניטין שבבשר האדום מתפרק במעיים על ידי חיידקים לגז המומר בכבד לכימיקל אחר, הקרוי TMAO - טרימתילאמין אן-אוקסייד. אצל עכברים שקיבלו כמויות גבוהות של החלבון קרניטין נמצאה רמה גבוהה מאוד של TAMO, ובהמשך גם שיעור גבוה של טרשת העורקים - אתרוסקלרוזיס.

     

    תהליך זה גורם ליצירת מרבצים שומניים ואחרים על כלי הדם, הקרויים פלאקים, המובילים להיצרות כלי הדם, עד לחסימתם. חסימה כזו המתרחשת בלב גורמת
    להתקף לב, ואילו חסימה בכלי דם במוח גורמת לשבץ מוחי.

     

    בהמשך המחקר נערכו בדיקות דם לחולים הנמצאים בסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם. החוקרים מצאו כי רמות הקרניטין היו גבוהות גם אצל אלה שבדמם נמצאה גם רמה גבוהה של הכימיקל TMAO.

      

    החוקרים הביעו דאגה מצריכת משקאות ותחליפים המכילים קרניטין. לדבריהם, כמות הקרניטין בחלק ממשקאות האנרגיה שווה ערך למנת בשר גדולה, וצריכתם היומיומית, הנעשית לעתים גם בקרב ילדים, מגבירה את הסכנה להתפתחות מחלות לב בגיל מוקדם.

     

    "עד כה נהוג היה להתעלם מהכימיקל TMAO, אך מצאנו שיש לו קשר ישיר לשרשרת התהליכים היוצרים כולסטרול", אמרו החוקרים. "אין לנו צורך להוסיף לגוף קרניטין, הגורם לעלייה בפעילות החיידקים המפרקים אותו, ומכאן גם לעלייה בכולסטרול. יש צורך להגביל את כמות הקרניטין הנצרכת, ולהימנע גם מצריכת תחליפי קרניטין, כדי להפחית את רמות הכולסטרול ומכאן אולי גם את שיעור מחלות הלב".





     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "זה לא השומן הרווי: למה בשר אדום פוגע בלב?"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שלום דוקטור
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים