שתף קטע נבחר

חשש מעוד מחאה? לאומי עוצר הליכי גביית חובות

אחרי שספג ביקורת על הסדר החוב עם דנקנר, שלא יצא לפועל, בנק לאומי הוציא הנחיה לעורכי הדין שלו המטפלים בתחום הגביה - להפסיק את הפעולות הננקטות כנגד החייבים, כולל הליכי פינוי, עד להודעה חדשה

אחרי ביטול הסדר החוב עם נוחי דנקנר , בבנק לאומי מאשרים הערב (א') כי ניתנה הוראה להשהות את הליכי הגביה כנגד חייבי משכנתא לבנק. הבנק הוציא הנחיה בשבוע שעבר לעורכי הדין המטפלים בתחום הגביה להפסיק את הפעולות הננקטות כנגד החייבים, כולל הליכי פינוי, עד להודעה חדשה.

 

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

אין ספק כי בבנק חוששים מאוד מתגובות הציבור על רקע פרשת הסדר החוב עם דנקנר שלא מומש בסופו של דבר, ולפחות בשלב זה השיקול התדמיתי גובר על השיקולים העסקיים.

 

מהבנק נמסר כי "בתקופה זו אנו נוהגים במשנה זהירות ורגישות, וכך הנחנו את נציגינו. יודגש כי אין זה סותר את העובדה שאנו פועלים וממשיכים לפעול בהתאם למדיניותינו הברורה בסוגיות אלה".

 

מנכ"לית לאומי, רקפת רוסק-עמינח. "ימים אלה אינם פשוטים" (צילום רון קדמי) (צילום רון קדמי)
מנכ"לית לאומי, רקפת רוסק-עמינח. "ימים אלה אינם פשוטים"(צילום רון קדמי)

 

לאחר סערת הרוחות שהתעוררה בעקבות החלטת הבנק לוותר לגנדן שבשליטת נוחי דנקנר על חוב של 150 מיליון שקל מתוך הלוואה בהיקף של 450 מיליון שקל שהעניק לאומי לגנדן, כתבה מנכ"לית בנק לאומי, רקפת רוסק-עמינח במכתב לעובדי הבנק כי "ימים אלה אינם פשוטים עבור כולנו. כמנכ"ל הבנק אני מישירה מבטי אליכם ואומרת לכם באופן ברור: לאומי ממצה כל דרך לגביית חובותיו ומשתמש בכל האמצעים העומדים לרשותו".

 

"רחשי לב הציבור אינם נסתרים מעינינו. הדיון הציבורי של הימים האחרונים חשף הסתייגות רחבה מהמתווה להסדר", הוסיפה רוסק-עמינח. 

 

בסוף השבוע החליטו שר האוצר יאיר לפיד, ונגיד בנק ישראל סטנלי פישר, על הקמת ועדה לבחינת סוגית הסדרי החוב. הרכב הוועדה יוכרז בימים הקרובים. היא תוסמך לבחון את נושא הסדרי החוב במשק ולהמליץ לממשלה על צעדים לצמצום התופעה. היא תגיש את מסקנותיה לשר האוצר ולנגיד בנק ישראל.

 

94 הסדרים בשלוש שנים 

בבדיקה שמבצע בימים אלה מבקר המדינה, יוסף שפירא, בנוגע לריכוזיות האשראי לקבוצות עסקיות גדולות וההגנות למחזיקי אג"ח קונצרניות, עולה כי בין השנים 2008 ל-2011 בוצעו בישראל 94 הסדרי חוב בשוק האג"ח, בסכום כולל של כ-21 מיליארד שקל. על פי הבדיקה, רוב הסדרי החוב שבוצעו היו בהיקף של למעלה מ-100 מיליון שקל כל אחד.

 

עוד עולה מהבדיקה, כי בשנת 2011 כ-72% מהאשראי הבנקאי לציבור ניתן לכ-2% בלבד מהלווים. "נתונים אלה מלמדים על גודל הבעיה", נמסר ממשרד המבקר. ממשרד מבקר המדינה נמסר עוד, כי "המבקר מוטרד מתופעת התספורות והסדרי החוב שנעשים עם הלווים הגדולים במשק, ומהריכוזיות הגבוהה ללווים במערכת הפיננסית".

 

הביקורת שנמשכת כבר תקופה ארוכה נמצאת בעיצומה, והיא מתוכננת להתפרסם בחודשים הקרובים, כשני פרקים במסגרת הדו"ח השנתי של המבקר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים