שתף קטע נבחר

האו"ם: "מתווה פראוור יאיץ הרס קהילות בדואיות"

נציבת זכויות האדם של האו"ם, נאבי פילאי, מתחה ביקורת על תוכנית הממשלה להסדרת ההתיישבות בנגב: "אני מודאגת, הצעת החוק מבקשת לעקור קהילות. נמשכת מדיניות האפליה"

אחרי מחאה קשה של ערביי ישראל, גם בעולם מותחים ביקורת על "תוכנית פראוור" להסדרת התיישבות הבדואים. נציבת זכויות האדם של האו"ם, נאבי פילאי, אמרה היום (ה') שהמתווה שמקדמת ממשלת ישראל מכשיר נישול בכפייה של הבדואים בנגב. "אני מודאגת מכך שהכנסת מקדמת הצעת חוק שמבקשת לעקור קהילות בדואיות בנגב", אמרה פילאי.

 

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

 

מטרת התוכנית, שעברה בקריאה ראשונה בכנסת בסוף החודש שעבר, היא לפתור סופית את תביעות הבעלות של הבדואים על קרקעות הנגב, תוך הצעת מתווה של פשרה הכוללת העתקת מקומות מגורים ומתן פיצויים כספיים לעשרות אלפי בדואים, באופן שיביא לסיום ההתיישבות הבלתי חוקית. לטענת פילאי, אם תתקבל התוכנית בסופו של דבר, משמעותה היא העברת 40-30 אלף בדואים ממקום מושבם הנוכחי, הריסת כ-40 כפרים והפקעה של כ-700 אלף דונם.

 

תוכנית פראוור - כתבות נוספות ב-ynet:

 

הפגנה באום אל פחם נגד מתווה פראוור (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנה באום אל פחם נגד מתווה פראוור(צילום: AFP)

 

פילאי: "אם הצעת החוק תתקבל, היא תאיץ את הריסתן של קהילות בדואיות שלמות ותכריח אותן לוותר על בתיהן. היא תביא לשלילת זכויותיהן לבעלות על האדמות ותפגע במסורות התרבות שלהן בשם הפיתוח".

 

היא הוסיפה שכאזרחים ישראלים זכאים הבדואים לאותן זכויות קניין ושירותים ציבוריים ככל קבוצה אחרת במדינה: "הממשלה הישראלית חייבת להכיר ולכבד את הזכויות של האזרחים הבדואים שלה, כולל תביעותיהם עם אדמותיהם". היא הוסיפה שהיא מצטערת על כך שישראל "ממשיכה את מדיניות האפליה בעקירת אזרחיה הערבים".

 

לקראת הקריאה הראשונה על אודות הרפורמה בכנסת הסביר ראש הממשלה בנימין נתניהו את מטרות הרפורמה: "נוכח המצב שנוצר בנגב, הגיע הזמן לפעול. עלינו לעשות את המהלך הזה למען המדינה ותושבי הנגב, יהודים ובדואים כאחד". בעקבות כך התעוררה מחאה של אזרחים ערבים, ח"כים ערבים ופעילים חברתיים בכל רחבי הארץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים