שתף קטע נבחר

וול סטריט ננעלה באדום; דאו ג'ונס איבד 0.4%

S&P 500 ירד ב-0.4%, נאסד"ק השיל 0.3%; המסחר עבר לטריטוריה אדומה בעקבות פרסום הפרוטוקולים של הפדרל ריזרב

הבורסה בוול סטריט ננעלה הערב (ד') בירידות שערים; המסחר, שהתנהל רוב היום ביציבות, עבר לטריטוריה אדומה בעקבות פרסום הפרוטוקולים של ועידת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב שהתקיימה בסוף אוקטובר. 

 

לפי הפרוטוקולים, בכירים בבנק המרכזי סבורים כי ניתן לשקול את צמצום תוכנית ההרחבה הכמותית כבר בחודשים הקרובים - וגם אם הנתונים משוק העבודה לא יצביעו באופן מובהק על שיפור.

 

בבורסת הסחורות של ניו יורק ירד מחיר הנפט ב-4 סנט, ונקבע על 93.85 דולר לחבית. מחיר הזהב ירד ב-1.1%, ונקבע על 1,258 דולר לאונקיה.

 

מדדי מניות

מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.42% ל-15,900.82 נקודות, מדד נאסד"ק ירד ב-0.26% ל-3,921.27 נקודות ומדד S&P 500 ירד ב-0.36% ל-1,781.37 נקודות.

 

ברקע המסחר

הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי OECD הזהיר אתמול מפני סיכונים לתהליך ההתאוששות של הכלכלה הגלובלית, על רקע אי הוודאות התקציבית בארה"ב וסימני השאלה בדבר המועד שבו יחל הפד בצמצום הזרמת הכספים לשוק. הארגון חתך את תחזית הצמיחה הגלובלית ב-0.5% ל-2.7% ב-2013 ול-3.6% ל-2014. 

 

המסחר בבורסות המובילות באירופה ננעל במגמה מערבת, לאחר שבמשך רוב שעות היום נסחר בטריטוריה השלילית. ברקע, חששות שהועלו בישיבת המדיניות המונטרית של הבנק המרכזי באנגליה לגבי עמידותה של ההתאוששות הכלכלית באנגליה. אמנם הוחלט פה אחד להשאיר את הריבית ברמה האפסית ולהמשיך את תכנית הרכישות, אולם, חברי הוועידה הביעו חשש להתעוררות סיכונים אינפלציוניים. פוטסי 100 בלונדון נחלש ב-0.3%, ה-DAX הגרמני עלה ב-0.1%, CAC 40 בפריז ירד ב-0.1% והבורסה במילנו השילה 0.2% מערכה. 

 

באסיה ננעל המסחר הבוקר במגמה מעורבת, ניקיי ביפן ירד ב-0.3% האנג סנג עלה ב-0.2% והבורסה בשנגחאי הוסיפה 0.6% לערכה. סגנית יו"ר הבנק המרכזי של סין הו סיאוליאן אמרה הלילה כי בכוונת הבנק לשחרר באופן מדורג את הפיקוח על הריבית הבנקאית, עד לשלב שבו השוק יקבע את שיעור הריבית ללא כל פיקוח מצד השלטון והבנק המרכזי. מוקדם יותר דיבר יו"ר הבנק טזו סיאוצ'ואן, ואמר כי השליטה על שער החליפין של המטבע הסיני תתגמש, וטווח המסחר במטבע יתרחב.

 

מאקרו

עלות המחייה בארצות הברית נפלה באוקטובר, לראשונה מזה שישה חודשים - סימן נוסף לכך שהאינפלציה נותרה מתחת ליעד שקבע הבנק הפדרלי.

 

מדו"ח שפרסם היום משרד העבודה האמריקאי עולה כי מדד המחירים לצרכן ירד בחודש שעבר ב-0.1%. הירידה משקפת הוזלות במחירי האנרגיה, הבגדים והמכוניות החדשות, והיא מגיעה לאחר עלייה של 0.2% בספטמבר. תחזיות האנליסטים ציפו כי לא יחול שינוי במדד. מדד הליבה, שאינו כולל את מחירי המזון והדלק, שנוטים לתנודתיות גבוהה, עלה ב-0.1%.

 

"האינפלציה הפכה להיות דאגה מרוחקת בשלב זה", הגיב ראסל פרייס, כלכלן ראשי באמריפרייס פיננשל בדטריוט. "הנתון מעניק לפד מרחב להמשיך במאמצי ההקלה הכמותית".

 

במקביל פורסמו נתוני המכירות הקמעונאיות לחודש אוקטובר באיחור של 6 ימים, אשר הצביעו על גידול של 0.4%, מעל הצפי בשוק לגידול בשיעור של 0.1% בלבד, זאת לעומת קיטון של 0.1% בחודש הקודם. נתוני הליבה של המדד הצביעו של גידול של 0.2% במכירות, לעומת הצפי לגידול של 0.1% וגידול של 0.3% בחודש הקודם.

 

לאחר פתיחת המסחר פורסמו נתוני מכירות הבתים הקיימים לחודש אוקטובר, עם מכירות של 5.12 מיליון בתים, פחות מהצפי בשוק למכירות של 5.17 מיליון בתים, זאת לעומת מכירות של 5.29 מיליון בתים בחודש הקודם.

 

מניות במרכז

יצרנית שבבי הגרפיקה NVIDIA וענקית הטכנולוגיה IBM הודיעו על הסכם לשיתוף פעולה בתחום מחשבי על ושרתים. השתיים יתחרו ב-HP, אינטל, ואחרות בתחום. השילוב של שבבי Tesla של NVIDIA ושבבי Power8 של IBM יאפשר בניית שרתים ומחשבי על עתירי ביצועים. שוק השרתים עתירי הביצועים מגלגל כ-13 מיליארד דולר בשנה עבור IBM, כך שמדובר בתחום חשוב ביותר עבורה, בעיקר בהתחשב בעובדה ששוק שרתי ה-UNIX אמור להצטמצם בכמיליארד דולר עד 2017 על פי נתוני חברת המחקר IDC.

 

מנכ"לית יאהו, מאריסה מאייר סיפרה שאחת הדרכים שלה להעשרת העובדים ושיפור תוצריהם היא נסיעות לשווקים שונים בעולם - אליהן היא מצטרפת בעצמה. זאת, לאור ביקורת נוקבת שספגה על שיטות דירוג העובדים שהיא מפעילה. "בתעשייה שלנו, בעולם הדיגיטלי מדובר תמיד בתכנון עבור העולם. אך קשה לעשות זאת אם לא רואים באופן אישי כיצד אנשים בישראל משתמשים בטלפונים שלהם, או מהו השימוש הנפוץ בסין למחשבים ניידים", הסבירה.

 

ישראליות במרכז

בית ההשקעות האמריקאי סוסקהאנה (Susquehanna) העלה את ההמלצה על מניית טבע מ"ניטראלי" ל"קנייה" והעלה לה את מחיר היעד ב-7 דולרים ל-50 דולר, כ-28% מעל מחיר הבסיס של המניה. "בעוד ששינוי הכיוון השלישי במניית טבע עשוי לקחת זמן, נראה שבטווח הקרוב הכיוון של המניה הוא מעלה", כתב האנליסט אנדרו פינקלשטיין. מניית טבע סיימה אתמול את המסחר בוול סטריט במחיר של 38.97 דולר. 

 

גזית גלוב חברת הנדל"ן של חיים כצמן ודורי סגל, דיווחה על תוצאותיה לרבעון השלישי, החברה רשמה רווח מהשכרת נכסים (NOI) של 854 מיליון שקל, לעומת 928 מיליון שקל ברבעון המקביל, ירידה של 8%. בנטרול השפעת שערי מט"ח, ה- NOI גדל בכ-2% לעומת הרבעון המקביל. הרווח התפעולי התזרימי (FFO) הסתכם ב-147 מיליון שקל, עלייה של 4% לעומת רווח תפעולי תזרימי של 142 מיליון שקל ברבעון המקביל.

 

סרגון דיווחה כי היא מתכננת לגייס עד 35 מיליון דולר בנאסד"ק. ספקית תשתיות התקשורת, הנסחרת בת"א ובניו יורק, נמצאת בתקופה בעייתית על רקע הרווחיות הנמוכה בענף. לפני שבוע הודיעה החברה על כוונתה להיפרד מ-200 עובדים, מהם כ-50 בישראל. את הרבעון השלישי סיימה סרגון עם ירידה של 21% בהכנסות ל-92.1 מיליון דולר. ההפסד הנקי המתואם הסתכם ב-4.5 מיליון דולר לעומת רווח מתואם של 1.6 מיליון דולר ברבעון המקביל.

 

חילופי תפקידים בראשות דירקטוריון פרטנר. יום לאחר פרסום הדו"חות לרבעון השלישי, פרטנר הודיעה היום כי שלמה רודב החליט לסיים את כהונתו בתפקיד דירקטור ויו"ר הדירקטוריון בשל מה שהוגדר סיבות אישיות. במקומו יתמנה לתפקיד יו"ר הדירקטוריון אדם צ'זנוף, המכהן כנשיא ומנהל התפעול הראשי של סבן קפיטל גרופ, קבוצת ההשקעות של חיים סבן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים