שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    קנדה קן דו איט: וויסקי מסוף העולם
    חשבתם שוויסקי מייצרים רק באיים הבריטיים ובקנטאקי? תחשבו שוב. ליבי שפרלינג מרחיקה עד קצוות תבל בכדי להמליץ על 5 בקבוקים שווים מיפן, קנדה ואפילו בולגריה. כתבה מסכמת בסדרה

    בשנים האחרונות מדינות רבות בעולם חושקות בוויסקי טוב משל עצמן ומזקקות בוטיק שאינן חלק מתאגידי הענק, הופכות עניין רווח.  

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    גם בעולם הוויסקי, בדומה ליין, נוצרה קטגוריה מסקרנת וסקסית שכולה עולם חדש: באוסטרליה מייצרים את הסינגל מאלט השווה בייקרי היל. בבלגיה

    תמצאו את Belgian owl שהוא סינגל מאלט צעיר אמנם אבל מבטיח, באנגליה מזקקת סנט ג'ורג' עושה פלאים ובצרפת גלן ארמור וקורנוג מובילות וויסקי חלק ומעודן.

     

    בהודו החמה מייצרים סינגל מאלט נחשב עד מאוד בשם פול ג'ון והטלסינגטון שמגיע מליכטנשטיין הוא שם דבר. וויסקי טוב מזוקק גם בניו-זילנד ואפילו בשבדיה. הטיוואנים מובילים כבר שנים את הדירוג בתחרויות הוויסקי עם קבאלן סוליסט (kavalan solist) המיוחד שמתמחה בפינישים מלטפים ומלאי עניין ועם סינגל מאלט קינג קאר הנחשב למשובח במחיר מצויין. בוויילס נודעה מזקקת פנדרין (penderyn) בוויסקי הנקי והמאוזן שלה (כמעט כמו בג'ין המעולה שווה מאוד לשים עליו יד אם אתם בלונדון).

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

    ואי אפשר בלי קשר ישראלי - בחודשים האחרונים, ממש מתחת לאף שלכם, קורמת עור וגידים מזקקת הוויסקי הישראלית הראשונה. כן כן, איך לא חשבו על זה קודם. אז זהו, שחשבו והרבה, אלא שהקשיים, הדרך הארוכה, תהליך היישון הממושך וגם שמועות על מים קשים הכניעו רבים.

     

    קבוצת צעירים משוגעים לדבר, חדורי להט ותשוקה החליטו להרים את הכפפה ותוך חצי שנה מהיום, תקום פה מזקקת מילק אנד האני (milk and honey) שבחזונה סינגל מאלט ישראלי מעולה וכשר, בן 6 לפחות שיזכה ויהפוך לשגריר שמח בעולם. לצורך ייצור הסינגל המאלט העברי הראשון, חברה החבורה למאסטר דיסטילר ג'ים סוואן, ממזקקת מנדרין (penedryn) הוולשית שכבר הזכרנו. עד שהסינגל מאלט יהיה מוכן, יפתחו שם 'וויסקי שקוף', תזקיק שלא עובר יישון בחביות עץ כלל וכן ליקרים מפירות הארץ.

     

    אם תרצו לקחת חלק להיות הבעלים הגאים של בקבוק עתידי מהחביות הראשונות, אתם מוזמנים להיכנס לאתר המימון האינטרנטי אינדיגוגו, שם מציעים בעלי המזקקה שלל אופציות לסיוע במימן המיזם, כמו למשל סיבוב וויסקי מסביב לעולם או חבית שלמה בתמורה לאי-אילו דולרים. המשקיעים מבטיחים לעמוד בהבטחות גם אם לא ישיגו באמצעות האתר את מלוא הסכום.

     

    עד שיהיה כאן וויסקי ציוני, נחזור אל המזקקות שהיו חלוצות בדרכן במקומות אחרים בעולם. אחרי שהתעכבנו ארוכות באירלנד וסקוטלנד, מולדות וויסקי מובנות מאליהן, הגיע הזמן לנדוד גם אל קנדה ויפן, יצרניות וויסקי ותיקות למדי שמזקקותיהן מציעות וויסקי בעל אפיונים ייחודיים. בסוף מחכה גם הפתעה שווה.

     

    תקציר הפרקים הקודמים:

    סינגל'ס: 5 וויסקים עלומים ומעולים

    אוהב להתערבב: 5 בקבוקי וויסקי סקוטי

    מסיבת מאלט: וויסקי בלנדד מאלט

    ויסקי אירי: 5 בקבוקים מומלצים

     

    1. קראון רויאל / קנדה

    נוצר לראשונה ב-1939 לציון ביקורם המלכותי בקנדה של המלך ג'ורג' השישי והמלכה אליזבת ובעיני הוויסקי הקנדי המוצלח ביותר שבין המזקקות המסחריות.

     

    מכיל 50 סוגי מאלט שונים ועובר יישון בחביות אלון לבן, מה שמעניק לו מרקם עגול ורך וסיומת חלקה ופירותית, שעושה נעים. וויסקי כיפי ומתחנף. בחו"ל שווה לחפש אחר קראון מייפל פיניש, שהוא עמוק ומתוק אפילו יותר ובעל צבע ענבר נהדר. 200 שקלים.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    2. קנדיאן קלאב / קנדה

    ווקר, מייסד הוויסקי הזה, בכלל התחיל מייצור של חומץ תפוחים בחנות המכולת הקטנה שלו שבדרויט, לפני כמעט 200 שנה. בשנת 1858 הוא עבר באופן רשמי לייצור וויסקי וב-1859 העביר את המזקקה לגדה השנייה של נהר דטרויט - לקנדה, שם זכה הוויסקי להצלחה כבירה.

     

    ל-"קנדיאן קלאב" טעם חלק שאופייני לו וסיומת ארוכה ומהנה. כבר אז, באמצע המאה ה-19, הוא יושן במשך 6 שנים לפחות, מה שנחשב חידוש מהפכני. מתקתק אבל רענן, בולטים בו טעמי קינמון ואגוזים קלויים שמובילים מרקם נעים עד לסיומת שבולטת בה מתיקות של רום. 180 שקלים.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    3. יאמאזאקי 12 / יפן

    ביפן מייצרים וויסקי כבר משנת 1870 ומזקקות מסחריות החלו לייצר שם רשמית כבר ב-1924 . עד היום, למרות פריחתן של מזקקות הבוטיק, 2 הענקיות הן סאנטורי וניקה, שתוצרתן זמינה גם בישראל.

     

    באופן אישי, יאמאזאקי הוא אחד האהובים עליי, סינגל מאלט מורכב שעובר יישון בשלושה סוגי חביות עץ אלון : אמריקאי, יפני וספרדי ששימש ליישון שרי. כל חבית נותנת את מה שהיא טובה בו והתוצאה עשירה ומעניינת, מלאת רבדים שמתפתחים בפה. חובה להכיר. 550 שקלים.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    4. ניקה פיור מאלט/ יפן

    וויסקי יפני מקסים שנתון בבקבוק 500 מ"ל נקי מינימליסטי, רמז לטעמו. תערובת של סינגל מאלטים מיפן ומהאי איילה בסקוטלנד יוצרים וויסקי בעל אף פירותי מזמין שטעמו קשוח, מעושן ורב רבדים עם סיומת חלקה ועשירה.

     

    שווה לחפש בחו"ל אחר שאר המהדורות ממזקקת ניקה ובמיוחד אחר ניקה טקצורו 12. כ-350 שקלים.



     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    5. בלאק ראם/ בולגריה

    בצמוד לסינית האהובה עליי (לונג סנג, אלנבי 15, תל אביב) פתחו חנות משקאות חדשה (ספקטור משקאות, אלנבי 17) שהמבחר בה מסחרר וההפתעות רבות.

     

    מהמדף קרץ לי בקבוק פלאסק שטוח, שעליו מדבקה של ראם ופקק ירוק נוסטלגי. הייתי חייבת לקנות אותו וחצי שעה אחרי, טעמתי וויסקי חלק וקליל, שהוא תערובת של מאלטים שונים ומשונים, המעורבבים במזקקה בולגרית. קל מאוד ונעים, הוא יהפוך יופי של וויסקי לקיץ (על הרבה ג'ינג'ר אייל) וגם בסיס לקוקטיילים רזים. 99 שקלים.

     

     

     (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)


    פורסם לראשונה 17/12/2013 18:25

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "קנדה קן דו איט: וויסקי מסוף העולם"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים