שתף קטע נבחר

חשבון הסלולר הוזל בעיקר למשתכרים גבוה

הלמ"ס: בשנים 2010-2012 ההוצאה החודשית על החזקת טלפון סלולרי ירדה מ-390 שקל בממוצע לחודש למשק בית ל-311 שקל. עם זאת, ההוזלה הורגשה יותר בקרב בעלי ההכנסות הגבוהות - בעשירון העליון הצטמצמה ההוצאה ב-34%, בשעה שבעשירון החמישי הצטמצמה ב-16% בלבד

בשנים 2010-2012 ירדה ההוצאה החודשית על אחזקת טלפון סלולרי בישראל, מרמה ממוצעת של 390 שקל בחודש למשק בית לרמה ממוצעת של 311 שקל בחודש למשק בית. כך עולה, מנתונים שפרסמה היום (ד') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס).

 

 

אולם, מחלוקה לעשירוני הכנסה עולה כי ההוזלה הורגשה יותר בקרב בעלי ההכנסות הגבוהות: בעשירון העליון הצטמצמה ההוצאה ב-34%, בעוד שבעשירון החמישי היא הצטמצמה ב-16% בלבד ובעשירון התחתון ב-22%.

 

מגמה זו הובילה לכך שבעוד שבשנת 2010 הייתה ההוצאה החודשית על טלפון סלולרי גבוהה יותר ככל שעולים בסולם השכר, נכון לסוף 2012 משלמים משקי בית בעשירון ה-6 יותר מכל משקי הבית האחרים - 362 שקל בחודש.

 

הוצאות משקי בית על סלולרי לפי עשירוני הכנסה נטו:

נתונים: הלמ"ס

 

על פי נתוני הלמ"ס, ההוצאה החודשית על טלפון סלולרי עולה ככל שעולים בסולם השכר, מהעשירון התחתון ועד לעשירון השישי. מאותה נקודה מתחילה ההוצאה החודשית לרדת, כאשר משקי בית בעשירוני השכר 7-10 משלמים פחות ממשקי בית בעשירוני השכר 4-6.

 

אז מדוע בעלי ההכנסות הגבוהות משלמים פחות מבעלי הכנסות בינוניות? בלמ"ס מציינים כי ניתן להסביר את העובדה בכך שבעשירוני השכר הגבוהים יש שיעור גבוה של עובדים שחשבון הטלפון שלהם משולם על ידי מקום העבודה. עם זאת, קיים ספק אם גורם זה יכול להסביר את השינוי שחל ביחס בין הוצאותיהם של בעלי הכנסה גבוהה להוצאותיהם של בעלי הכנסה בינונית. 

 

הנתונים אודות ההוצאה החודשית ב-2012 מושפעים במידה מסוימת גם מהרפורמה בשוק הסלולר, שהחלה לתת את אותותיה במאי 2012, עם כניסתן של חברות חדשות לשוק אשר הציעו מחירים מופחתים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים