שתף קטע נבחר

ירידות בת"א; אלקטרה צריכה נפלה ב-9.3%

מדד ת"א 25 ירד ב-0.3%. לאומי פרטנרס מכרה את כל אחזקותיה (9%) באלקטרה צריכה. מניית אי.די.בי אחזקות טפסה ב-25% במחזור ענק לאחר ההכרעה על העברת השליטה בתאגיד

המסחר בבורסת ת"א ננעל (ב') בירידות במדדים המובילים, כשתשומת הלב מופנית במקביל לתחילתו של שבוע המסחר בשווקים הבינלאומיים. מחזור המסחר עמד על 1.45 מיליארד שקל.

  

המסחר בבורסות של ניו יורק נפתח גם במגמה מעורבת, בעוד שמוקדם יותר הבוקר ננעל ננעל המסחר בבורסות אסיה המרכזיות במגמה שלילית, עם ירידות חדות בבורסה של טוקיו.

 

מדדי מניות

מדד ת"א 25 ירד ב-0.29% ל-1,319.64 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-0.1% ל-1,207.56 נקודות, מדד הבנקים עלה ב-0.34% ל-1,296.68 נקודות ומדד נדל"ן עלה ב-0.5% ל-384.57 נקודות.

 

ברקע המסחר

אורי גרינפלד וגיא בית אור מבית פסגות כותבים בסקירה השבועית שלהם כי עליית התשואות בישראל לקראת מיצוי. "לעליית התשואות באפיק הממשלתי ישנן שתי סיבות עיקריות: עליית התשואות בארה"ב ושינוי בציפיות השוק לגבי מדיניות הריבית של בנק ישראל. בשני המקרים אנו מעריכים כי הלחצים להמשך עליית התשואות נמוכים באופן יחסי כך שהמגמה שנרשמה בשבועות האחרונים לא צפויה להמשך, בטח שלא בעוצמות האלו", אומרים גרינפלד ובית אור.

 

במיטב-דש מציינים כי מרווחי האג"ח הקונצרניות ירדו במקצת בשבוע שעבר, בעיקר בזכות ירידות שערים חדות יותר של האג"ח הממשלתיות. "מאז שהחלו ירידות שערים באפיק האג"ח הממשלתי וההקונצרני, הירידות פגעו יותר באג"ח בדירוגים גבוהים. לעומת זאת, האג"ח בדירוגים נמוכים שמושפעות מעליות שערים בשוק המניות, הציגו ביצועים עודפים. התפתחות זו די נדירה בשוק הקונצרניות המקומיות בו בדרך כלל ירידות שערים פוגעות בעיקר באג"ח החלשות יותר. במצב שנוצר אנו מעדיפים להגדיל את החשיפה לאג"ח בדירוגים הגבוהים על חשבון האג"ח המסוכנות יותר", אומרים במיטב דש.

 

שוק האג"ח

מעלות העלתה את דירוג האג"ח של שיכון ובינוי מרמת A לרמה של +A, בתחזית יציבה. חברת הדירוג מנמקת את העלאת הדירוג בהערכה כי "הקבוצה תמשיך לשמור על מיצוב עסקי גבוה בתחומי הליבה , קבלנות הבנייה והתשתיות בישראל וחו"ל ויזמות הנדל"ן בישראל. זאת לצד המשך ניהול איכותי . כמו כן משקפת ההעלאה את המשך הביצועים התפעוליים הטובים, זאת על אף מגמות המתרחשות באפריקה בשנים האחרונות המקשות על פעילות השחקנים השונים בשוק זה".

 

הוצאת אג"ח ט' של מבני תעשיה ממדדי תל בונד 40 ותל בונד 60 הובילה בשלב הנעילה של אתמול להיצע של כ-50 מיליון שקל ששו תעודות הסל לאג"ח זו ולביקוש מצרפי בהיקף זהה ליתר סדרות האג"ח באותם שני מדדים.

 

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין אישר אתמול את העברת השליטה באי.די.בי לידי קבוצת אלשטיין-בן משה במסגרת הסדר הנושים. בשלב זה עדיין לא ברור אם קבוצת גרנובסקי דנקנר תגיש ערעור על ההחלטה. החברות מקבוצת אי.די.בי, ובהן דסק"ש, כלל ביטוח, סלקום, שופרסל, וגיוון נסחרו על רקע ההחלטה. בתגובה, מניית אי.די.בי אחזקות טפסה ב-25% במחזור ענק.

 

שוק המניות

לאומי פרטנרס מכרה את כל אחזקותיה באלקטרה צריכה (נפלה ב-9.3%) - מדובר ב-9% ממניות החברה, עליהם קיבלה במכירה כ-90 מיליון שקל. לאומי פרטנרס נכנסה להשקעה בחברה כשהיתה עדיין פרטית באפריל 2010, ברכישה של 10% מהחברה, ואחריה נכנסו גם פסגות ועמיתים, כאשר שנה אח"כ הונפקה החברה בהובלת לאומי פרטנרס. בהנפקה דוללה לאומי פרטנרס ל-9%. מאז המניה ירדה משמעותית והתאוששה בשנה האחרונה. לאומי פרטנרס השקיעה 95 מיליון שקל, ומכרה ב-90 מיליון שקל, כשבדרך היא גוזרת דיבידנדים בהיקף של כ-20 מיליון שקל. בנוסף גזר הבנק עמלות לא קטנות על חלק מהמלכים שהוביל. 

 

בעקבות אישור בית המשפט של הסדר הנושים באי.די.בי אחזקות והעברת השליטה בתאגיד, תהפוך אחזקות לשלד בורסאי תוך שבועות ספורים - ולמרות זאת מזנקת המניה היום בת"א בלמעלה מ-25% (נכון לשעה 14:45) ובמחזור גבוה. סיבה לכך היא ככל הנראה סגירת שורט יומי (הימור כנגד מחיר המניה) שמבצעים סוחרים המחזיקים במניה. ההערכה היא שמחר תחל המניה לרדת במהירות לערכה הכלכלי (כ-10 אגורות למניה), ולכן אנחנו מומלץ למשקיעים להימנע מלהחזיק מניה זו (וממי שמחזיק במניה, למכור אותה עוד היום).

 

"ארז ויגודמן עשוי מהחומר הנכון לנהל את טבע במקומו של ג'רמי לוין", כך כתב בני לנדא במכתב לבעלי המניות של ענקית הגנריקה הישראלית. לפי דיווח בבלומברג, בעלי המניות בטבע, ובראשם לנדא דוחקים במשקיעים למנות כבר בחודש הקרוב את ארז ויגודמן, מנכ"ל מכתשים אגן כיום. ויגודמן הוא המועמד המועדף על הדירקטוריון במקומו של ג'רמי לוין שפוטר לפני כחודשיים, אם כי ההצבעה על המינוי טרם בוצעה.

 

קמטק מחזירה את המייסד לתפקיד המנכ"ל. בעקבות הודעת המנכ"ל הנוכחי רועי פורת על התפטרותו, החליט הדירקטוריון למנות במקומו את רפי עמית, היו"ר ואחד ממייסדי החברה - ספקית פתרונות לתעשיות המוליכים למחצה והמעגלים המודפסים. עמית שימש בתפקיד המנכ"ל עד לחודש אוגוסט 2010, ומאז עבר לעמוד בראשות הדירקטוריון. בתוקף תפקידו כיו"ר ניהל עמית בשנים האחרונות את מהלך ההתרחבות של החברה באסיה.

 

החברות אלקטרה ושיכון ובינוי חתמו על הסכם מימון לפרויקט האגירה השאובה "מעלה גלבוע" בהיקף כ-1.8 מיליארד שקל. חברת פי.אס.פי, שהינה הזכיין של הפרויקט, והמוחזקת בחלקים שווים על ידי אלקטרה ושיכון ובינוי, חתמה על הסכמי המימון לפרויקט, שהיקפו הכולל מוערך ב-2.2 מיליארד שקל.

 

שותפות הגז הטבעי לווייתן, בבעלות נובל אנרג'י האמריקאית, רציו, ודלק קידוחים ואבנר מקבוצת דלק, חותמת על חוזה ראשון לייצוא גז מישראל. מדובר בחוזה מכירה לרשות הפלסטינית של כ-0.2 מיליארד מ"ק (BCM) גז טבעי לשנה ולתקופה של 20 שנה (הכמות הסופית של המכירה תנוע בין 4 ל-4.7 מיליארד מ"ק לכל התקופה). הרשות מתעתדת להשתמש בגז הטבעי לצורך הפעלת תחנת כוח שאמורה לקום בשטחה. שווי החוזה נאמד בכמיליארד דולר.

 

חברת אורמת, שמתמחה בהקמת תחנות כוח גיאו־תרמיות, החליטה להתנתק מחברת החשמל וחתמה על חוזה מול חברת סולארפאוור להקמת מתקנים לייצור חשמל מאנרגיית השמש. על פי הערכות עלות הקמת המערכות תעמוד על 7–8 מיליון שקל, והספק הייצור של המערכות הסולאריות יגיע ל־1.2 מגה־ואט, שרובו ישמש לצריכה עצמית של אורמת.

 

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, עשוי לטרפד את עסקת המיזוג בין כור לדסק"ש. כך עולה מהתנגדות להסדר פשרה בתביעה ייצוגית שהוגשה נגד העסקה, אשר אישורה היה עשוי לסלול את הדרך למיזוג. בהתנגדות להסדר שבו תדון השופטת רות רונן מבית המשפט המחוזי בת"א ביום רביעי טוען וינשטיין כי הפשרה "אינה ראויה, הוגנת וסבירה".

 

אחרי הפסקה של יותר משנתיים, דירקטוריון חברת פז-נפט אישרה אתמול חלוקת דיבידנד של 250 מיליון שקל לבעלי המניות. חלקו של בעל השליטה בחברה, צדיק בינו המחזיק ב-33.55% מהון המניות יסתכם ב-84 מיליון שקל. הדיבידנד הוא בהיקף של כ-24.6 אגורות למניה, כך שמדובר בתשואת דיבידנד שנתית של כ-4.4%.


פורסם לראשונה 06/01/2014 10:13

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים