שתף קטע נבחר

הבורסה נסגרה בירידות; ת"א 100 ירד ב-1.7%

ת"א 25 איבד 1.5% ומדד והביומד צנח ב-4% - על רקע הירידות החדות בבורסות העולם בשישי; רק 4 מניות במדד ת"א 100 לא סיימו בטריטוריה השלילית - בזק, גיוון, מנורה וסיליקום

המסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב נסגר היום (א') בירידות שערים חדות, בעקבות המגמה השלילית בבורסות העולם בסוף השבוע האחרון.

 

מדדי מניות

מדד ת"א 25 ירד ב-1.49% ל-1,302.37 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-1.70% ל-1,199.12 נקודות, מדד נדל"ן ירד ב-1.56% ל-373.50 נקודות, מדד הבנקים ירד ב-0.40% ל-1,305.3 נקודות.

 

ברקע המסחר

בהלמן אלדובי מציינים כי בשלב זה נתוני המאקרו בארה"ב טובים, אך לא מספיק בכדי לשמש "תירוץ" טוב לראלי נוסף, דבר אשר מגביר את הלחץ על השווקים. כמו כן, עונת הדוחות אינה מביאה עימה בשורה בשלב זה כאשר חלק לא מבוטל מהחברות מורידות את תחזית ההכנסות לשנה הקרובה. "לא להגדיל חשיפה בשווקים מתעוררים", כותבים בהלמן.

 

הירידות נרשמו בבורסות בארה"ב ובאירופה בשישי האחרון, עם החשש הגובר מזעזוע בשווקים המתפתחים. הנתון המרכזי שבעקבותיו החלו הירידות החדות בשווקים בשישי הגיע מסין, שם הראה מדד מנהלי הרכש שעורך HSBC על ירידה מפתיעה בינואר לשפל של חצי שנה, ל־49.6 נקודות, לעומת 50.5 נקודות בדצמבר. ככלל, נתון מתחת ל־50 נקודות מראה על התכווצות הסקטור.

 

בעקבות זאת מדדי 500 S&P ודאו ג'ונס רשמו את הנפילה היומית החדה ביותר מאז יוני 2012, ו"מדד הפחד" (VIX) קפץ ב־31% - הזינוק היומי החד ביותר מאז הפיגוע במירוץ המרתון של בוסטון באפריל האחרון. מדד דאו ג'ונס ירד בשישי ב־2% והשלים ירידה של 4.2% מתחילת 2014. מדד 500 S&P ירד ב־2.1%, והשלים ירידה של 1.2% מתחילת השנה. מדד נאסד"ק סיים את המסחר בירידה של 2.2%, ושל 1.2% מתחילת השנה.

 

אורי גרינפלד, מנהל מחלקת מאקרו בפסגות, אינו חושב שהירידות בשווקים העולמיים משקפים מגמה ארוכת טווח. "מי שחיפש סימן לכך שהשווקים מחכים למימוש קיבל אותו בשבוע שעבר כאשר שיהוק של ארגנטינה סימל למשקיעים על סיומה (הזמני) של סעודת ה- Risk On והוביל לפיחותים חדים במטבעות השווקים המתעוררים ולמימושים בכל אפיקי הסיכון בעולם. מדד ה-S&P 500 ירד בחמישי-שישי ב-3% והתשואה ל-10 שנים הגיעה לרמה של 2.72%. האם מדובר בסופה של המגמה החיובית בשווקים? כנראה שלא. תיקון הוא מהלך טבעי בשוק שעלה ב-11.5% בארבעת חודשים האחרונים. מכיוון שהשיפור בכלכלה האמריקאית והאירופית צפוי להמשך גם במהלך השנה הקרובה שוק המניות צפוי להערכתנו להמשיך ולעלות לאורך זמן", אומר גרינפלד.

 

"שוק המניות העולמי ירד בשיעור של 3.28% מתחילת ינואר, בעוד ששוק המניות הישראלי עלה ב-1.13% מתחילת החודש, נכון לסוף השבוע שעבר. אפקט ינואר מסתמן כרגע כדפקט ינואר, וניתן לומר שהתיקון שכולם חיכו לו התחיל", כך אומר היום ארז צדוק מקרנות אביב.

 

"הסיבות לתיקון רבות, החל מחששות להמשך צמצום תוכנית הרכישות של הפד, חששות מהמתרחש בשווקים המתעוררים, מהקשיים הכלכליים או אי היציבות הפוליטית ועוד. אבל האמת היא שהכל תירוצים וההסבר האמיתי הוא שהפחד עלה סוף-סוף על תאוות הבצע. שאלת מיליון הדולר היא כמה זמן התיקון יימשך ובאיזה רמת מחירים תאוות הבצע תתגבר על הפחד. מכיוון שזה עלול לקרות כבר השבוע, טוב יעשו משקיעים לטווח ארוך אם יתחילו לאתר הזדמנויות ולנצל את הירידות כדי להתחיל לקנות באופן מדורג ומדוד. למשקיעים לטווח קצר מומלץ לחכות עוד עד שיזהו חזרה למגמת עלייה, אם כי תנודתיות גבוהה במיוחד עשויה להקשות עליהם ועל הרווחיות שלהם", מוסיף אביב.

 

מדדי המניות

פריגו הודיעה הבוקר שקיבלה אישור סופי מה-FDA לגרסה הגנרית של Prandin בטבליות של 1מ"ג ו-2מ"ג. ה-Prandin נועד לתמיכה בתזונת חולי סוכרת מסוג 2. היקף המכירות השנתיות של התרופה עומד על 250 מיליון דולר.

 

כיל קרובה לשיתוף פעולה עם אלאנה הקנדית. השתיים נמצאות במגעים לפיתוח מכרה אשלג באתיופיה. כך, על פי בלומברג. אלאנה כבר גייסה כ-85 מיליון דולר במטרה לפתח את מכרה האשלג באתיופיה, כאשר לפני מספר חודשים הגיע מנכ"ל החברה לתל אביב לשוחח עם סטפן בורגס בנוגע לפיתוח המכרה.

 

טבע ואקטיב ביוטק הודיעו בשישי כי הן מחויבות לתוכנית הפיתוח הקליני של תרופת ה-NERVENTRA (לקווינימוד) לטיפול בטרשת נפוצה; זאת, בעקבות הודעת הוועדה האירופית להערכת תרופות (CHMP) של הסוכנות האירופית לתרופות (EMA) על מתן חוות דעת שלילית לטיפול בטרשת נפוצה התקפית-הפוגתית.

 

בעלי המניות של גיוון אימג'ינג, ובראשם אלרון (20.57%) ודסק"ש (14.27%), אישרו באסיפה ביום שישי את מכירת החברה לקובידיאן (Covidien).


פורסם לראשונה 26/01/2014 10:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים