שתף קטע נבחר

כאוס תחבורתי בלונדון בגלל שביתה ברכבת

3 מיליון נוסעים מדי יום ברכבת התחתית הגדולה בעולם. פיטורים בגלל "מודרניזציה" השביתו אותה היום, והמונים הגיעו לעבודה ברגל או באופניים

מיליוני תושבים בלונדון מתמודדים היום (ד') עם כאוס תחבורתי, על רקע שביתה בת 48 שעות שהכריזו אנשי הרכבת התחתית בעיר במחאה על הכוונה לפטר עובדים ולסגור משרדי כרטיסים.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

עובדים המשתייכים לשני איגודי העובדים המרכזיים החלו את השביתה אתמול בלילה, והבוקר, בשעה שבה המוני עובדים ניסו להגיע למחוז חפצם, נאלצו התושבים להתמודד עם עיכובים ארוכים בשל העובדה שכל האוטובוסים והרכבות היו עמוסים לעייפה. הכאוס התחבורתי הזה בא בשעה שרוחות עזות מנשבות בלונדון, כחלק ממזג האוויר הסוער הפוקד את בריטניה.

 

מחכים בתור לאוטובוס, היום בלונדון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מחכים בתור לאוטובוס, היום בלונדון(צילום: EPA)
 

מערכת הרכבות התחתיות הוותיקה והגדולה בעולם, המשרתת יותר משלושה מיליון נוסעים ביום, תפעל בצורה מצומצמת מאוד עד מחר בערב. רק מעטים הצליחו להידחס היום לרכבות הבודדות שכן פעלו, והמשטרה נערכה בכוחות גדולים בתחנות רכבת מרכזיות כדי לשמור על הסדר בשל התורים הארוכים. למרות זאת נרשמו כמה דיווחים על הפרות סדר. אלפים עשו דרכם לעבודה באופניים, והספורטיביים יותר אף רצו למקומות העבודה שלהם מהפרברים - ברגל. בנהר התמזה הוגברה פעילותן של הסירות.

 

לורן סוויני סיפרה כי הדרך שלה לעבודה, שנמשכת בדרך כלל כשעה, מתארכת הפעם בכ-30 דקות. "זה מעצבן, אבל אני יכולה להבין למה הם שובתים", הסבירה.

 

מיליונים נאלצו לצעוד מרחקים ארוכים במקום לנסוע ברכבת (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מיליונים נאלצו לצעוד מרחקים ארוכים במקום לנסוע ברכבת(צילום: רויטרס)

 

שני איגודי העובדים הגדולים בתחבורה הציבורית בלונדון הכריזו על השביתה במחאה על תוכנית הנהלת הרכבת התחתית לפטר כאלף עובדים ולסגור משרדי כרטיסים כחלק מתהליך מודרניזציה העובר על מערכת התחבורה במטרופולין. שביתה נוספת אמורה להתחיל בשבוע הבא, ולהימשך מ-11 בפברואר עד 14 בחודש.

 

זה היה יומם של השובתים, אבל גם יומם הגדול של האופניים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
זה היה יומם של השובתים, אבל גם יומם הגדול של האופניים(צילום: EPA)

 

ראש העיר לונדון, בוריס ג'ונסון, ואחד מראשי איגודי העובדים, בוב קרואו, החליפו האשמות על רקע השביתה. שירותי הרכבת פחתו ב-70%, וקרואו אמר: "זה משקף את זעם העובדים על הניסיון לכפות דברים באמצעות קיצוצים במשרות, שירותים ובטיחות". הוא הדגיש כי איגודי

העובדים עדיין נכונים לנהל משא ומתן עם ראש העיר ג'ונסון כדי לפתור את המשבר. ג'ונסון מצדו האשים את האיגודים כי הם "מכוונים אקדח לראשיהם של תושבי לונדון". הוא אמר כי הוא מכבד את זכות האיגודים לייצג את העובדים, אולם הבהיר כי תוכנית המודרניזציה תימשך.

 

ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון תקף בטוויטר את נהגי הרכבות השובתים, ואמר כי השביתה "מבישה וגורמת סבל למיליונים מתושבי לונדון". לשכת המסחר של לונדון אמרה כי שביתה חוזרת עלולה לפגוע בתדמיתה של לונדון כעיר מודרנית יעילה ולהשפיע על ההשקעות בה לטווח הארוך. בהתבסס על נתונים משביתות קודמות, שנערכו ב-2010, היא קבעה כי שתי השביתות של האיגודים עלולות לעלות ללונדון כ-326 מיליון דולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
נוסעים על אופניים, הבוקר בלונדון
צילום: EPA
מומלצים