שתף קטע נבחר

המדינה ה-17: סקוטלנד אישרה נישואי גייז

הפרלמנט הסקוטי אישר ברוב מוחץ נישואים חד-מיניים חרף התגדויות אנשי הדת במדינה. "מכה לחברה", תיאר את החוק איש דת מהברית האוונגליסטית

סקוטלנד הפכה למדינה ה-17 שנתנה אור ירוק לנישואים חד-מיניים חרף התנגדותם של ארגוני הדת במדינה. הפרלמנט הסקוטי אישר אתמול (יום ג') ברוב מוחץ את ההצעה: 105 מחוקקים הצביעו בעד החוק ורק 18 התנגדו לו. הממשלה ציינה לאחר קבלת ההחלטה כי כעת תיסלל הדרך לשוויון זכויות מלא בין כל אזרחי המדינה. עד כה, זוגות חד-מיניים הוכרו על-פי החוק בסקוטלנד רק כשותפים.

 

עוד חדשות בעולם:

אייפון התלקח במכנסי בת 13 וגרם לה לכוויות

נגד פוטין: השר הנורבגי יגיע לסוצ'י עם בעלו

אחרי 70 שנה: הגולות של אנה פרנק נחשפות

 

הצעד הגיע בעקבות העברת החקיקה בבריטניה בשנה שעברה, שהתירה נישואים חד-מיניים בחודש מרס. להצעת החוק התנגדו אנשי הדת במדינה המשויכים לכנסייה הקתולית ולכנסייה הפרסביטריאנית. הם טענו כי העברת החוק מורידה ממשמעות מושג הנישואין בין גבר לאישה.

חוגגים בסקוטלנד (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חוגגים בסקוטלנד(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

אחד מאנשי הדת מארגון הברית האוונגליסטית, פרד דרומונד, תיאר את המהלך "פיקציה חוקית" ו"מכה לחברה", וטען כי סקוטלנד מעבירה מסרים שגויים על נישואין וסוגיות משפחתיות בתקופה שבה היא מעוניינת לקבל עצמאות. על-פי החוק שהועבר, כנסיות לא יאולצו לקיים טקסי נישואין של זוגות חד-מיניים.

 

שר הבריאות בסקוטלנד, אלכס ניל, אמר כי "הזכות שזוגות חד-מיניים יוכלו להביע את אהבתם ואת מחויבותם

 בנישואין צריכה להיות חופשית". הוא הוסיף כי "נישואין הם תוצאה של אהבה ואהבה תמיד הייתה ליבת ההחלטה הזו". פעילים מהקהילה הגאה במדינה שמחו על ההחלטה ואמרו כי מדובר ב"אבן דרך ללסביות, להומואים, לביסקסואלים ולטרנסג'נדרים במסע לקבלת שוויון זכויות מלא". הם שיבחו את מאמצי הממשלה להקדים את ההסכם, שהיה אמור לעלות לדיון רק ב-2015.

 

"זהו רגע אמוציונלי מאוד להמון אנשים שגדלו במדינה שבה אדם בעל נטייה מינית נחשב לפושע עד לשנת 1980", אמר טום פרנץ', מתאם המדיניות של הארגון לשוויון זכויות. כעת נמנית סקוטלנד עם הרשימה ההולכת ומתארכת של המדינות המתירות נישואים חד-מיניים, בהן ארצות הברית, מכסיקו, שווייץ, בריטניה, ברזיל, אורוגוואי, ניו זילנד וצרפת. המדינה הרביעית בממלכה הבריטית, צפון אירלנד, הצהירה כי לא תביא להצבעה הצעת חוק מסוג זה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
גאים בחוק החדש
צילום: רויטרס
מומלצים