שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    בלוז ללוז: עוגיות קנטוצ'יני
    זה התחיל בשקית אגוזים יתומה והסתיים בעוגיות טוסקניות מפוארות: רותי קינן מכינה קנטוצ'יני פריכים ומשובצים באגוזי לוז. במילה אחת: בראביסימו

    לפעמים, החיים נותנים אגוזים דווקא למי שיש לו שיניים, השאלה היא מה הוא עושה איתם. אני הכנתי עוגיות, שתמיד נחמד להחזיק בצנצנת ולנשנש לצד הקפה או התה.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    הכול התחיל בשקית של אגוזי לוז טבעיים שנקנתה בט"ו בשבט, נטעמה ונדחתה - האגוזים פשוט לא נעמו לנו כמו שהם. ויש לכך סיבה טובה - אגוזי לוז זקוקים לקלייה או אפייה מסיבית לפני האכילה, וגם לא יזיק להסיר מהם את הקליפה החומה שטעמה עצי ולא נעים. באופן טבעי הם עברו לשמש חומר גלם במטבח, ושם נחו מול עיני עד שנחה עלי רוח האפייה.

     

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    זה קרה כשנזכרתי בעוגיות הקנטוצ'יני האיטלקיות, אלה שיש לי חולשה מיוחדת אליהן, והסיבה היחידה שאינן מצויות דרך קבע במזווה שלי - היא שהן

    פשוט לא מספיקות להגיע אליו. באיטליה, ובעיקר בטוסקנה, מכינים אותן מכל סוגי האגוזים, אבל הכי מסורתיות מכילות תמיד אגוזי לוז. העוגיות האלה נאפות פעמיים - פעם כעוגה מוארכת ולאחר מכן בפרוסות, אבל בסך הכול הכנתן היא משחק ילדים.

     

    ובעניין אגוזי הלוז - שמם העברי הוא בעצם אילסרים, והם פרי של עץ הגדל בארצות שיכולות להבטיח להם קור חורפי אמיתי (ברור שלא אצלנו). ואלה בדיוק האגוזים שבהם מילאו את כיסינו בפסח, כשהיינו קטנים.

     

    לפני השימוש רצוי להסיר מהם את הקליפה החומה: קולים אותם בתנור בחום של 200 מעלות כ-5 דקות עד שהקליפה ניתקת מהם בקלות. מצננים מעט, מניחים על מגבת מטבח לחה, ומשפשפים. הקליפות פשוט ינשרו אל המגבת ואלה שנותרות דבוקות - לא נורא, לא מוכרחים להתעקש להסיר אותן. הן לא יפריעו לאפייה.

     

    עוגות קנטוצ'יני טוסקניות עם אגוזי לוז

    בעוגיות האלה האגוזים מקבלים שתי הזדמנויות קלייה: האחת באפייה הראשונה, כעוגה, ואחר כך - כשהעוגה נפרסת ונשלחת לתנור לקלייה נוספת.

     

    גיוון:

    אפשר להוסיף לתערובת 4 כפות קקאו במקום 1/4 כוס מהקמח. מתקבלות עוגיות שחומות, שהאלסרים בולטים בהם עוד יותר.

     

    המרכיבים לכ-60 יחידות:

    2 ביצים בחום החדר

    קורט מלח

    2/3 כוס סוכר

    1.5 כוסות קמח תופח

    קליפה מגוררת מלימון אחד

    1 כף מיץ לימון

    150 גרם אגוזי לוז קלופים

     

    אופן ההכנה:
    1. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה. מקציפים את הביצים עם המלח עד שמתקבלת קציפה בהירה.
    2. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת בהירה, תפוחה וסמיכה.
    3. מנפים את הקמח מעל תערובת הביצים. מקפלים בעדינות, ביחד עם הקליפה ומיץ הלימון, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
    4. מעבירים את התערובת לתבנית בכף ויוצרים שני "נקניקים" מוארכים. מרטיבים מעט את הידיים ומסדרים את הנקניקים כך שיקבלו צורה אחידה.
    5. אופים בתנור שחומם רמאש ל-180 מעלות כ-20 דקות או עד שהעוגות יציבות למגע. מוציאים מהתנור ומנמיכים את החום ל-150 מעלות. מעבירים את העוגות למשטח עבודה ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
    6. מחזירים את הפרוסות לתבנית ואופים עוד כ-15 דקות. מצננים היטב ושומרים בצנצנת סגורה.

     

     (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

     

    לכל הטורים של סיר שמח ושל רותי קינן

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    קנטוצ'יני טוסקניות עם אגוזי לוז
    צילום: shutterstock
    צילום: ירון ברנר
    רותי קינן
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים