שתף קטע נבחר

כמו אנטרקוט לשוקולדה: מנגל כהלכתו

שבת בבוקר. בזמן שאתם במיטה, רפי אהרונוביץ' כבר משמן את המנגל, שעליו יעלו שלל שיפודים ונתחי בשר אימתניים. סיפור שכולו אהבת בשר וגם מתכון של אנטרקוט צלוי בשוקולד

בהתקרב סוף שבוע שמשי אחד, לא מזמן, הועברה הודעה ברשת הסלולרית של חברותינו בזו הלשון: "שבת. ברביקיו". 2 מילים, שתי נקודות. יותר מזה לא היה צריך.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

הרשת נכנסה לדממת אלחוט למשך מספר שעות (מה שנדיר במחוזותינו), אך הייתה זו שלווה מדומה, הסוואה לשפע התרחשויות מאחורי הקלעים. אנשים לקחו החלטות רציניות ולעיתים הרות גורל בין ארוחה משפחתית עם המחותנים או בר בי קיו עם החברים. אנשי עסקים קיצרו נסיעות עבודה בחו"ל ועלו על המטוס הראשון חזרה ארצה ואחרים התחמקו באלגנטיות מהזמנות, אירוחים וטיולים.

 

מיום ד' עקבנו בעקביות אחר דיווחי מזג האוויר. תוכנית מגירה הוכנה מראש למקרה של התקפת גשם לא צפויה, שבעטיה נסתתר בבית ונכין חמין. שכן אצלנו, כשמדובר באוכל לא משאירים כלום ליד המקרה.

 

השבת הגיעה לבסוף ועל הבוקר יצאה ברשת תוכנית הפעולה: שעת הדלקת הגריל, שעת הוצאת הוודקה מהמקפיא, שעת התחלת הטעימות ותחילת הארוחה. ירדנו אפילו לרזולוציה של שעת הגשת הקינוח ואחרון חביב - במיוחד עבורי! - נקבעה שעת פיזור.

 

מנשנשים קצת לפני הבריכה (צילום: רפי אהרונוביץ')
מנשנשים קצת לפני הבריכה(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

הכל התנהל לפי התוכנית: מר ק' הסיק את הגריל וקרא לי להתקרב כשהכל מוכן. בהדרת קודש הידקתי את הסינר מסביב לכרסי והנחתי את כלי העבודה שלי לצידי. הרמתי כוסית ראשונה עם מר ק' לחגוג את תחילת האירועים וסתם לברך על מזלנו הטוב, כי אוכל, שתייה וחברים תמיד גורמים לנו רצון לברך. הנחתי על הגריל מספר שיפודי קוקי סן ז'אק מלופפים בבייקון.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

מספר דקות מאוחר יותר, שוב בירכנו עם וודקה והפעם על השיפודים. בול בזמן ולא במקרה, עם תחילת הטעימות, התייצב גם ד' השמן וזלל כמה דוגמיות של פילה טלה עם מלח גס, שהצליחו לגרום לו להפסיק לקטר על כמה עסקים הוא מפסיד כדי לחזור בזמן לאירועים שלנו. מיד הרגשנו צורך עז לברך - עם וודקה, בטח שעם וודקה - גם על זה.

 

אחרי מספיק ברכות וטעימות, הגיע הזמן גם להחליף את בקבוק המשקה שהתרוקן וגם להזמין את כולם לשולחן. זה מה שהכנו על הגריל: נתח סינטה מותן מחולק באמצע לשניים לאורך על מנת לקבל שני מלבנים קטנים יותר, היה המנה הראשונה. הוא הוברש מבחוץ בתערובת קייג׳ון פיקנטית ומלח ים, נצלה מכל ארבעת הצדדים ובכל זאת נשאר אדום ועסיסי באמצע ונפרס לאחר כבוד לפרוסות דקות.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

בינתיים חומם על הגריל שום קונפי מקולף שהתבשל מראש בשמן זית, עשבי תיבול ופלפל חריף ואת הכל יצקנו על הסינטות אחרי הפריסה.

 

מנה שנייה: צלעות טלה שנפרסו לעובי אצבע ונמרחו בתערובת נדיבה של חמאת בוטנים וממרח קארי אדום, מעורבבים ביחס של 10-90 לטובת הבוטנים ומושרים למספר שעות או לילה. מי שמכין בבית, חשוב שישים לב שלחמאה נטייה להיחרך. אצלנו, גם אלו שלא מחבבים קארי התנפלו על הצלעות. ולקינוח עלה נתח אנטרקוט מצופה שוקולד וצ'יפוטלה במשקל 2 קילוגרם.

 

הנה המתכון:

 

אנטרקוט מצופה בשוקולד ופלפל צ'יפוטלה מעושן

אל תחששו מהשוקולד, הוא בטל בשישים בטעם ומשאיר מתיקות עדינה ותו לא. מה שכן, במידה והרעיון מוצא חן בעינכם ניתן להכפיל את כמויות הרוטב ולצקת ממנו על הבשר גם בזמן הצלייה.

 

טיפ: את הפרוסות שלא מוכנות מספיק, מניחים לאחר הצלייה על הרשת התחתונה שקרובה לאש וצולים מספר דקות נוספות

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')
 

 

המרכיבים ל-4-8 סועדים:

2 ק"ג נתח שלם אנטרקוט

 

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר משובח

1 כף פלפל צ'יפוטלה מעושן (מגיע בצנצנות), קצוץ גס

1 כפית שטוחה מלח ים אטלנטי

2 כפות חומץ בלסמי

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב: ממיסים שוקולד בתוך באן מארי (כלי כפול עם מים רותחים) ומוסיפים את הצ'יפוטלה, החומץ והמלח. מערבבים מספר דקות עד להמסת השוקולד.
  2. מורחים את הנתח מכל הצדדים ומברישים היטב. משרים מספר שעות.
  3. צולים את הבשר: מניחים את הנתח על רשת שמרוחקת ממקור החום 40-50 ס"מ וצולים לאט במשך שעה עד שעה וחצי תוך שנותנים לו רבע סיבוב מדי 10 דקות.
  4. מוריד לקרש חיתוך ונותנים לבשר לנוח 10 דקות. פורסים במידת הרצויה.

 

 

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי אהרונוביץ'
אנטרקוט מצופה בשוקולד ופלפל צ'יפוטלה מעושן
צילום: רפי אהרונוביץ'
מומלצים