שתף קטע נבחר

מחקר: ריצות ממושכות - מקצרות תוחלת החיים

גם אתם התמכרתם לריצה? כדאי שתציבו לעצמכם גבולות. חוקרים אמריקנים גילו כי ריצות ממושכות של יותר מ-32 קילומטר בשבוע מקצרות את החיים. השערת החוקרים - ריצה ממושכת משנה את מבנה שריר הלב. כמה הם ממליצים לרוץ ברציפות בכל אימון?

לאחרונה נראה שכולם התחילו לרוץ. הרחובות והפארקים מלאים ברצים ובהתאם גם מתרבים אירועי הריצה השונים ברחבי הארץ, חלקם כוללים ריצות ארוכות במיוחד. אלא שמחקר חדש שנערך בארצות הברית מראה שריצות ממושכות מדי מסוכנות ואף מקצרות את תוחלת החיים.

  

על פי נתוני המחקר, מי שאינו מבצע פעילות גופנית, וגם רצי מרתון, שניהם בעלי תוחלת חיים נמוכה. אלו שכן נהנים מהיתרונות הבריאותיים של הריצה הם הרצים במידה בינונית, עד שעתיים-שלוש בשבוע. הסיבה לכך, לפי החוקרים, עדיין עלומה, אולם הסברה היא ששריר הלב משנה צורתו אל אצנים "כבדים", מה שגורם לבעיות לבביות. בהתאם לנתוני מחקרים נוספים מהעבר, ברור כי מופרכת הטענה הנושנה באשר לפעילות גופנית שלפיה "כמה שיותר - יותר טוב".

 

 

ריצת מרתון - לא בשביל כולם:

 

החוקרים מפנסילבניה שבארצות הברית הציגו את תוצאות המחקר בכנס הקרדיולוגי האמריקני השנתי שנערך השבוע בוושינגטון. במחקר נבדקו נתוניהם של 3,800 רצים, גברים ונשים, שגילם הממוצע היה 46. כ-70% מהרצים דיווחו על ריצה של יותר מ-32 קילומטר בשבוע.

  

הממצאים הראו כי אלה שרצו למחקרים הארוכים ביותר ובזמן הממושך ביותר היו בעלי תוחלת חיים קצרה בהשוואה לאנשים שלא עסקו כלל בפעילות גופנית. מנגד, תוחלת החיים הארוכה ביותר נמצאה בקרב אלה שהקפידו על ריצה כפעילות גופנית אך רצו פחות מ-32 קילומטר בשבוע.

  

הרצים מסרו מידע על שימוש במשככי כאבים מסוג NSAIDS (נוגדי דלקת לא סטרואידיים כמו איבופרופן ונפרוקסן), שנקשרו לסיבוכים בשריר הלב, וכן על שימוש באספירין שנחשב כמגן על הלב.

 

עוד דיווחו הרצים על גורמי סיכון למחלות לב כמו יתר לחץ דם, רמות גבוהות של כולסטרול, סוכרת, היסטוריה משפחתית של מחלות לב ועישון בעבר או בהווה, אך אף אחד מהגורמים הללו לא הסביר את תוחלת החיים הקצרה של הרצים למרחקים ארוכים.

 

שימוש בתרופות NSAIDS נמצא דווקא שכיח אצל אלה שרצו פחות מ-32 קילומטר בשבוע, כך שלא נמצא קשר בין התרופות לתוחלת החיים.

  

ד"ר מרטין מצומורה, קרדיולוג מצוות החוקרים, הסביר כי עדיין לא ברור מהו המינון הבריא של ריצה התורם להארכת החיים, וכאמור לא ברור עדיין מדוע דווקא ריצה ממושכת יותר מקצרת אותם. אחת האפשרויות שהועלו היא שהפעילות הגופנית המאומצת גורמת לשינוי במבנה הלב.

 

כך או כך, המליצו החוקרים שלא לרוץ יותר משעה בכל אימון.



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עדיין לא ברור מהו המינון הבריא של ריצה התורם להארכת החיים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים