שתף קטע נבחר

בית משפט בתאילנד הורה לרה"מ להתפטר

תאילנד שוב סוערת: ראשת הממשלה יינגלוק צ'ינוואט הואשמה בניצול סמכות כשמינתה בכיר מתוך "מניע נסתר". בית המשפט קבע כי הפרה את החוקה

בית המשפט החוקתי של תאילנד הורה היום (יום ד') לראשת הממשלה יינגלוק צ'ינוואט להתפטר מתפקידה לאחר שמצא אותה אשמה בניצול סמכותה והעמיקה את המשבר הפוליטי במדינה. בית המשפט הורה גם ל-9 משריה להתפטר בשל אישומים דומים.

 

עוד חדשות בעולם :

בחירות בדרא"פ: הדור "שנולד חופשי" מצביע

נחטפה בניגריה ונמלטה: 'לא היה לי זמן לפחד'

מת הגרמני שאסף יצירות שנבזזו מיהודים

 

יינגלוק הואשמה בניצול סמכותה בכך שהעבירה משרת ציבור בכיר מתפקידו ב-2011 לתפקיד אחר. בית המשפט קבע כי המינוי בוצע מתוך "אג'נדה נסתרת" בהליך שהפר את החוקה. תומכיה האשימו את בית המשפט בהדחת יינגלוק תוך שימוש לא הוגן במערכת המשפט בעוד שישה חודשים של הפגנות לא הצליחו להדיח אותה מהשלטון.

ניצלה סמכות. יינגלוק (צילום: AP) (צילום: AP)
ניצלה סמכות. יינגלוק(צילום: AP)

מתנגדיה של יינגלוק חוגגים את הדחתה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מתנגדיה של יינגלוק חוגגים את הדחתה(צילום: EPA)

הפסיקה היום היא התפנית האחרונה במשבר הפוליטי שפוקד את תאילנד בשנה האחרונה. תומכי ראשת הממשלה הבטיחו כי יקיימו עצרת תמיכה גדולה בשבת הקרובה ויש חשש גדול שזו תצית אלימות נוספת.

 

אולם פסיקת בית המשפט לא תסייע לפתרון המשבר הפוליטי במדינה אלא עלולה להביא

 לאלימות נוספת. מאז נובמבר, יותר מ-20 בני אדם נהרגו ומאות נפצעו במהלך הפגנות שהפכו לאלימות בבירה ובערים נוספות.

 

כעת לא ברור אם הכרעת בית המשפט תשפיע על הבחירות החדשות המתוכננות ליולי. דבר נוסף שאינו ברור הוא אם מתנגדיה יזכו ליישום דרישות המחאה, הכוללות הקמת מועצה לרפורמה בשלטון שבראשה יעמוד מנהיג על פי בחירתם, שמטרתה לשים קץ לשחיתות השלטונית.

 

המחאה נגד יינגלוק היא הפרק האחרון בסערה הפוליטית במדינה שהחלה כשאחיה, טקסין צ'ינוואט, הודח ב-2006 בהפיכה צבאית לאחר שמפגינים האשימו אותו בשחיתות, ניצול סמכות וזלזול במלך. מאז תומכי טקסין ומתנגדיו השתתפו במאבקי שליטה על דעת הקהל בתאילנד, שהפכה לעימות דמים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים