שתף קטע נבחר

חרדה חברתית: האם נשים סובלות יותר?

מחקר חדש מצא שנשים מפחדות יותר להתחיל עם בני המין השני. הבעיה היא שהמחקר התבסס על שאלונים בלבד, וייתכן כי לנשים פשוט קל יותר להודות שהן מפחדות בעוד גברים מעדיפים להמשיך לשדר עסקים כרגיל, גם כשהעניינים רחוקים מכך

יוצא לי לפגוש בקליניקה לא מעט אנשים שסובלים מחרדה חברתית. לא רק שמצב זה ללא טיפול מקשה על האדם ליצור קשרים חברתיים, להצליח בעבודה או לממש את מלוא הפוטנציאל שלו, הוא אף עלול להיות קריטי בכל הקשור לאהבה. אנשים עם חרדה חברתית מאופיינים בבדידות רבה ולא מסוגלים לנהל קשר זוגי ללא רכישת מיומנויות מתאימות והורדת מפלס החרדה.

 

עוד בנושא:

התאהבות דומה מבחינתי להתקף חרדה

 

תודו שלהתחיל עם מישהי בפאב דורש ביטחון עצמי וכישורים חברתיים וגם לרמוז לגבר בקיוביקל שלידך שאת מעוניינת ביותר מארוחת צהריים עם שאר החברים לצוות, זו מיומנות. עכשיו נסו לדמיין מישהו שמתקשה לרכוש חברים חדשים בני מינו או להציג משהו בפני קהל של יותר משניים-שלושה אנשים מתמודד בסיטואציות האלה. לא פשוט בכלל!

 

 

גם בלי קשר לנטייה אישית או היעדר מיומנות, ישנם לא מעט מצבים מעוררי סטרס שאדם נתקל בהם במהלך חייו. לדוגמה, כנס מקצועי בו איננו מכירים איש ונשלחנו כדי ליצור קשרים עם לקוחות פוטנציאליים, או אורחים לא צפויים שמגיעים בזמן הכי לא מתאים, כשהבית לא נקי או כשאין בבית כיבוד הולם מלבד שאריות הפיצה של אתמול. אז מי מתמודד עם המצבים האלו טוב יותר - גברים או נשים?

 

מחקר שפורסם לאחרונה במגזין "אישיות והבדלים אינדיבידואליים" ניסה לתת מענה בדיוק לשאלה הזו. לצורך המחקר נבדקו 31 אלף גברים ונשים ממדינות שונות ברחבי העולם, על מנת לשלול מהמסקנות סיבות תרבותיות וכדי להישאר עם ממצאים ברורים.

 

והרי התוצאות: נשים דיווחו על חרדה חברתית גבוהה יותר מאשר גברים. באילו מצבים זה בלט במיוחד? במצבים של אינטראקציה עם זרים ובתגובה לביקורת שהושמעה כלפיהן, כמו נזיפה למשל.

 

נראה כי נשים יותר טובות בלהעמיד פנים שקל להן להתמודד בסיטואציות אלה, אבל בפועל, כאשר הן ניצבות מול שאלון דיווח עצמי, הן מודות שזוהי משימה מורכבת מאוד עבורן, שדורשת משאבים רגשיים וכוחות.

 

ממה נובעים ההבדלים בין המינים?

הנתון הבולט ביותר היה שלגברים קל יותר לדבר עם בנות המין השני מאשר לנשים. מה יכולה להיות הסיבה לכך שנשים חוות לחץ גדול יותר כאשר הן ניצבות בפני גבר חדש בדייט/מסיבה או כנס מקצועי, ומנסות לנהל איתו שיחה? סיבה אפשרית לכך יכולה להיות תפקידי מגדר מושרשים. כפי שמציינים מחברי המחקר, נשים התרגלו לאורך השנים לקבל תפקיד פסיבי באינטראקציה עם גברים, ולמרות שאנו כבר בשנת 2014, לא קל כל כך להשתחרר מדפוסים של שנים.

 

בנוסף, חשוב לזכור שהמחקר התבסס ברובו על דיווח עצמי. כנראה שלנשים קל יותר להודות בחולשותיהן מאשר לגברים שהתרגלו לשדר "עסקים כרגיל", גם כשהעניינים ממש לא פשוטים.

 

כנראה שלנשים קל יותר להודות שהן מפחדות ממשהו מאשר לגברים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כנראה שלנשים קל יותר להודות שהן מפחדות ממשהו מאשר לגברים(צילום: shutterstock)

 

חשוב לזכור שנושא כמו חרדה חברתית מאופיין בדרגות קושי שונות. חלק מהאנשים יכולים לחוות אותו בכל סיטואציה ואז גם להזדקק לעזרה מקצועית, ועבור אחרים החרדה מופיעה רק באירועים ספציפיים כמו דיבור בפני קהל או כנסים שבהם הם לא מכירים איש. ולמרות שהנשים במחקר דיווחו על רמות חרדה גבוהות יותר, בני שני המינים הודו שהנושא הרומנטי הוא הנושא שמעורר בהם הכי הרבה חרדה - איך לכבוש את תשומת הלב של בני/ות המין השני ולא למחוץ בדרך את הכבוד העצמי.

 

 

אז קחו את זה בחשבון בפעם הבאה שאתם מנסים לדבר עם בני המין השני - אתם ממש לא לבד בבעיה הזו! אך אם אתם מוצאים עצמכם מתקשים ביותר מתחום אחד בחיים, אולי שווה לכם לבקש עזרה כדי לקבל כלים חדשים להתמודדות ולשפר את איכות החיים שלכם.

 

בהצלחה!

 

לייק על עמוד הפייסבוק של ערוץ יחסים כבר עשיתם? 

 

 

 

הכותבת היא מטפלת זוגית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מתה להתחיל איתו אבל מפחדת
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים