שתף קטע נבחר

וול סטריט ירדה על רקע החשש מהתמוטטות בנק בפורטוגל

דאו ג'ונס נחלש ב-0.4%, נאסד"ק איבד 0.5%. מחיר הנפט עלה ב-0.6% - ושבר רצף של תשעה ימים אדומים רצופים. גאפ פספסה תחזית המכירות ליוני

הבורסות בניו יורק ננעלו היום (ה') בירידות; דאו ג'ונס ו-S&P איבדו 0.4%, נאסד"ק ירד ב-0.5%. לאחר סיום המסחר: מניית גאפ איבדה 3% לאחר שחברת הביגוד פספסה את תחזית המכירות ליוני.

 

האנליסטים של Susquehanna חתכו את מחיר היעד שלהם למניית יאהו, מ-42 ל-40 דולר. הסיבה: הורדת תחזיות לענקית האינטרנט הסינית עליבאבא - המתכננת הנפקה להמשך השנה - אשר יאהו מחזיקה ב-24% ממניותיה.

 

מחיר הנפט מסוג קרוד למסירה באוגוסט עלה ב-64 סנט, 0.6%, ל-102.93 דולר לחבית. העלייה נרשמה לאחר תשעה ימים רצופים של ירידות. מחיר הזהב עלה ב-1.1% ברמה של 1,339.2 דולר לאונקיה, הרמה הגבוהה ביותר מאז מרס.

 

ממשלת ארה"ב השלימה הנפקת אג"ח ל-30 שנה בהיקף של 13 מיליארד דולר ובתשואה של 3.37%, מעט נמוכה מהתשואה של 3.44% שנרשמה בחודש שעבר. במכרז הוגשו ביקושים גבוהים פי 2.4 מכמות האג"ח שהוצעו למכירה, לעומת ביקושים גבוהים פי 2.7 בחודש שעבר ובדומה לביקושים גבוהים פי 2.42 בממוצע של שש ההנפקות האחרונות.

 

IBM תשקיע 3 מיליארד דולר בחמש השנים הבאות, בשתי תוכניות מחקר נרחבות ובשלבים המוקדמים של מיזמי פיתוח, המיועדים לפרוץ מחסומים בתחום טכנולוגיית השבבים. כך דיווחה החברה היום. אולם ההודעה על ההשקעה מגיעה בתזמון מעניין, על פי פרסומים בסוכנות בלומברג IBM מעוניינת למכור את חטיבת ייצור השבבים שלה. למעשה על פי דיווחים שונים IBM מחפשת למכור את החטיבה כבר יותר משנה. מקור אף ציין לבלומברג כי ההפסד המצטבר של פעילות הייצור מגיע לכ-1.5 מיליארד דולר.

 

המסחר בבורסות אירופה ננעל בירידות, מדד יורוסטוקס 600 השלים חמישה ימים רצופים של ירידות וננעל בירידה של 1.1% ברמת שפל של חודשיים. זאת לאחר פרסום שלל נתוני מאקרו מאכזבים ועל רקע חששות מפני קריסה של בנק גדול בפורטוגל. פוטסי בלונדון ירד ב-0.7%, דאקס בגרמניה איבד 1.5%, קאק בפריז השיל 1.3%, הבורסה במילנו נפלה ב-1.9%, הבורסה בספרד צנחה ב-2% והבורסה בפורטוגל צללה ב-4.2%.

 

סטיבן וויטינג (Wieting), אסטרטג השקעות ראשי בחטיבת הבנקאות הפרטית של סיטי, מרגיע מעט את החששות מפני השלכות המצב בפורטוגל על שוק המניות בארה"ב. לדבריו המשקיעים פשוט משתמשים בנתוני מאקרו מאכזבים וחדשות שליליות לגבי מערכת הבנקאות באירופה ואסיה בכדי למכור.

 

"המציאות היא שהיה לנו ראלי של 6% בתוך חודש וחצי, והמשקיעים חיפשו תירוץ להוצאתו של תיקון. התנאים הכלכליים הבסיסיים לא השתנו כלל, לא באירופה ולא בארה"ב" אמר וויטינג. "שווקים עולים נוטים להתעלם מנתון מאקרו בודד. אבל בשווקים נופלים, הפחד מתעצם בשל החשש שמישהו אחר יתחיל למכור" סיכם.

 

מאקרו ארה"ב - הפתעה לטובה: נתוני המלאי הסיטונאי לחודש מאי הראו עלייה של 0.5%, הצפי היה לעלייה של 0.6%, ולעומת עלייה של 1.1% בחודש הקודם. ככלל, ככל שהמלאי גדל בשיעור גבוה יותר, משמעות הדבר היא שלילית בשל הצורך בהיקף ייצור קטן יותר בהמשך.

 

"אם המצב בפורטוגל ימשיך להידרדר, הרי שהדבר עלול לזלוג לאגרות החוב ולנכסים אחרים של מדינות אחרות בגוש היורו", כך לפי אדריאן מילר, ראש מחלקת נכסים מניבי הכנסה קבועה ב-GMP סקיוריטיז בניו יורק. "המצב בפורטוגל מחזק את הדעה כי ניסיונו של האיחוד האירופי להפריד בין נכסים ריבוניים לבין המערכת הבנקאית לא צלחו", הוסיף מילר והתייחס להצהרת חברת אספריטו סנטו אינטרנשיונל (ESF) כי לא עמדה בהתחייבויותיה למספר לקוחות בינהם בנק בנקו אספריטו (BES) - הגדול בפורטוגל מבחינת שווי שוק.

 

סנטו אינטרנשיונל היא בעלת המניות הגדולה ביותר של אספריטו סנטו פייננשל גרופ (25%), שהשהתה את המסחר במניות ובאג"ח שלה שכן לדבריה היא "כרגע מבצעת אומדן נזקים של החשיפה שלה". מניית אספריטו סנטו צוללת ב-9%, מניית בנקו אספריטו מתרסקת ב-17%.

 

הפתעה לטובה: בשבוע שעבר נרשמו 304 אלף דרישות ראשוניות לדמי אבטלה. הצפי בשוק היה ל-316 אלף דרישות ראשוניות, בדומה ל-315 אלף דרישות שנרשמו בשבוע הקודם.

 

הפדרל ריזרב החליט לסיים את תוכנית ההרחבה הכמותית באוקטובר - אם לא יירשם שינוי במצב הכלכלי. כך עולה מהפרוטוקולים שפורסמו אתמול לגבי המדיניות המוניטרית של הפד מיוני. לפי התוכנית, הפדרל ריזרב ימשיך להפחית את רכישות האג"ח ב-10 מיליארד דולר בחודש; בישיבת הפד שתתקיים באוקטובר צפויה הפחתה של 15 מיליארד דולר - ובכך תסתיים התוכנית. למרות זאת המדדים ננעלו אתמול בעליות, אולם נראה כי כעת השוק מתחיל להפנים את ההשפעות הצפויות.

 

לדברי ג'יימס היוז (Hughes) אנלסיט שווקים ראשי ב-Alpari, "השאננות היא נקודת מפתח בשווקים כרגע", לדבריו השווקים אינם עומדים בפני שינוי מוניטרי רק בארה"ב, אלא אף באירופה ובבריטניה. "לאחר ראלי כזה, שהיה כל כך עצמתי ותוך תנודתיות כל כך נמוכה - כל סוג של הפתעה פשוט תלחץ על המתג שיהפוך את המגמה, ולא יהיו יסודות שיתמכו בשווקים".

 

אכזבה בצרפת: לפני פתיחת המסחר באירופה פורסמו נתוני הייצור התעשייתי לחודש מאי שהצביעו של ירידה של 1.7% לעומת צפי האנליסטים לעלייה של 0.5%, בנוסף, מדד המחירים לצרכן של חודש יוני נותר ללא שינוי, לעומת הצפי בשוק לעלייה של 0.2%.

 

לקראת צהרי היום, פורסמו נתונים מאכזבים גם באיטליה ובריטניה והמגמה השלילית החריפה. באיטליה הראה הייצור התעשייתי לחודש מאי ירידה של 1.2%, לעומת הצפי לעלייה של 0.6%. בבריטניה מאזן הסחר של חודש מאי הצביע, זה החודש השלישי ברציפות על גידול בגירעון ל-9.2 מיליארד ליש"ט לעומת הצפי לגירעון של 9 מיליארד ליש"ט.

 

המסחר בבורסות אסיה ננעל הבוקר במגמה מעורבת על רקע העליות שנרשמו אתמול בניו יורק לאחר פרסום פרוטוקול הריבית של הפד. מנגד, נתוני מאקרו מאכזבים שפורסמו הלילה באסיה לחצו את המדדים מטה. האנג סנג עלה ב-0.3%, הבורסה בשנגחאי ננעלה ביציבות וניקיי ביפן איבד 0.6%.

 

ביפן נרשמה ירידה של 19.5% בקצב ההזמנות מהמפעלים ביוני, בהשוואה לירידה של 9.1% במאי. תחזיות האנליסטים עמדו על עלייה של 0.9% בקצב ההזמנות. גם נתוני הפעילות העסקית של חודש מאי ביפן עמדו מתחת לצפי האנליסטים עם עלייה של 0.9%, לעומת הצפי לגידול של 1.9%.

 

בסין, נתוני מאזן הסחר העיבו על הסנטימנט. בחודש יוני נמדד עודף של 31.6 מיליארד דולר בחשבון השוטף של סין, נמוך מצפי האנליסטים לעודף של 37.3 מיליארד דולר ולעומת עודף של 35.9 מיליארד דולר בחודש הקודם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים