שתף קטע נבחר

גיבורי האבולה: 120 רופאים ואחיות מתו מהנגיף

מקריבים את עצמם למען החולים: ארגון הבריאות העולמי מדווח כי 240 רופאים ואחיות נדבקו בנגיף האבולה במערב אפריקה בעקבות מחסור חמור באביזרי מיגון ובצוותים רפואיים נוספים. 120 מתוכם מתו. "הם גיבורים. הקדישו את חייהם למען אחרים ונפלו קורבן למחלה", אומרים בארגון

הצילו חיים, אך הפכו לקורבנות המגיפה: ארגון הבריאות העולמי מודיע היום (ג') כי 240 עובדי בריאות בגינאה, ליבריה, ניגריה וסיירה לאון נדבקו בנגיף האבולה הקטלני. מחציתם מתו. "הרופאים והאחיות הגיבורים, הגיעו למדינות אפריקה כדי להציל חיים, הקדישו את חייהם למען אחרים ונפלו קורבן למחלה", כתב הארגון בהודעתו.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

התפרצות האבולה:

ישראל בסכנה בגלל האבולה? כל התשובות

מש' הבריאות נערך להתפרצות אבולה בישראל

הישראלי שנלחם באבולה באפריקה: "כמו סוף העולם"

 

מומחי ארגון הבריאות העלו השערה באשר לסיבות שהביאו לגל הדבקה גבוה כל כך בקרב צוותי בריאות. בין היתר ציינו את המחסור בציוד סטרילי ואת צוותי כוח האדם המצומצמים במרכזים הרפואיים, המטפלים בהמוני הנדבקים שעות ארוכות מעבר למה שנחשב בטוח. בארגון אמרו כי במרכזים הללו ישנו לרוב רופא אחד על כל 100 אלף תושבים.

  

בארגון סיפרו כי בעיית המחסור בציוד רפואי חמורה כל כך עד כי רבים מהצוותים עובדים ימים כלילות ללא מיגון בסיסי, הכולל כפפות ומסיכות. בכך הם חושפים את עצמם להדבקה במהירות. גם החום הרב השורר באיזור ועומסי החום הכבדים במחלקות הבידוד, מקשים עוד יותר על הרופאים למגן את עצמם במהלך כל היממה. תשישותם הרבה של צוותי הרפואה מביאה אותם, כך סבורים בארגון, לבצע טעויות ולפסוח על כללי ההיגיינה הנדרשים למניעת הדבקתם.

צוותים רפואיים באפריקה. חסרים אמצעי מיגון בסיסיים ()
צוותים רפואיים באפריקה. חסרים אמצעי מיגון בסיסיים

 

בניגוד להתפרצויות קודמות של האבולה, שהתרחשו באיזורים מרוחקים, המגיפה הנוכחית מפושטת ומקשה על ביצוע הסגרים ואיבחון כל אלה שנדבקו בנגיף. בארגון חוששים מהתפרצות גדולה יותר של המגיפה, שתקטול כפרים וערים שלמות.

 

אבולה: דימומים פנימיים המובילים למוות

אבולה היא אחת ממחלות הקדחת הדימומית. היא נקראת כך משום שהיא גורמת לדימומים פנימיים המובילים למוות. מדובר באחת המחלות הקטלניות ביותר הידועות לעולם הרפואה. שמו של נגיף האבולה ניתן לו על שם נהר האבולה בזאיר שבאפריקה, סמוך למקום ההתפרצות הראשונה של המחלה בשנת 1976.

 

ההתפרצות הנוכחית של מחלת נגיף האבולה החלה בחודש דצמבר 2013 בגיניאה שבמערב אפריקה ולאחר מכן התפשטה במהירות גבוהה יחסית לליבריה ולסיירה-לאונה השכנות. לאחרונה אובחנו מקרים בודדים גם בניגריה. בשבועות האחרונים תוארו מספר מקרים חשודים גם בארצות הברית וערב הסעודית, שם החולה מת. המקרה בניגריה גרם גם להדבקה של אנשי צוות רפואי מקומיים. יש לציין כי ההתפרצות הינה הקשה ביותר שידועה אי פעם, מבחינת היקף ומשך.

 

הנגיף עובר בין נוזלי גוף, באופן דומה להדבקה בנגיף ה-HIV. לאחר כשלושה שבועות של דגירה מופיעים חום גבוה, כאבי ראש, שרירים, בטן, תשישות ובחילות. בהמשך מופיעים דימומים מפתחי הגוף, ובהם אף, פה, פי הטבעת ואיברי המין. במקביל נוצרים שטפי דם על פני העור ובעיניים. כשבוע עד שבועיים מהופעת הסימפטומים הראשונים מתים 40% עד 90% מהחולים.

 

נכון להיום אין כל טיפול ספציפי או חיסון למחלה, פרט לטיפול תומך הנועד למנוע

הידרדרות ולטפל בתוצאות ומוביל לשליטה בדימומים, איזון הפרעות המלחים בדם, מניעת התייבשות, טיפול בהפרעות במערכת הקרישה, טיפול בכאבים וחיבור החולה למכונת הנשמה.

 

עד כה מספר החולים הכולל שנדבקו בנגיף האבולה הקטלני עלה ל-2615 איש, מהם מתו 1427. בסיירה לאון נמצאה שרשרת ההדבקה והארגון הביע תחילה אופטימיות כי התפשטות הנגיף נעצרה, אולם מקרים נוספים עדיין מדווחים. שלשום, בתוך יממה, נמצאו 142 מקרי הדבקה חדשים, מתוכם 77 איש מתו.

 

בתוך כך החשש מפני הנגיף הביא חברות לעצור את האספקה לאיזור מערב אפריקה. כתוצאה מכך מדווח מחסור במזון, תרופות ודלק. ארגון הבריאות העולמי והאו"ם פועלים כדי לחדש את האספקה.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
נגיף האבולה. 2615 כבר מתו מהמחלה
צילום: EPA
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים