לא יגיעו לפח: "כריכים מחייכים" לביה"ס ולגן
נמאס לכם לשלוח עם הילדים פיתה עם שוקולד? אתם מנסים שעות לשכנע אותם לקחת מלפפון לבית הספר? הכנו עבורכם רעיונות ל"כריכים מחייכים" - כאלו שאין סיכוי שמישהו יסרב לאכול
כמו בכל שנה, עם תחילת שנת הלימודים החדשה לא ברור איזו תחושה חזקה יותר - האכזבה של הילדים שהחופשה חלפה לה חיש מהר, או אנחת הרווחה של ההורים שזוכים לחזור לעיסוקיהם ולחיי השגרה. השנה, יותר מתמיד, כשהילדים לא ממש הספיקו ליהנות מ"החופש הגדול", היה אף מורכב יותר להחזיר אותם לשגרת
הלימודים.
על מנת לאפשר לילדים להגיע לספסל הלימודים בשיא הריכוז חשוב להרגיל אותם לארוחת בוקר בריאה, שעות פעילות קבועות וגם שעת כיבוי אורות שתאפשר להם מספיק שעות שינה בהתאם לגילם, דבר שגם הוא יסייע לערנות ולקשב במהלך יום הלימודים.
מודעות ההורים לחשיבות ארוחת הבוקר וארוחת עשר גדלה עם השנים, ובהרבה משפחות מחליפים את ה"שוקו ולחמנייה" המסורתיים בארוחת בוקר מזינה וקלילה. ומה עם ארוחת עשר? מומלץ להכין יחד עם הילדים תפריט שבועי קבוע, עם ארוחות מאוזנות שינעמו לחיך של הילד האישי שלכם וגם יספקו לו את כל הערכים התזונתיים
הנחוצים להתפתחותו.
תכנון מראש מונע חד-גוניות וגם ויכוחים מיותרים על הבוקר כשכל המשפחה לחוצה להתארגן ולצאת בזמן.
שמרו על גמישות והציעו לילדים אפשרות לשינוי התפריט אחת למספר חודשים. זכרו שארוחת עשר לא תמיד חייבת להיות מבוססת על כריך כזה או אחר, אם כי נוח מאוד להכין ולארוז כריך.
אפשרויות נוספות הן סלט המבוסס על ירקות במגוון צבעים, חלבון כמו ביצה, גבינה או אבוקדו, ופחמימה כמו למשל פסטה, בולגור, קינואה או קרוטונים. ניתן גם להכין מנות המבוססות על ביצים כמו חביתה רגילה או חביתת ירק, פנקייקים או בלינצ'ס, או אפילו מנה שמורכבת ממאפינס ירקות וגבינות ומאפינס פירות ואגוזים לקינוח. אם אתם
בכל זאת מעדיפים להציע מגוון כריכים, עדיף לבחור בלחם מדגנים מלאים על פני לחם לבן או פיתה או לחילופין להציע את האופציה הפחות בריאה ביום אחד קבוע בשבוע. לדוגמה, תפריט יום שישי: חצי פיתה עם גבינה, מלפפון וזיתים וחצי פיתה עם ממרח שוקולד או חרובים.
כדי להפחית את השימוש בשקיות, מומלץ לבחור באופציה יותר ירוקה כמו קופסאות אוכל, עם או בלי חוצצים בהם. ניתן לסדר את הארוחה בצורה אסתטית ופרקטית. בחרו בקופסה שנסגרת היטב ולא מאפשרת לנוזלים לצאת. ארזו את האוכל בצורה יצירתית שתגרום לילדכם לחייך כשהוא פותח את הקופסה. ניתן להשתמש במנג'טים מסיליקון
כדי להפריד פירות, ירקות, גבינות ועוד מהמרכיבים היבשים. וכדי שיצירת המופת לא תיהרס עד לשעה עשר - צופפו את מרכיבי הארוחה בתוך הקופסה וודאו שהיא שוכבת נכון בתיק.
בית ספר מגבינה
המתכון:
גבינה לבנה: הצבע של בניין בית הספר
גבינה לבנה עם פפריקה: צבע הגג
מקלוני מוצרלה: שביל ההליכה
לחם מלא: הבניין והגג
מלפפון: דלת, חלונות ועלים של פרחים
גזר: פרחים, גדר, לבנים בגג וקרני שמש
משמש יבש: שמש
נבטוטים: כפתור פרחים
שזיף: פרחים
דובון אכפת לי הולך לבית הספר
המתכון:
גבינה צהובה: בכריך הראש של הדובי, הלב שבבטן והריסים
גבינת מוצרלה: בכריך הבטן של הדובי, כפות ידיים וכפות רגליים
מקלוני עמק: זרועות
לחם מלא: כל הדובי
לחם שיפון מלא: אוזניים, בסיס האף
חביתה עם גבינה לבנה 5%: רולים של סושי
מלפפון וגזר: כוכבים, לבבות ומילוי סושי
עגבניית שרי
שזיף: פרחי כוכבים
נבטוטים: אישון
נעמי גטניו
היא אם לשלושה ילדים, עיתונאית ואשת חינוך. עורכת ראשית של פורטל ההורות הוותיק "פורטל דולה למשפחה
" ומנהלת בלוג יצירות האוכל "כן משחקים עם אוכל - Playing with food
" עם מאות יצירות אוכל