שתף קטע נבחר

שולחן הניתוח שחוסך כאבים בהחלפת מפרק ירך

בשורות לזקוקים להחלפת מפרק ירך: שולחן ניתוחים חדש שהגיע למרכז הרפואי ברזילי מאפשר ניתוח בשיטה הקדמית, שבה לא חותכים שרירים וגידים בדרך למפרק. היתרונות: החלמה מהירה - והרבה פחות כאבים. המנותחת הראשונה בישראל חזרה ללכת בעצמה תוך 15 שעות, במקום לאחר עשרה ימים

ניתוח להחלפת מפרק ירך - בפחות כאבים ובאשפוז קצר: אשפוז של יומיים בלבד במקום עשרה ושיקום של שבועות ספורים במקום חודשיים עד ארבעה, אלה רק חלק מהיתרונות של ניתוח החלפת מפרק ירך בשיטה הקדמית. 

 

הודות לשולחן ניתוחים חדשני שהגיע לארץ ניתן לבצע את הניתוח ולהקל משמעותית את כאבי החולים.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

עוד על החלפת מפרק ירך:

החלפת מפרק ירך וברך: למה הרופאים מפחידים אתכם?

מפרק הירך המלאכותי פגום; למה בארץ לא מיידעים?

השערוריה הבאה: מאות אלפי מפרקי ירך פולטים רעל

 

בכל שנה מתבצעים בישראל אלפי ניתוחים להחלפת מפרק הירך. כאשר הסחוס בירך נשחק, העצמות מתחככות והמטופל סובל כאבים משמעותיים ונאלץ להתמודד עם הגבלות בתנועה כתוצאה מכך. במקרים מסוימים ניתן לטפל בבעיה באמצעות תרופות, אבל במקרים רבים אחרים המטופל חייב לעבור את הניתוח כדי שיוכל להמשיך ללכת, לרוץ ולקפוץ.

 

השבוע בוצע לראשונה בישראל ניתוח באמצעות שולחן ניתוחים חדשני, שמאפשר לבצע ניתוח בשיטה קדמית בקלות רבה יותר. הניתוח בוצע על ידי ד"ר רונן דבי, מנהל המחלקה האורתופדית בבית החולים ברזילי. הניתוח כבר התבצע בארץ בעבר, אולם השימוש בשולחן מקל על ביצועו בצורה משמעותית.

 

יתרון משמעותי בניתוח הוא שהחולה יכול לקום על הרגליים במהירות רבה יותר. לאחר הניתוח שעברה מרים אורן, בת 72 מאשקלון שסבלה משחיקה של פרק הירך, היא חזרה ללכת תוך 15 שעות בלבד בכוחות עצמה במקום עם הליכון כפי שמתבצע בשיטה האחורית, והיא צפויה להשתחרר לביתה.

 

בדרך כלל זמן השיקום הוא שלושה-עשרה ימים, כך שמדובר בקיצור משמעותי של ההחלמה. בנוסף, בשבועות הקרובים היא תהיה משוחררת מהגבלות שונות בתנועה ובישיבה.

שולחן הניתוחים החדש. ברזילי (צילום: אבי עוז דוד, המרכז הרפואי ברזילי) (צילום: אבי עוז דוד, המרכז הרפואי ברזילי)
שולחן הניתוחים החדש. ברזילי(צילום: אבי עוז דוד, המרכז הרפואי ברזילי)

הולכת בכוחות עצמה. מרים אורן בבית החולים ברזילי (צילום: היחידה לצילום רפואי, בית חולים ברזילי) (צילום: היחידה לצילום רפואי, בית חולים ברזילי)
הולכת בכוחות עצמה. מרים אורן בבית החולים ברזילי(צילום: היחידה לצילום רפואי, בית חולים ברזילי)

יפסיקו להשתמש בשיטה הישנה. שולחן הניתוחים בברזילי (צילום: אבי עוז דוד, המרכז הרפואי ברזילי) (צילום: אבי עוז דוד, המרכז הרפואי ברזילי)
יפסיקו להשתמש בשיטה הישנה. שולחן הניתוחים בברזילי(צילום: אבי עוז דוד, המרכז הרפואי ברזילי)
 

בעזרת השולחן ניתן להפסיק לבצע את הניתוח בשיטה הקונבנציונלית והאחורית, המתבצעת בהרדמה מלאה ומחייבת את המנתח לחתוך שרירים וגידים בדרך למפרק הירך שזקוק להחלפה, מה שגורם לכאב קשה מאוד ולהחלמה הארוכה. "ההחלמה לוקחת חודשים וגורמת לצליעה ולתפקוד לקוי", מבהיר ד"ר דבי.

 

כדי להתמודד עם הבעיה פיתח ד"ר ג'ואל מאטה, אחד המומחים הבינלאומיים הבכירים באורתופדיה, את השיטה הקדמית, שבה החתך מבוצע בצד הקדמי של הירך והגישה להחלפת המפרק בגוף מלאכותי קלה יותר, בלי צורך לפגוע בשרירים. כדי לבצע את התהליך בצורה פשוטה יותר, הוא פיתח את שולחן הניתוחים החדש.

 

שולחן הניתוחים מורכב מרגליים נעות, שעליהן מונחות רגלי החולה. הן עשויות מחומר שלא נצפה באמצעי ההדמיה, וכך הרופא יכול לצפות במה שקורה בתוך הרגל כאילו היא נמצאת באוויר, בלי שהשולחן הרגיל מפריע לו.

 

הרגליים נעות ומתאפשרת גישה נוחה לירך. שולחן הניתוחים ()
הרגליים נעות ומתאפשרת גישה נוחה לירך. שולחן הניתוחים
 

 

הרגליים יכולות כאמור לנוע, ובכך מתאפשרת גישה קלה של המנתח אל הירך והוא יכול למקם את המטופל בזווית הנכונה מבחינת הניתוח. שולחן הניתוחים החדש HANA של חברת המכשור הרפואי MIZUHOSI מיוצג בישראל על ידי חברת לפידות מדיקל.

 

"בלי השולחן קשה מאוד להגיע לזווית הנכונה, ואז עלולים להיווצר שברים אצל המטופל. זה עונג גדול לסיים ניתוח ולדעת שלא פגענו בשרירים של החולה", אומר ד"ר דבי.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי עוז דוד, המרכז הרפואי ברזילי
מתאפשרת גישה קלה של המנתח אל הירך
צילום: אבי עוז דוד, המרכז הרפואי ברזילי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים