שתף קטע נבחר
 

ועדת הכלכלה דנה בפיטורים בערד

הסערה בעיר ערד הגיעה לכנסת: ועדת הכלכלה דנה בפיטורים הרבים בעיר ובמחאת התושבים על ההזנחה מצד הממשלה

ועדת הכלכלה דנה היום (ב') במשבר התעסוקתי בעיר ערד. לאחרונה פוטרו מאות עובדים בעיר אך במקביל הודיעה אסם כי תקים בעיר הדרומית את מפעל הגלידה הגדול במזרח התיכוןynet העביר את הדיון בשידור חי.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

בדיון אמר היו"ר אבישי ברוורמן (עבודה) כי "הבעיה היא שהמדינה לא משקיעה בבניית תעשייה שמשלמת שכר ראוי לטווח ארוך, ובמצב כזה ערד היא רק הסימן שמעיד על מה שיקרה בפריפריה. אנחנו לא מקימים תעשייה, אבל יודעים להרוס תעשייה". בהקשר לפרסומים על העברת מפעל אוסם מקרית מלאכי לערד תמורת מענק של 46 מיליון שקל מהאוצר, ביקש ברוורמן לדעת אם אסם התחייבה שלא לפטר את העובדים במפעל בקריית מלאכי. בתגובה הובהר שמדובר במפעל נוסף לזה שבקרית מלאכי.

 

ח"כ דב חנין (חד"ש), מיוזמי הדיון, אמר כי מפוטרי מפעל מגבות ערד צריכים פתרון מיידי, ולא רק הסתמכות על מפעל חדש שיקום בעוד שנתיים. "אם יש 46 מיליון שקל לתת לאסם, אפשר לתת כמה מיליונים למפעל המגבות כדי שימשיך להתקיים", אמר. היו"ר ברוורמן הודיע לסיכום כי הוא יעקוב אחר טיפול הממשלה במפעל בערד ובעזרה למפוטרים.

 

אתמול התקיים בעיר יריד תעסוקה למפוטרים שעורר תחושת אי נעימות בקרב רבים מהמשתתפים בו. ביריד של שירות התעסוקה הוצעו כ-400 משרות, בהן כלולים אנשי אחזקה, מפעילי מכונות, עובדי תחזוקה, בקרת איכות, מלצרים, תופרים וחדרנים. כמחצית מהמשרות היו בתחום המלונאות. "עבודה בעיניים, זה לא ייתן לנו עבודה". הגדירו זאת המפוטרים. משירות התעסוקה נמסר כי מדובר בתחילתו של תהליך.

 

לאחרונה הודיע אחד המפעלים הבכירים בעיר, מגבות ערד, על סגירתו ועקב כך פוטרו 180 עובדים. קו היצור של החברה בערד ייצר מגבות רחצה, בעיקר לייצוא לחו"ל. עד לפני כ-5 שנים העסיקה החברה כ-1,000 עובדים, כ-700 מתוכם רק בעיר ערד - מה שהפך אותה לאחת המעסיקות הגדולות בעיר. עם השנים הצטמצם המספר משמעותית וירד ל-200, שרובם פוטרו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
הפגנה בעיר ערד
צילום: הרצל יוסף
מומלצים