שתף קטע נבחר

לפיד: אסם תקים מפעל חדש בערד

חברת אסם נענתה לפנייתו של שר האוצר לקבל מענק מיוחד ולהקים מפעל חדש בעיר, שיהיה הגדול ביותר במזרח התיכון ויעסיק 250 עובדים. חלק ממפוטרי מפעל "מגבות ערד" יועסקו במפעל החדש

על רקע משבר התעסוקה בערד , נודע הערב כי משרד האוצר הגיע להסכמות עם חברת המזון אסם , שתקים בעיר הדרומית את מפעל הגלידה הגדול ביותר במזרח התיכון, שיעסיק 250 עובדים. חלק ממפוטרי מפעל "מגבות ערד" יועסקו במפעל שיוקם.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה :

ליברמן למפוטרי מגבות ערד: "אני לא קוסם"

עשרות הפגינו נגד סגירת "מגבות ערד"

חזרתי ל"מגבות ערד", והלב נצבט

 

חברת אסם נענתה לפנייתו של שר האוצר, יאיר לפיד, לקבל מענק מיוחד ולהקים מפעל חדש בעיר, שסובלת מירידה בהיקף התעסוקה לאחר סגירתו של מפעל המגבות שפעל בה שנים רבות.

 

כבר מחר יתחילו הצוותים המקצועיים במשרד האוצר בעבודת מטה מול הנהלת חברת אסם. בשלב הראשון, יעסיק המפעל 100 עובדים ולבסוף יגיע להעסקה של 250 עובדים.

 

צביקה אורן, נשיא התאחדות התעשיינים, בירך על ההחלטה להקים את המפעל. ״התעשייה הוכיחה שוב שהיא נמצאת כשצריכים אותה", אמר. "אנו מברכים את דן פרופר ואת אסם על היוזמה ועל ההחלטה להיחלץ לסיוע לעיר ערד ולתושביה".

מפעל מגבות ערד (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
מפעל מגבות ערד(צילום: הרצל יוסף)

שבועיים לאחר ההודעה על סגירת מפעל מגבות ערד

לפני כשבועיים דווח על סגירת מפעל המגבות מגבות ערד, אשר היה אחד המעסיקים הגדולים בעיר והעסיק בשנה האחרונה 200 עובדים לאחר צמצום. 180 מכלל העובדים במפעל פוטרו, ו-20 העובדים הנותרים ימשיכו את עבודתם במטה הלוגיסטי של החברה.

 

בחברה ציינו כי הסיבה לסגירת המפעלים היא עלויות הייצור הגבוהות והבלתי תחרותיות בישראל ביחס למדינות כמו הודו, סין, פקיסטן, ואפילו ארה״ב, בה נהנים יצרני הטקסטיל מסיוע ממשלתי. בין היתר צוין כי מחירי הארנונה הגבוהים לתעשייה, וכן היעדר העברת צינור הגז בערד השפיעו על חוסר הכדאיות הכלכלית. למרות זאת, ההערכות בענף הטקסטיל הם כי הייצור במפעלי מגבות ערד עבר לירדן דווקא.

 

בכך נוסף המפעל לשורה של מפעלים נוספים מענף הטקסטיל שקרסו בישראל בשנים האחרונות. במהלך השנה האחרונה לבדה, נסגר מפעל נגב טקסטיל בשדרות ו-60 עובדיו פוטרו. זמן קצר לאחר מכן הודיע מפעל "אסיב" לייצור בד גולמי שהועבר לצביעה ב"נגב טקסטיל", על פיטורי 22 עובדים ובחינת אפשרות לסגירתו.

 

גם מפעל הנעליים של חברת בריל בראשון לציון נסגר השנה על 100 עובדיו, זאת, בעקבות החלטת משרד הביטחון להפסיק להזמין ממנו נעליים. לצד זאת, מפעלי טקסטיל רבים נוספים כמו תפרון או מוליתן עלו לכותרות לא אחת בשל איומי סגירה חוזרים ונשנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
מפגינים נגד סגירת מפעל מגבות ערד בעיר, השבוע
צילום: הרצל יוסף
מומלצים