שתף קטע נבחר

דו"ח עולמי קבע: זו גלולת הזקפה היעילה ביותר

חוקרים שבדקו מעל 150 מחקרים על כל תרופות הזקפה ובהן ויאגרה, סיאליס ולביטרה הנמכרות בישראל, מצאו מהי התרופה היעילה ביותר, לאיזו מהן יש הכי הרבה תופעות לוואי ומי משפיעה הכי פחות

התרופות לזקפה הן מהנמכרות ביותר בעולם, ועכשיו גם תדעו איזו הכי יעילה: דו"ח חדש שסקר מעל 150 מחקרים, מצא איזו מתרופות הזקפה פועלות טוב יותר מאחרות, למי יש הכי הרבה תופעות לוואי, ואיזה מינון עדיף כדי להשיג את הזקפה המהירה והממושכת ביותר. הממצאים החדשים הוצגו אתמול בכנס האירופאי לאורולוגיה.

 

עוד כתבות

בעיות זקפה: מה הקשר ללחץ דם וכולסטרול?

בריא לדעת: למה יש זקפת בוקר?

 

בדו"ח החדש הושוו התרופות השונות לזקפה המכונות חסמי פוספודיאסטראז 5. הן פועלות באמצעות עיכוב אנזים המפחית את עוצמת הזקפה והרפיית שרירים "חלקים" בגוף (כלומר, שרירים שאינם שרירי שלד המשמשים לתנועה). כתוצאה מכך, בעת גירוי מיני, מתרחבים כלי הדם באיבר המין. אלא שיחד איתם, מורחבים לעתים גם כלי דם במקומות אחרים בגוף.

 

כך למשל, כלי דם בפנים המתרחבים גורמים לכאבי ראש הסמקה וגודש באף. כלי דם בקיבה ובמעי עלולים לגרום לבעיות עיכול.

 

כמו כן, עלולות התרופות לגרום גם לצניחה בלחץ הדם, ולכן הן אסורות לשימוש אצל אנשים הנוטלים תרופות מסוימות המפחיתות לחץ דם.

 

יעילות מול תופעות לוואי

החוקרים מאוניברסיטת ציריך סקרו 82 מחקרים שבדקו את יעילות התרופות לזקפה, ו-72 מחקרים שבדקו את תופעות הלוואי מהתרופות האלה. הממצאים הראו כי יעילות התרופות הללו מגיעה ל-60 עד 80 אחוזים ובאופן כללי נסבלים למדי אצל החולים.

 

התרופה היעילה מכולם היא הויאגרה, שפעלה באופן יעיל יותר ב-50% מתרופות פלצבו (שאינן מכילות חומר פעיל). התרופה הכי פחות יעילה שנמצאה היא סטנדרה שיעילותה גבוהה מתרופות פלצבו רק ב-20 עד 30%.

 

סטנדרה נמצאה כתרופה הגורמת להכי פחות תופעות לוואי. התרופה לביטרה גרמה לתופעות לוואי בשיעור של 25%, בעוד שויאגרה וסיאליס גרמו לתופעות לוואי בשיעור של כ-22%. החוקרים סיכמו כי על הרופאים לדון יחד עם המטופל בתרופות השונות ולהציג בפניהם את יעילותם ותופעות הלוואי הצפויות ולאפשר להם להשתתף בבחירת התרופה המתאימה ביותר עבורם.

 

על פי ההערכות המקובלות בקרב רופאים בישראל, למעלה מ-50% מהגברים מעל גיל 40 יסבלו מדרגה מסוימת של הפרעות בזקפה. עד 80% מההפרעות בזקפה נגרמות מסיבות רפואיות, ובכללן מחלות לב, כלי דם וסוכרת.

 

בתוך כך, על פי סקרים, מתגלים בישראל מדי שנה 26 גברים בריאים מתוך 1,000 כסובלים מאין אונות. למרות זאת, רק כ-10% מהגברים שסובלים מבעיות זקפה פונים לטיפול רפואי. 71 אחוז מהסובלים מהבעיה לא חושבים כי מדובר בבעיה רפואית, וכ-68 אחוז חוששים להיות מובכים אצל הרופא.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מהי התרופה היעילה ביותר הגורמת לזקפה?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים