שתף קטע נבחר

ברשויות המקומיות הפנימו שיש לשלם מוקדם לספקים

נציגי השלטון המקומי סיכמו עם האוצר על הקמת צוות משותף לקידום העניין. הצעת חוק שוטף פלוס 30 נפלה רגע לפני פירוק הממשלה האחרונה

נציגי השלטון המקומי נפגשו עם נציגי האוצר במטרה לקדם מהלך של זירוז מועד התשלום לספקים של הרשויות המקומיות, כך נודע ל"כלכליסט". לטענת הרשויות, הן מעכבות תשלומים לספקים מאחר שהמדינה מעכבת את התשלומים לרשויות.

 

בפגישה שנערכה בין נציגי החשבת הכללית באוצר ובין נציגי השלטון המקומי סוכם על הקמת צוות שיבחן את הדרכים לצמצם את ימי האשראי לרשויות, בדגש על תקציבי הפיתוח המופנים לרשויות המקומיות לצורך בניית מוסדות ציבוריים. הצוות יכלול ככל הנראה נציגים של החשבת הכללית ושל משרדי ממשלה נוספים שיש להם ממשק רב עם הרשויות המקומיות ‑ כמו משרד החינוך, התחבורה, הכלכלה והפנים ‑ וכן נציגים של המרכז לשלטון מקומי.

יו"ר המרכז לשלטון מקומי וראש העיר מודיעין, חיים ביבס (צילום: ניצן דרור, אבי חי) (צילום: ניצן דרור, אבי חי)
יו"ר המרכז לשלטון מקומי וראש העיר מודיעין, חיים ביבס(צילום: ניצן דרור, אבי חי)

 

אחת האפשרויות שעלו על הפרק היתה לקדם הצעת חוק, שתחליף חוק קיים שאמנם מסדיר את נושא התשלומים הללו, אלא שיישומו נדחה על ידי אגף התקציבים בכל פעם מחדש מאז 1995, באמצעות חוק ההסדרים, "על מנת לאפשר גמישות בהעברת התשלומים לרשויות תוך כדי תיאום איתן על מנת להסדיר את חשבונותיהן", לדברי האוצר. כלומר מכיוון שלרשות מקומית יש חובות, האוצר לא רוצה להעביר לה כספים שילכו למימון אותם חובות - אותם תשלומים שהיא מחויבת לספקים ולא משלמת להם.

 

חיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין מכבים רעות, אמר ל"כלכליסט": "השלטון המקומי הינו הזרוע הביצועית של הממשלה, וככזה מעבירה לו הממשלה תקציבי פיתוח לבינוי מוסדות ציבור וכיוצא בזה. הרשויות יוכלו להעמיד את התשלומים בזמן, אם תשלומי המדינה יועברו לרשויות באופן זהה לאלו שהן נדרשות לעמוד בו. רק באמצעות שיתוף  

הפעולה עם משרד האוצר נוכל לקדם תנאים ריאליים לעמידה בתשלומים לספקים בלי להביא לקריסה של הרשויות".

 

מהאוצר נמסר בתגובה: "בהמשך לדוח שהוכן על ידי צוות בראשות החשבת הכללית שבחן את נושא ייעול תהליכי התשלום לספקים בממשלה, נפגשו נציגי החשכ"ל עם נציגי השלטון המקומי על מנת לבחון את הנושא. הצדדים סיכמו להמשיך ולהיפגש בעתיד".

 

רק בסוף 2014 נפלה הצעת החוק בשם "הגבלת אשראי ספקים למוסדות המדינה", שהיתה אמורה לקבוע את מועדי התשלום לספקים שיחולו על כל גופי השלטון (בין 24 ל־45 יום), כאשר כל חריגה תחייב בתשלום ריבית של 5%. כעת יוכל הצוות לאמץ את ההצעה שנלה או לקדם הצעה חדשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חורחה נובמינסקי
יו"ר מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס
צילום: חורחה נובמינסקי
מומלצים