שתף קטע נבחר

מה קורה בניו ג'רזי

אירועי השבוע בקהילת ניו ג'רזי

הסוד של ליאור רז

שלושה ערבים ברצף ריתק ליאור רז את הקהל בניו ג'רזי לסיפור חייו השזור בסדרה שיצר יחד עם אבי יששכרוף. פאודה, הסדרה שנדחתה שוב ושוב ע"י רשתות הטלויזיה הישראליות הפכה אולי לסדרה המצליחה בתולדות הטלויזיה בפרמטרים רבים. ליאור רז, שגם משחק בתפקיד הראשי את דורון קביליו, מסתערב ביחידה מובחרת, החליט ללכת עד הסוף עם החוויות האישיות שלו ושל חבריו ליחידה. למרות הערבית המצוחצחת שהוא מביא מהבית, ועם מודעות גבוהה לנושא השימושים השונים בשפה, הוא נגע בדקויות שרק מביני דבר מודעים להם. עשרים שנה אחרי הוא פותר את הטראומות של אז, ומתחיל לדבר שוב באמצעות הסדרה שהוא מיוצריה. כ-170 איש באו לפגוש אותו במשך שלושה ערבים רצופים בהפקתה של אפרת מוזס הבעלים של O.N.E Productions, והוא מצידו החזיר אהבה לקהל החם והסקרן ללא לאות. בערב הראשון התארח רז בביתם של יעל ויואב נתיב, ממש למחרת בביתם של שרון ופאר דר, ערב אותו אירגנו דורית ודניאל ניסן, ובשיא, בערב שבועות התארח אצל יפעת ואייל יחזקאל לחגיגת ערב שבועות עשירה במיוחד.

 

ליאור רז עם יפעת יחזקאל המארחת ואפרת מוזס המפיקה. ערב שלישי ()
ליאור רז עם יפעת יחזקאל המארחת ואפרת מוזס המפיקה. ערב שלישי

 

ליאור רז, ערב שני משלושה ()
ליאור רז, ערב שני משלושה

 

ליאור רז וקרן אברהמי, עוגה-כאוס, ערב ראשון משלושה ()
ליאור רז וקרן אברהמי, עוגה-כאוס, ערב ראשון משלושה

 

סניף ויצ"ו נולד 

לסיפור על תנועות הנשים יש היסטוריה של כמעט מאה שנים. הוא צרוף במעמד האישה (גם קוקו שאנל החלה לככב באותה תקופה), פוליטיקה, ובעיקר הבנה שצריך לשנות ולהשפיע על תהליכים. בשנת 1912 הוקמה בניו יורק תנועת הנשים הדסה, הסתדרות הנשים הציונית, ע"י הנרייטה סולד. הארגון פעל בתחומי החינוך והבריאות ומשלחות של מתנדבים בתחום יצאו לארץ ישראל של אז לתמוך ביישוב היהודי.

 

גם אירופה לא שקטה, וב-1920 הוקם ויצ"ו, ארגון נשים ציוני בינלאומי, בראשות ורה ויצמן, רבקה זיו ואדית' אדגר. התעוררות התנועה הציונית בעקבות הצהרת בלפור הזיזה תהליכים, ונשים לקחו חלק גדול ומשמעותי יותר בפעיליות פוליטיות-חברתיות. המטרה היתה לאחד את הנשים לשיתוף פעולה למען הגשמת הרעיון הציוני. הן הכשירו נשים לתרום בתחומים שהיו מזוהים עם נשים כמו חינוך, כלכלת בית, בריאות וסעד בארץ ישראל. ויצ"ו אז נתפסה כארגון של נשות הגולה שנועד לסייע לנשים ולילדים בא"י.

 

שנים רבות התקיימה חלוקה של הגלובוס בין שני הארגונים שנבעה מהסכם בינהם כשהדסה מתקיימת בארה"ב, ו-ויצ"ו בכל שאר העולם. ב-1982 הוחלט להקים את הסניף הראשון של ויצ"ו בניו יורק, וכיום יש לה שישה סניפים ברחבי ארה"ב. לפני כחודשיים הוקם הסניף בניו ג'רזי. עומדות בראשו ד"ר גלינה שנפלד ומרי נתן. בתוך חודשיים הן קיבצו סביבן כמאה נשים שכבר נותנות יד לפעילות העניפה שמתוכננת לשנת הפעילות הראשונה.

 

מרי נתן וגלינה שיינפלד | צילום: רפאל דיין ()
מרי נתן וגלינה שיינפלד | צילום: רפאל דיין

 

גלינה שנפלד מתארת בהתרגשות מהולה בעיניים דומעות את הדמיון בין ישראל לניו ג'רזי, ומשדרת אחדות גורל. היא מביאה לתוך הארגון קבוצה רעננה של נשים צעירות וצעירות יותר, ישראליות במקור ואמריקאיות. היא מתארת אנשים שמגיעים אליה ומספרים לה עד כמה ויצ"ו נוגעת בחיים שלהם. חשוב לה שתהיה שותפות בין ישראליות לאמריקאיות, חשוב לה שתשתתפנה נשים מכל רחבי ניו ג'רזי. שנפלד פורסת תוכנית עבודה שחולשת על כל הקהילות בניו ג'רזי.

 

היא לא מהססת לקחת פרוייקטים "לא סקסיים". שנפלד: "כולם רוצים לתת היום לשדרות ולשאר עיירות הדרום שנפגעו במלחמה האחרונה. אנחנו קיבלנו על עצמנו שני פרוייקטים של מקלטים לנשים מוכות ומטרתם לגייס כספים כדי להרחיב ולשפץ ולהעלות את המודעות". הן מתכננות ארוע ראשון ב-17 ליוני. הארוע יתקיים בטמפל עימנואל בקלוסטר, והתפאורה תגיע מעולם הכלות. הן קיבלו תרומות מסלון כלות ומארגונים שונים שנותנים יד להצלחתו ובינהם סלון PAVEL לשיער שסוגר את המקום לחצי יום כדי להכין את "הכלות". שני ארועים נוספים כבר מתוכננים קדימה: Flashmob dance במהלך חודש יוני, ובמהלך חודש אוקטובר יערך ארוע שיכבד את הסבתות שלנו בניו ג'רזי.

 

נשות ויצ"ו החדשות ()
נשות ויצ"ו החדשות

 

גלינה שנפלד ומרי נתן חדורות מוטיבציה להצליח, הן קוראות לנשות ניו ג'רזי לתת כתף ולהרתם לעבודה משותפת ומענינת יחד. המטרה מאוד ברורה, לאחד נשים מרקעים שונים לתמיכה בישראל. "נחתתי לפני כמה שעות מישראל, הקשבתי לכן כל הערב, אני מצטרפת!" הכריזה בתום ישיבה של הסניף לימור מוסקוביץ'.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים