שתף קטע נבחר

איפה התינוק ישן הכי טוב?

במיטה של ההורים, בחדר עם האחים או לבד - אם אתם עייפים מעוד לילה בלי שינה, יכול להיות שההרגלים שלכם משפיעים על רוגע התינוק במהלך הלילה. אז מה הכי מתאים לכם ולו? כדאי לבדוק וליישם

מהי הצורה הטובה והנכונה ביותר לבלות את הלילה? האם להעביר את התינוק לחדר משלו? עם אחיו? או עדיפה לינה משפחתית משותפת? אין תשובה חד משמעית אלא הבנה כי זה תלוי בסגנון ההורות, באופי המשפחתי ובעיקר בהוויה שאנו כהורים רוצים לייצר.

 

רוצים לישון:

איך ללמד את הילדים לישון טוב בלילה? 6 עצות

מדוע תינוקות לא ישנים, האם ניתן לעזור להם?

איך גורמים לתינוקות ופעוטות לישון טוב בלילה

 

כדי לעשות סדר בדברים ולראות מה הכי נכון עבור כל משפחה קיבצנו מידע חיוני על כל דרך:

 

חדרים נפרדים

כשתינוק מגיח לעולם הוא זקוק לקרבה לאימו, ואימו זקוקה לו. בשלב זה רצוי שהאם תישן עם התינוק וכך תהיה רגועה ושלווה יותר, וכך גם התינוק שמרגיש את נשימותיה של אמו ואת ריחה וחום גופה. מעבר לקרבה הפיזית בחודשים הראשונים, תינוק אוכל כל כמה שעות בלילה ולכן הקרבה מקלה על הקימה בלילה.

 

לאחר כמה חודשים בדרך כלל ההורים מרגישים שהתינוק גדל ומסוגל לעבור לחדר משלו והם רוצים את החדר שלהם לעצמם ולזוגיות שלהם. לרוב זה קורה בין גיל שלושה חודשים לגיל שנה ומשתנה בן משפחה למשפחה.

 

למה צריך לשים לב?

לפני המעבר מומלץ לסגל הרגלי שינה המאפשרים לו להיות עצמאי יותר במהלך הלילה, ובכך גם להתעורר ולאכול פחות. במידה והחלטתם להעביר לפני כן רוב הסיכויים שתמצאו את עצמכם מותשים ונרדמים על השטיח לידו או לחילופין מעבירים אותו למיטה שלכם באמצע הלילה מה שעלול להקשות וליצור בלבול.

 

בחנו אם אתם שלמים עם ההחלטה, במידה ולא, ישנה סבירות כי תתקשו להיות עקביים ולהעביר לו ברוגע את המסר כי הוא נמצא במקום טוב ובטוח.

 

למה זה חשוב?

ככל שתינוק נרדם באופן עצמאי וישן לבדו, השינה שלו תהיה רציפה יותר והוא ידע לעבור ממחזור שינה אחד לאחד ללא עזרת הוריו דבר שיקל עליו לחזור לישון במידה ויקיץ במהלך הלילה.

 

לינה משותפת עם ההורים

כל בני המשפחה או חלק נכבד מהם ישנים יחד באותה המיטה או באותו החדר. לינה משותפת קיימת שנים רבות במגוון מדינות, אך היום לינה זו הופכת פופולארית יותר במדינות מערביות וגם אצלנו.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

למה צריך לשים לב?

דבר ראשון בטיחות - ישנם מגוון פרמטרים של בטיחות הנדרשים ללינה משותפת ויש לבדוק אם הם אכן מתקיימים אצלכם. יש לוודא שהילד לא יכול ליפול מהמיטה, שלא יתגלגלו עליו בטעות, שהמזרון לא רך מדי או שאין כמות גדולה של כריות.

 

בנוסף, שימו לב שאכן כולם ישנים טוב בלילה ולא מפריעים אחד לשני. במידה ואחד מכם מתעורר פעמים רבות בלילה או קם מאוד מוקדם ומעיר את כל הסובבים, שווה לשקול לשנות את תנאי השינה על מנת שכולם יהנו משנת לילה טובה.

 

קחו בחשבון שלינה משותפת יכולה להתקיים גם אם הילד יודע להירדם באופן עצמאי ונרדם בעצמו, בידיעה שהוריו יצטרפו אליו כשיהיו מוכנים ללכת לישון. במידה והחלטתם על לינה משותפת אין זה אומר שאתם לא יכולים ללמד את ילדיכם להירדם בכוחות עצמו בהתאם לגילו ובכך לישון טוב יותר גם בלינה משותפת.

 

וודאו כי הבחירה בגישה זו מונעת מערכים אידיאולוגיים, ההרדמה נעשית במיטה המשותפת ולילד אין מיטה נוספת משלו. ברגע שתינוק נרדם במיטה אחת ומעבירים אותו למיטה אחרת באמצע הלילה הוא בעיקר מתבלבל ומקבל את המסר כי המיטה של הוריו טובה יותר משלו. גם אם ילד נרדם בכוחות עצמו אך רגיל שבאמצע הלילה מעבירים אותו למיטת ההורים, הוא ימשיך להתעורר על מנת לעבור ולכן יש צורך לשנות את ההרגל.

 

לינה עם אחים

ישנם הורים שמעדיפים לאפשר לכל ילד חדר משלו וישנם כאלו הבוחרים באופן מודע לכנס את כל הילדים או חלק מהם באותו החדר.

 

למה צריך לשים לב?

ברגע שמכניסים את הילד הקטן לחדר עם אחיו הגדול יש להכין אותו מראש ולבקש ממנו את שיתוף הפעולה. להסביר לו שאחיו עדיין קטן ויכול להיות שיתעורר יותר בלילה, ולכן אם יתעורר שינסה לחזור לישון כי הוא גדול יודע להירדם לבדו.

 

במידה ועד המעבר הגדול ישן עדיין במיטת תינוק, נעביר אותו למיטת מעבר ונמתין עם המעבר של הקטן כמה ימים. נקפל את מיטת התינוק ונוציא אותה מהחדר על מנת שהגדול לא ירגיש שלקחו לו את המיטה ואת החדר.

 

היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

במידה ונרגיש כי המעבר של שני האחים לאותו החדר יקשה עלינו ויגרום לנו להוציא את אחד מהם מהחדר ברגע שירעיש, עדיף להימנע ולעשות את המעבר ברגע שנהיה מוכנים לאפשר לשני האחים ולנו תהליך של למידה.

 

קחו בחשבון כי ילדים לומדים לישון יחד ולרוב לא מתעוררים מהבכי אחד של השני. ברגע שהילדים מרגישים כי הבכי שלהם מלחיץ אותנו מהחשש שהשני יתעורר, מהר מאוד זה יהפוך לבחינת גבולות עבורם.

 

היו רגועים, הכינו את שניהם למצב החדש ואפשרו להם להתרגל אחד לשני, כל אחד לפי היכולות שלו.

 

חווית השינה שונה מאוד בין בית לבית. אמנם עניין זה נתון לשיקול ההורים ונובע לרוב מהשקפת עולמם, אך זכרו כי ישנה חשיבות רבה לשנת לילה טובה ואיכותית גם להורים וגם לילדים.

 

אם אתם מרגישים כי הבחירה שלכם טובה וכולם נהנים וישנים טוב – מצוין. במידה והשיטה בה נקטתם מקשה על אחד מבני הבית או יותר בחנו את הסיבה לקושי, נסו לראות מה ניתן לשנות וודאו כי על אף הבחירה שלכם סמכתם על היכולות של ילדיכם ולימדתם אותם להירדם בכוחות עצמם.

 

הרצון לעשות שינוי והאמונה כי לנו יש את היכולת ללמד אותם ואותנו היא החשובה ביותר ומשם ניתן לצאת לדרך.

 

הכותבת היא יועצת משפחתית להורות ושינה







 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ילדים לומדים לישון יחד ולרוב לא מתעוררים מהבכי אחד של השני
צילום: shutterstock
מומלצים