שתף קטע נבחר

ניו גר'זי

אירועי השבוע בקהילת ניו ג'רזי

שני סיפורי הצלחה ועוד 11

את הספר כתבו שלוש עשרה נשים. כל אחת, והסיפור שלה בדרך להצלחה. שתיים מהנשים ישראליות מניו ג'רזי. אחת מהן השתתפה בעריכת הספר. הן חולקות בכנות את סיפור חייהן, בדיבור ישיר כמעט, כאילו היו עם הקורא באותו חדר ומדברות על ההשראה להצלחה, מי דחף ואיך הגיעו עד הלום. בשורה התחתונה, כולן "עשו את זה". חשבון הבנק שלהן גדול מהממוצע. בכלכלה קפיטליסטית העוצמה נמדדת בכסף, והן מספרות על הדרך שלהן להרויח אותו.

 

הבנות מפרגנות לאיילת ואורנה ()
הבנות מפרגנות לאיילת ואורנה

 

בדרכן לספר את הסיפור, הן בוחרות להעצים את הסביבה שלהן, לא נשים בהכרח. הן פותחות צוהר לעולמן האישי והעיסקי וחולקות את ההצלחות, הטעויות וכל מה שבאמצע.

 

ביום חמישי האחרון נערך ארוע ההשקה. כיכבו בו שתי ישראליות מוכרות במחוזותינו, אורנה בן-אור ג'קסון ואיילת נתנאל ששותפה בכתיבת הספר וסיפורה האישי מופיע בו גם כן. הבנות בקהילה באו לפרגן וההתרגשות באולם הדחוס של מגרשי הגולף בטנפליי הרקיעה לשחקים. הן חתמו על הספרים וחלקו עם הקהל את ההתרגשות.

 

1,000 אופות, לפחות

כשגלינה שיינפלד, מרי נתן ויעל שמאי על הקו, הן נשמעות כאילו הן מזיזות הר. בין השלוש הללו, יחד עם מה שקם מסביבן מאז הקימו את סניף ויצ"ו בניו ג'רזי במרץ השנה, יש אנרגיה שיכולה להספיק לניהול מדינה כמעט. לפני מספר חודשים חשף הטור כאן את הפעילות הרישמית הראשונה של הסניף. היה זה ארוע מרשים שנכחו בו כ- 200 נשים, 60 דוגמניות, 40 מתנדבות וכ-30 ספקים. והכל סב סביב עולם הכלות. התחושה היתה כאילו מדובר בהפקה מספר 50 של הבנות כשכל אחת יודעת את תפקידה, וההצלחה ניכרה בכך שהן הצליחו להביא לאולם נשים ישראליות ונשים אמריקאיות כאחד. מטרת הארגון היא גיוס כספים למען ארגון ויצ"ו בישראל. שם בארץ, יש למעלה מ-900 פרוייקטים שמטפלים באוכלוסיות שונות, והבנות כאן החליטו לקחת שני פרוייקטים בכל פעם. מאז הוקם הסניף שני הפרוייקטים שהן מטפלות בהן כוללים מקלטים לנשים מוכות, האחד בירושלים והשני ליד תל אביב. התרומות שנאספות כוללות ממון כמובן, אבל לא רק. לאחרונה הן שלחו ציוד אלמנטרי למקלטים שכלל כמעט 40 סטים של סדינים ומגבות, פרטי טואלטיקה, חפצים אישיים שנשים נדרשות להן, ובצר להן, כשהן נאלצות לשהות במקלטים הללו, אין להן אותם. וזה עוד לא הכל.

 

מימין: ד"ר גלינה שיינפלד, מרי נתן ויעל שמאי ()
מימין: ד"ר גלינה שיינפלד, מרי נתן ויעל שמאי

 

בניו ג'רזי הפעילויות מגוונות וכוללות את בנות הגילאים הצעירים גם כן. לפני כחודש החל לפעול מעגל לבנות מצוה. שלוש עשרה בנות נפגשות אחת לחודש, ולומדות על נושאים שקשורים לחיי אישה מפי האמהות שלהן. "אנחנו לא רוצות שהן ירגישו שהן בעוד שיעור. המפגשים מתקיימים בבתים, האמהות מתנדבות לקחת על עצמן ניהול של מפגש אחד, ואף להביא מרצה אורח רלוונטי. במפגש הראשון למדנו על חגי תשרי, הוא התקיים בבית שלי, והתארחה אצלנו אישה שלימדה את הבנות אפילו לתקוע בשופר. הבנות היו נרגשות מאוד מהמעמד" מספרת מרי נתן שאמונה על מעגל בנות המצווה. המטרה שלהן היא לפתוח צוהר נוסף לעולם היהודי, וללא נטייה לזרם דתי מסויים. להגיש את החומרים לטעימה. הן נפגשות לשעה וחצי בחודש, ורשימת הנושאים כוללת נשים בהיסטוריה של מדינת ישראל, נשים חשובות בארה"ב, נשים מהתנ"כ. הן יכירו את אורחות החיים בימי התנ"כ וילמדו אפילו על שיטות האיפור שלהן. במפגש תתארח מאפרת מקצועית, הן תלמדנה על ההיסטוריה של האיפור והחוייה שלהן מובטחת. הן כמובן לא יזניחו את הגוף, שיטות הטיפול בו החל בתזונה וכלה בספורט ידוברו במפגש הקרוב. "אחד הנושאים הנוספים שנקדיש לו סנדא יהיה עולם הסייבר, וכיצד עלינו להשמר בתוכו. הבנות צריכות להיות מודעות לסכנות האורבות בין עמודי האינטרנט" מוסיפה נתן.

 

הנגיעות אם כן, כולן קשורות בעולם הנשי, ובתחומים שמעסיקים צעירות ומבוגרות גם יחד. לכל פעילות מטרה וחשיבות, והדברים מתוכננים היטב מראש. החודש על הפרק אחד הפרוייקטים המתאגרים ביותר אולי, ולא רק בזכות מספר הנשים שישתתפו בו, כמו גם הסינכרון שנדרש כדי לקיים אותו. מצוות 'הפרשת חלה' קיימת מימי התנ"כ. בימים בהם בית המקדש עמד על תילו, נהגו להביא לכהן מנת בצק מתוך הלחם שהכינו לאפייה, הוא ברך עליה אחרי הטהרה והיה מחוייב באכילתה. הפרשת חלה נחשבה לאחת מ-24 מתנות כהונה. הרבה שנים עברו מאז, ופרשנים ופוסקים רבים נתנו את דעתם על הנושא. החל בכמות הקמח המדוייקת שיש להשתמש בו, החלק היחסי של הבצק שיש להפריש וכלה בטיפול בבצק המופרש. המצווה יש לציין, לא שייכת רק לנשים, אבל יש יאמרו, מכוונת אליהן. הפרשת חלה נכללת בין שלוש המצוות שניתנו לנשים.

 


 

ביום חמישי, ה-22 לאוקטובר, מתוכנן הארוע המכונן להתקיים בארבעה מוקדים במקביל. על כולם מנצחות שיינפלד, נתן ושמאי. כאלף נשים צפויות להשתתף בארוע העוצמתי. הנקודה הראשונה והגדולה ביותר תהיה ב'רוקלי קאנטרי קלאב' השוכנת בעיירה רוקלי בצפון מחוז ברגן. השנייה תיפתח בבית הספר ג'וזף קושניר בעיירה ליוינגסטון במרכז ניו ג'רזי, השלישית באטלנטיק סיטי בדרום והרביעית, בקייב, אוקראינה. את הארוע יובילו מנחות שיקחו את הנשים שישבו סביב שולחנות עגולים צעד אחד צעד, ויסבירו את המשמעויות של כל שלב. האוירה תהיה רוחנית ומוזיקה ישראלית צפוייה ללוות את הערב המרהיב. הכל כאמור יקרה בו זמנית בכל הנקודות, ויש מספרות שיוקרן על המסכים. מעל 20 ארגונים לוקחים חלק ומארגנים שולחנות לנשים שיגיעו להיות חלק מהערב העוצמתי. "כשאנחנו חיים מחוץ ישראל, נדרש מאיתנו לעשות קצת יותר כדי לשמור על הזהות היהודית שלנו. כשכולן תהינה יחד, והפעולות יעשו במקביל ובהנחייה, העוצמה של התפילה שתאמר תהיה גדולה. כל אחת יכולה לאפות חלה בבית. החוכמה היא לעשות את זה יחד כדי לתת כח האחת לשנייה. בימים בהם ישראל בוערת, אני מאמינה שלביחד יש משמעות חזקה פי כמה" מסכמת בהתרגשות את הפנטזיה שלה לערב הגדול שיינפלד. בתי הספר המקומיים לעיברית, ארגונים שנותנים שירות לקהילה היהודית, ארגונים דתיים, תנועת הנוער "הצופים" ואנשים פרטיים יהיו באולם, וגלינה מזמינה את הקהילה לתת יד לארוע המשמעותי.

 

להרשמה בכל אחד מהמוקדים: (שימו לב למחיר מיוחד למשפחות גדולות)

 

Rockleigh Country Club

www.wizousa.org/GreatBigChallahBake

 

Joseph Kushner Hebrew Academy in Livingston, NJ

www.wizousa.org/KushnerGreatBigChallagBake

 

Atlantic County

www.wizousa.org/AtlanticGreatBigChallahBake

 

בקייב יש לפנות לבית חב"ד של קייב, אוקראינה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איילת נתנאל ואורנה בן אור-ג'קסון
מומלצים