שתף קטע נבחר

המורה יקבל שכר של שנה - כי לא פוטר בזמן

מנהל תלמוד תורה בבית שמש לא הספיק להודיע למורה על פיטוריו לפני 31 במאי. זה יעלה לעמותה המפעילה את המוסד שכר שנתי מלא: 97 אלף ש'

בית הדין האזורי לעבודה בירושלים קבע לאחרונה שתלמוד תורה בבית שמש ישלם למורה שכר מלא של שנת עבודה, בסך כ-97 אלף שקל, משום שלא הודיעו לו על פיטוריו בתזמון התואם את תקנון שירות עובדי הוראה: לפני 31 במאי (זמן מספיק לפני שנת הלימודים הבאה). בנוסף הוא יקבל כ-33 אלף שקל נוספים עבור פיצויי פיטורים, הבראה, נסיעות ועוד.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

ב-2010 החל התובע לעבוד כמורה בכיתות א' ו-ג' בתלמוד תורה של עמותת "מוסדות מגן אבות". באמצע מאי 2012 הוא זומן לשוחח על שנת הלימודים הבאה, ומכאן כל אחד מהצדדים מציד גרסה שונה: מנהל העמותה טען שאותה שיחה הייתה מעין שימוע, שבו הבהיר לתובע שאינו מרוצה מתפקודו, והתחייב להודיע לו עד סוף החודש אם יפוטר.

 

לדבריו, בסוף אותו חודש הוא רצה להודיע לו על הפיטורים, אך פשוט לא מצא אותו – לא פיזית ולא בטלפון – ככל הנראה משום שהוא התחמק בכוונה. לכן, לטענתו, הוא הודיע לתובע על פיטוריו ב-31 במאי באמצעות מכתב בדואר רשום, אלא שהמכתב חזר אליו כעבור שבועיים אף שנשלח לכתובת הנכונה.

 

מנגד טען התובע שרק בחודש יוני הוא הבין שככל הנראה לא יעבוד בשנת הלימודים הבאה, ולמעשה רק בתחילת שנת הלימודים הבין באופן ברור שפוטר.

 

המחלוקת על המועד המדויק הייתה מכרעת, שכן תקנון שירות עובדי הוראה קובע שמורים זכאים לשכר עבור שנת הלימודים העוקבת אם נמסרה הודעה על הפיטורים לאחר 31 במאי של אותה שנה. בשל הפרת התקנון, לשיטתו, דרש התובע שכר עבור כל שנת הלימודים העוקבת (2012- 2013) בסך 96,750 שקל. כמו כן הוא ביקש רכיבי שכר וזכויות סוציאליות, פיצויים בגין פיטורים שלא כדין בסך 50 שקל ופיצוי בגין עוגמת נפש בסך 20 אלף שקל.

 

לא התאמץ מספיק

השופט אייל אברהמי קיבל את התביעה ברובה. הוא עבר על פרוטוקול השיחה והגיע למסקנה שאמנם הובהר בה למורה שאם לא ישפר את דרכיו הוא עלול להיות מפוטר, אך בשום שלב לא דובר בה על פיטורים מידיים. כמו כן נקבע שלא מספיק לשלוח דואר רשום כי הרי לא הוכח שהמורה התחמק בכוונה רק כדי שלא יוכלו למצוא אותו.

 

משכך נקבע שהמנהל לא עשה מספיק מאמצים להעביר למורה את ההודעה באותו יום, אלא בחר לחכות עד הרגע האחרון ולשלוח מכתב פיטורים בדואר רשום. "אין ספק אפוא בענייננו כי משהוכח שהתובע לא קיבל הודעה לפני 31 במאי 2012 הוא זכאי לתשלום שכר שנת הלימוד העוקבת".

 

עם זאת, השופט דחה את תביעתו של התובע לפיצויי פיטורים שלא כדין. גם אם נפל פגם בפיטורים, נראה שהוא תוקן בשיחה אחרת שנערכה מאוחר יותר, ואין הצדקה לפיצוי נוסף על פיצוי "רגיל" של שכר עבור כל שנה. כמו כן נדחתה התביעה לפיצויים עבור עוגמת נפש.

 

בסיכומו של דבר נקבע שהמנהל והעמותה ישלמו למורה פיצויים בסך כ-130 אלף שקל, מהם 96,750 שקל כפיצוי שכר שנת הלימודים העוקבת. שאר הפיצוי ניתן, בין היתר, עבור השלמת פיצויי פיטורים, הבראה, נסיעות ופיצוי בגין תלושים שלא כדין.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד אליהו שרשבסקי
  • ב"כ הנתבעים: עו"ד אסף בוטח
  • עו"ד ד"ר אריאל בוכניק עוסק בדיני עבודה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים