שתף קטע נבחר

האפליקציה שתשאל אתכם שאלות על המקום שבו אתם נמצאים

On The Way, שזכתה במקום השלישי בתחרות האפליקציות של כלמוביל, יבואנית יונדאי בישראל, תקריא מידע לנוסעים בכל מקום שבו אתם נוסעים

בחסות כלמוביל

 

רכב מחובר לאינטרנט הוא כבר לא חלום רחוק. מספר יצרניות בעולם מתחילות להשיק כלי רכב עם חיבור אינטגרלי של הרכב לרשת האינטרנט, ובאמצעות החיבור להציע מגוון אפליקציות ועזרים לנהג ולנוסעים.

 

עוד בתחרות:

האפליקציה שיכולה להציל את חיי ילדיכם

לשמוע ברכב רק את מה שאתם רוצים

 

חברת יונדאי היא חלק מהיצרניות המובילות את העולם אל עידן שבו כל הרכב, וכל חלק ברכב, יהיו מחוברים לרשת, ישלחו מידע ויקבלו מידע, וכך ישפרו את הבטיחות ואת חוויית הנהיגה.

 

 

לאחרונה ערכה כלמוביל, יבואנית יונדאי בישראל, תחרות ייחודית שקראה ליזמים צעירים להציע את הרעיונות שלהם לאפליקציות שישתמשו בפלטפורמת ה-Connected Car של יונדאי, הכוללת מערכת הפעלה של אנדרואיד וחיבור מלא לאינטרנט.

 

מבין מאות ההצעות שהוגשו רק רשימה מובחרת של מפתחים השתתפו בתחרות, ואל הגמר הגדול הגיעו ארבע אפליקציות מובילות.

 

'על הדרך' = משפרת את הנסיעה המשפחתית והופכת את הנסיעה לבטוחה יותר

אל המקום השלישי והמכובד, עם פרס של 15 אלף שקלים, הגיעה "על הדרך" (On The Way), שנועדה להפוך נסיעה משפחתית לזמן איכות משפחתי. אביעד פינס, אשר פיתח את 'על הדרך', מסביר כי "בכל אזור שאליו מגיע הרכב, האפליקציה שולפת מידע רלוונטי ומקריאה אותו לנוסעים. בנוסף, יש אפשרות למשחקים עם כל המשפחה".

 

פינס מוסיף כי הוא גאה כי "הפעלת האפליקציה נעשית באמצעות הקראת טקסט בלבד, ללא נגיעה במסך, כך שהנסיעה בטוחה יותר. צריך רק להפעיל אותה בתחילת הנסיעה, ולהתחיל ליהנות". עוד מציין פינס כי "האפליקציה באה לפתור את אחת הבעיות הנפוצות ביותר של הנהג - הסחת דעת בתוך הרכב. על פי מחקרים שנעשו באוניברסיטת תל אביב, תאונות שנובעות מהסחת דעת לא ניתנות לזיהוי. לכן, האפליקציה שלנו יכולה לעזור ליצירת שקט וריכוז ברכב, תוך שיפור החוויה".

 

איך מפתחים אפליקציה לרכב מחובר?

פיתוח של אפליקציה לרכב מחובר היא משימה קשה למדי אם אין ליזם דרך לבחון את המוצר על רכב ולייעל את הפעולה של האפליקציה לטובת הנהג והנוסעים.

 

אל נקודה זו נכנסו יונדאי וכלמוביל, יבואנית המותג לישראל, אשר יזמו את התחרות. דוידי פיאמנטה, מנכ"ל קבוצת הרכב הפרטי בכלמוביל, מציין כי "האפליקציות שפותחו הינן אפליקציות ראשונות וייחודיות בענף הרכב המקוון וישראל היא המדינה הראשונה בעולם בה מקיימת יונדאי העולמית תחרות כזו".

 

הזוכים בתחרות של כלמוביל (צילום: סיוון פרג') (צילום: סיוון פרג')
הזוכים בתחרות של כלמוביל(צילום: סיוון פרג')

 

כלמוביל הקימה לטובת התחרות חממה הכוללת את כל האמצעים הדרושים לפיתוח האפליקציה - לרבות מערכות פתוחות לתכנות, רכבי הדגמה לבדיקת היישומים, ועוד. את הצוותים ליוו מומחים מחברת מובייל גרופ, המתמחים במערכות מוטמעות.

 

פינס אומר כי "עבדנו לאורך התהליך מול נציג אישי מטעם יונדאי, היה אפשר להתקין ולעבוד מול המערכת, לערוך נסיעת מבחן יחד עם הנציג. אין ספק, כשרואים את המסך על הרכב, זה כיף גדול, לראות משהו אמיתי נוצר". עוד אומר פינס כי "התחרות הייתה מאוד נחמדה, וזכיתי לעבוד יחד עם אשתי שעשתה את הגרפיקה של האפליקציה. מדובר בחוויה מאוד חיובית, וקיבלנו הרבה פרגון והתלהבות מצד הנציגים והשופטים".

 

מפתח האפליקציה גם פונה כעת לעיריות ומועצות מקומיות בבקשה לנתונים עדכניים על האזור שלהם: "כל עירייה או מועצה שמעוניינת שהטקסט המוקרא באפליקציה לא יהיה מוויקיפדיה, מוזמנת לשתף אותנו בפרטים אודות היישוב והמועצה, במייל ontheway.help@gmail.com".

 

מעל לכל - זמן איכות עם המשפחה

מעבר לתהליך הפיתוח הטכנולוגי, התחרות המאתגרת והפרסים הנאים, פינס

 שמח להציג אפליקציה שעוזרת לזמן איכות עם המשפחה.

 

"למשפחות העסוקות של ימינו אין הרבה זמן בו כל המשפחה הקרובה נמצאת ביחד, רק עם עצמה. הרבה אנשים נוסעים לארוחת שבת, ולפעמים זה הזמן היחיד להיות ביחד, רק עם הילדים. 'על הדרך' נותנת יתרון שמאפשר לכל המשפחה לבלות ברכב, ליהנות מהדרך, וגם להחכים 'על הדרך'", סיכם פינס. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים